Το λογο που επεσε το ελικοπτερο στα Ιμια αποκαλυπτει ο Μακης. Με στοιχεια ακλονητα οπως φαινεται.


Συμφωνα με στοιχεια που φερεται να εχει στη διαθεση του ο Μακης ο πιλοτος επασχε απο καρδια.
Τη νυχτα εκεινη και λογω στρες εκανε καρδιακο επεισοδιο σοβαρο και για αυτο εχασε τις αισθησεις του.
Το ελικοπτερο επεσε και σκοτωθηκαν τρεις Ελληνες.
Τα στοιχεια προερχονται απο επισημη εξεταση νεκροτομια και η εκθεση που τα περιεγραφε κρατηθηκε απορρητη.
Ο πιλοτος επασχε απο πολυ σοβαρο καρδιακο νοσημα.
Τα εγγραφα - εκθεση υπογραφουν σοβαροι ελληνες γιατροι.
Φαινεται οτι αυτη ειναι και η αληθεια.
Βεβαια το πως ενας ανθρωπος που ειχε τοσο σοβαρο καρδιακο νοσημα (επαθε οξυ εμφραγμα του μυοκαρδιου) και το ειχε εκ γενετης απο οτι φαινεται , ηταν πιλοτος στρατιωτικου ελικοπτερου ειναι ενα ερωτημα που θα πρεπει να απαντησει το ελληνικο κρατος.
Να θυμισουμε οτι στην Ελλαδα υπηρχαν παντα φημες οτι οι τουρκοι εριξαν το ελικοπτερο.
Παντως οι τουρκοι εχουν αποδειξει οτι οποτε χρειαζεται πυροβολουν και σκοτωνουν.
Αλλα παντως εχουμε πλεον μαλλον τις αποδειξεις οτι το ελικοπτερο δεν το εριξαν αυτοι.
Ο πιλοτος ειχε βαρυ εκ γενετης καρδιακο νοσημα επαθε οξυ εμφραγμα του μυοκαρδιου εχασε τις αισθησεις του και επεσε το ελικοπτερο.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
το είχα γράψει στο παρόν πριν από τρία χρόνια. Το υπαινίχθηκε ακόμη και η αδελφή του κατά το μνημόσυνό του. Αλλά μάλλον είχα άδικο γιατί είχα δίκιο πολύ νωρίς..

Σου προσφέρω κι άλλες πληροφορίες. Φίλος μου ελικοπτεράς του πολεμικού ναυτικού είχε εσπευσμένα κληθεί από την Νάπολη όπου η φρεγάτα του μετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ να ενισχύσει τον στόλο μας κοντά στα ΙΜΙΑ.

Κατά την επιστροφή τη μαύρη εκείνη νύχτα κι ενώ παρέπλεαν τον Κάβο Μαλιά, άκουσαν από τον ασύρματο την μητρική φρεγάτα του ελικοπτέρου να αναζητά επαφή μαζί του..
Όταν το πέτυχαν τους βρήκαν στην επιστροφή αλλά εκείνος που απάντησε δεν ήταν ο Καραθανάσης, ο κυβερνήτης δηλαδή του ελικοπτέρου, αλλά ο Βλαχάκος. Ο συγκυβερνήτης. Κάτι που όχι μόνον δεν συνηθίζεται αλλά επιπλέον από τους κανόνες απαγορεύεται αυστηρά.

Ο κυβερνήτης της φρεγάτας αναρωτήθηκε και μάλιστα φωναχτά το γιατί αλλά κάποιος από τον θάλαμο των επιχειρήσεων τον καθυσήχασε τονίζοντάς του πλάϊ στο μικρόφωνο πως η νύχτα και τα εφιαλτικά καιρικά φαινόμενα στην περιοχή και σε όλη την Ελλάδα θα τον απασχολούσαν έντονα στην πλοήγηση του ελικοφόρου σκάφους κι έτσι τουλάχιστον εκείνη την στιγμή δεν δόθηκε συνέχεια. Ή μάλλον η συνέχεια είναι σε όλους γνωστή..

Αυτό που δεν είναι γνωστό αφορά το γεγονός πως του επιτρεπόταν να πετά. Θα σας πω εγώ. Κάποιος πρέπει να ελένξει του γιατρούς του κέντρου αεροπορικής ιατρικής. Και οφείλει να το κάνει επειδή ο Καραθανάσης ήταν γιος ναυάρχου. Έτσι άλλαζε κατ' έτος τα ιατρικά πιστοποιητικά σαν τα πουκάμισα. Ώσπυ συνέβη το μοιραίο..

Πρέπει δε να σας πω ότι μόλις το ελικόπτερο έφτασε μετά την ανάσυρσή του στην βάση ελικοπτέρων του Μαραθώνα ήμουν το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που το είδε από απόσταση αναπνοής. Μέχρι που το ψηλάφισα! Και μπορώ να σας βεβαιώσω ότι τρύπα από σφαίρα δεν υπήρχε. Ούτε μία. Αυτά που ανερυθρίαστα το καθεστώς Σημίτη παρουσίαζε ως τρύπες από σφαίρες για να αποφευχθεί το σκάνδαλο, ήταν τα κενα΄από τις αποκολλημένες βίδες στις ραφές των μετάλλων. Χώρια που στην καμπίνα του δεν βρέθηκε ούτε ένα ίχνος από σφαίρα.

Στην εύγλωτη απορία μου τότε ο πλωτάρχης φίλος μου απάντησε κατηγορηματικά ότι το ελικόπτερο δεν κατέπεσε από βολές.

Αλλά από τι τον είχα ρωτήσει..Από την απειρία του Βλαχάκου μου είχε απαντήσει κι έμεινα εμβρόντητος. Γιατί σύμφωνα με τους κανονισμούς μόνον σε περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου του Καραθανάση θα απαντούσε αυτός στον ασύρματο αντί εκείνου όπως είχε γίνει. Δηλαδή τον ρώτησα. Μα είναι φανερό μου απάντησε με έναν μορφασμό. Κάτι θα έπαθε ο Καραθανάσης που σε τούτη την στιγμή δεν πρέπει να ανακοινωθεί..

Κατάλαβα.. Και χαμογελούσα θλιμένα για όσα ιλαροτραγικά έγραφε τότε σύσσωμος ο τύπος και μυρίκαζαν τα ηλεκτρονικά μέσα.. Εγώ απλώς εσιώπησα.. Ένοχα όπως αποδείχθηκε. Γιατί αν από τότε μιλούσα ίσως τα πράγματα να εξελίσσονταν πολύ διαφορετικά.

Ζητάω έστω και εκ των υστέρων συγνώμη που δεν τόλμησα τότε να πάω κόντρα στο ρεύμα όπως κατά κανόνα πράττω σε όλη μου την ζωή..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πόλεμος παρα λίγο για το τίποτα. Θεε μου, πόσο μεγάλη η αβάσταχτη ελαφρότητα των Ελλήνων εθνικιστών