Στο σκαμνί και πάλι εμείς. (ο λογος στους αναγνωστες)


Του Ευγενιου Ανδρικοπουλου
Για τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες της χώρας. Που περίμεναν σαν αρπακτικά τις ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών φιλέτων. Για να καρπωθούν τον πλούτο από τον τζόγο, τα όπλα, την ενέργεια, την πληροφορία, την επικοινωνία, τις μεταφορές, δίχως να ρισκάρουν. Ούτε ένα ευρώ..

Για τις Ελληνικές καταθέσεις στις Ελβετικές τράπεζες στο ύψος του εξωτερικού μας χρέους. Από τα λαμόγια. Τους μιζαδόρους. Αυτές τις σκιές, τους καλικάτζαρους της πολιτικής και οικονομικής ζωής που ξετρυπώνουν από το πουθενά και διασπείρονται παντού. Σαν τα ζιζάνια που πνίγουν τους ζωντανούς οργανισμούς.

Για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτούς που η συναλλαγή είναι σύμφυτη της παρουσίας τους στην ζωή. Οι άνθρωποι με τις δύο ζωές που η μία τροφοδοτεί την άλλη. Την λιπαρή..

Για τις επαγγελματικές ενώσεις. Όλες ανεξαιρέτως. Αυτές που λησμόνησαν πως είναι μέρος ενός συνόλου και όχι το σύνολο. Έτσι προβάλουν θανατηφόρα η μία απέναντι στην άλλη το ανταγωνιστικό ΕΓΩ της για να καταστεί τελικά κυρίαρχη σε ένα νεκροταφείο.. Έχει άραγε κάποια αξία αυτό;

Για τους πολιτικούς οργανισμούς. Όλους. Δίχως προνομιακούς διαχωρισμούς. Που οριοθετούν τα δουκάτα τους και χτίζουν τείχη γύρω απ' αυτά. Όχι πολιτικά ως όφειλαν. Μα εξουσιαστικά και οικονομικά. Για να προστατεύσουν εαυτούς και αρχηγό.


Πολιτική μας αγωγή απέναντι στην ιστορία και στον κόσμο θα είναι εκείνα τα έξορμα ματάκια του νομού Ηλείας. Που απανθρακώθηκαν αρχικά στην πύρινη αδιαφορία των ηγετών μας και δευτερευόντως στην δική μας φθηνή συναλλαγή. Επειδή τους επανεκλέξαμε. Για δύο τρεις χιλιάδες ευρώ..
eandrik@otenet.gr

Σχόλια

Ο χρήστης monahikoslikos είπε…
Ρε καραγκιόζη δεν καταλαβαίνεις ότι αυτά που λέει ο Ανδρικόπουλος είναι κόντρα στις μαλακίες που γράφεις τόσες μέρες;
Ο χρήστης wolf είπε…
προσεξες την παραγραφο του Ανδρικοπουλου για τις επαγγελματικες ενωσεις? για διαβασε πιο προσεκτικα ολο το κειμενο