ΣΥΡΙΖΑ: ειμαστε απεναντι απο το ΠΑΣΟΚ, ευχαριστουμε για την προταση δεν θα παρουμε.


Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι ο δικομματισμός παρουσιάζει έντονα σημάδια αποσταθεροποίησης και παρακμής, ενώ όλα δείχνουν ότι έχουμε εισέλθει σε περίοδο πολιτικής ρευστότητας, μεγάλων πολιτικών ανακατατάξεων και διεργασιών, που τείνουν να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης.Σε αυτό το σκηνικό εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατοχυρώνεται ήδη, προεκλογικά και μετεκλογικά, και αποτελεί «τη βασική αντιπολιτευτική, αντινεοφιλελεύθερη δύναμη, κατακτώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή, αλλά και σημαντική σχέση με τα κοινωνικά κινήματα και τις λαϊκές αντιστάσεις που αναπτύσσονται».
Όπως δήλωσε μετά τη Σύσκεψη ο Ανδρέας Καρίτζη, υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ, «η ριζοσπαστική Αριστερά που εκφράζουν ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην απέναντι όχθη με το ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως όλα δείχνουν, αυτό το κόμμα δεν είναι διατεθειμένο να θέσει θέμα αναδιανομής του πλούτου υπέρ των από κάτω. Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν μπορείς να είσαι υπέρ των φτωχών χωρίς να είσαι εναντίον των πλουσίων».
Αυτα ειπωθηκαν σημερα απο τον συριζα.
Ο συριζα θελει να εκθεσει το πασοκ σαν δεξιο κομμα και να ηγεμονευσει στην κεντροαριστερα.
Αν πιστεψουμε την αναλυση Λουλη (που εγω την πιστευω) αυτη ειναι και η παγιδα για το πασοκ. Αν πεσει σε αυτην σε μια προσπαθεια να ανακοψει τις διαροες προς τον ΣΥΝ θα ακολουθησει αριστερη ρητορικη θα χασει το κεντρο , που δινει τη νικη στις εκλογες, και θα σβησει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθει σε κυριο εκφραστη της κεντοαριστερας.
Ο συριζα μαζι με τα υπολλειματα του πασοκ βεβαιως βεβαιως.
Αυτο ειναι το σχεδιο του συριζα.
Ειναι ενα καλο σχεδιο με αρχη μεση και τελος.
Στο πασοκ μεχουν σχεδιο?
Θα μου πεις βεβαια οταν λες πασοκ τι εννοεις?
Οι βενιζελικοι πχ εχουν σχεδιο. Να ριξουν το Γιωργο μετα τις ευρωεκλογες.
Προυποθεση για αυτο ειναι να μην ανακαμψει.
Αρα μεχρι τις ευρωεκλογες τα συμφεροντα τους ειναι κοινα με τον ΣΥΝ.
Θελουν και οι δυο να μην ανακαμψει το πασοκ.
Ο καθενας για τους δικους του λογους.
Και το ερωτημα ειναι.
Το σχεδιο του Γιωργου ποιο ειναι?
Ισως αρχισε να διαφαινεται οτι και αυτος εχει ενα σχεδιο.
Ας περιμενουμε λιγο ακομα να σιγουρευτουμε και θα το αναλυσουμε και αυτο.

Σχόλια

Ο χρήστης ΠΡΕΖΑ TV είπε…
Κατι μου λεει οτι αν φερθουν εξυπνα και οχι αλλαζονικα στον Συριζα,ισως την επομενη 4ετια...γινουν και επισημα αξιοματικη αντιπολιτευση...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΓΩ ΕΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ-ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΙΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΕΛΑΝΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ-ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ-ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ ΣΑΝ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ-ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 5% ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΑΣ-ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΕΖΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι όπως τα λες. Στο πεδίο της αριστερής πολιτικής, ΣΥΡΙΖΑ, Αλαβάνος και Τσίπρας είναι ασυναγώνιστοι και στο κάτω κάτω παίζουν στο γήπεδό τους. Ο κυριλέ Γιώργος, το παιδί του μπαμπά, με κολλητό τον Αμερικανό πρέσβυ, με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και την ανασφάλιστη εργασία των νέων, αριστερός; Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Άκουσα τον Τσίπρα για μόλις 1 λεπτό που του διέθεσε για την ομιλία του στη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ κάποιο κανάλι και έμεινα. Είναι πολύ καλός ρήτορας, ταλέντο πραγματικό. Το ΠΑΣΟΚ να δώσει την μάχη του Κέντρου. Η μόνη προοπτική εξουσίας που έχει πιά, είναι η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Χτεσινά γκάλοπ MRB και Rass σχεδόν ταυτόσημα δίνουν ΣΥΡΙΖΑ 18 και ΠΑΣΟΚ 24.