Δημοψηφισμα ζητησε σημερα ο Αλαβανος.Εξαιρετικης σημασιας προταση ειπε στη βουλη ο Παπουτσης.

Δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος. Τοποθετούμενος επί της πρώτης ενότητας των άρθρων του νομοσχεδίου για τη "Διοικητική και Οργανωτική Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης", ο κ. Αλαβάνος πρότεινε στα κόμματα της αντιπολίτευσης να ενεργοποιήσουν από κοινού την πρόβλεψη του άρθρου 44 του Συντάγματος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί νομοσχεδίων που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα.
"Εξαιρετικής σημασίας" χαρακτήρισε την πρόταση Αλαβάνου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής. "Αποδεχόμαστε τη συλλογιστική της πρότασης Αλαβάνου", είπε και πρόσθεσε ότι καλούμε τον Συνασπισμό να αποδεχθεί κι εκείνος την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για άμεση συνεύρεση των εκπροσώπων των κομμάτων στη Βουλή προκειμένου να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις. Δήλωση με την οποία συμφωνεί με την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος έκανε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης.Αντιπαράθεση Αλαβάνου - ΠετραλιάΤην αντίδραση της Υπουργού Απασχόλησης Φάνης Πάλλη-Πετραλιά προκάλεσε η παρατήρηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου ότι το νομοσχέδιο,που "πλασαρίστηκε ως το επίκεντρο των μεταρρυθμίσεων της ΝΔ, δεν συζητείται με την παρουσία του πρωθυπουργού". "Είναι φάντασμα;Είναι μαριονέτα επικοινωνιακών συμβούλων",ρώτησε ο κ. Αλαβάνος. Σχολιάζοντας τα λεχθέντα από τον κ. Αλαβάνο,η κα Πετραλιά απάντησε ότι απαιτείται σεβασμός στον πρωθυπουργικό θεσμό και στον πρωθυπουργό της Ελλάδας και εξέφρασε τη λύπη της που μια προσωπικότητα όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ "κατρακύλησε". Ο λαός μας έστειλε στη Βουλή για να δώσουμε λύσεις και όχι για να μιλάμε για νόμους - σκουπίδια και μαριονότες,τόνισε η κα Πετραλιά.Η Υπουργός Απασχόλησης έκανε λόγο για επικοινωνιακά τρυκ του Αλέκου Αλαβάνου και απευθυνόμενη προς το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως "μέχρι να αποφασίσουν σε ποια όχθη θα συναντηθούν, εμείς,η ΝΔ,δυναμικό ποτάμι, πάμε μπρος τη χώρα.Εσείς καθίστε στης όχθες,εμείς φεύγουμε,γιατί το θέλει ο ελληνικός λαός".
Δηλώσεις Ευ.ΑντώναρουΟ αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ε. Αντώναρος ερωτηθείς αν προτίθεται η κυβέρνηση να κάνει κάποιες αλλαγές στο ασφαλιστικό, με δεδομένο ότι οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί πολλές φορές γι' αυτά τα θέματα. Πρόσθεσε ότι η συζήτηση για την αναγκαία ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι στο τελευταίο στάδιό της στη Βουλή. "Ευθύνη όλων μας είναι να συμπράξουμε και να συναποφασίσουμε αυτές τις απαραίτητες αλλαγές, που θα εξασφαλίσουν, σε βάθος χρόνου, για όλες τις γενιές, το δικαίωμα να έχουν μια αξιοπρεπή σύνταξη, που θα επιτρέψει σ' αυτούς και τις οικογένειές τους να ζουν με τον τρόπο που πρέπει να ζει κάθε ελληνική οικογένεια",κατέληξε ο κ. Αντώναρος.
Απο εφημεριδα της Κυπρου.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μεγας λαικιστης ο αλαβανος.Ασοβαρα πραγματα!!!!!!!!!
Πολιτικοι που ξερουν μονο να πετανε πυροτεχνηματα χωρις ουσια και περιεχομενο....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καθόλου δεν είναι έτσι ΓΑΠ. Ο Αλαβάνος αξιοποιεί συνταγματική διάταξη που λέει πως αν τα 2/5 των βουλευτών (υπάρχουν σήμερα στην αντιπολίτευση) ζητήσει δημοψήφισμα, αναστέλλεται η ισχύς του νόμου και προκαλείαι συζήτηση στη Βουλή και ψηφοφορία για το δημοψήφισμα. Το λιγώτερο που θα βγει είναι η καθυστέρηση στην εφαρμογή του νόμου, η δοκιμασία της κυβερνητικής πλειοψηφίας και το να φανεί πως η κυβέρνηση φοβάται τον λαό.