Γράμμα προς συναδέλφους (εξαιρούνται τα λαμόγια της διαπλοκής)


Τον μόνο που εξυπηρετεί αυτή η Βαβελ, είναι η κυβέρνηση και οι ανίεροι σκοποί της. Θέτουν τους δημοσιογράφους στο κοινωνικό στόχαστρο για να υποταχθεί η ενημέρωση. (Εκείνη που οι ιερουργοί της και με τον κίνδυνο της επιβίωσής τους ακόμη αντιστέκονται). Για να παραδοθεί αυτή εύκολη λεία στα δόντια των καρχαριοειδών που διαβιούν στα κανάλια.

Προηγουμένως οι διάφοροι Ρουσόπουλοι καλλιέργησαν το έδαφος για την συνδικαλιστική τους διαίρεση. Για να παρουσιάζουμε τώρα περισσότερα από τρία πρόσωπα που το ένα στρέφεται κατά του άλλου. Για το αν θα ενοποιηθούμε και με ποιον. Για το αν θα εντάξουμε τους τεχνικούς στις τάξεις μας. ( αλήθεια ποιους; Τους ξυλουργούς, τις μακιγιέζ και άλλους παρεπιδημούντες που οι εργολάβοι της ενημέρωσης βάφτισαν τεχνικούς -όπως ο καλόγερος το κρέας ψάρι- για να αποφύγουν τις εργοδοτικές εισφορές;) Για το αν θα αποδεχτούμε την ληστεία του 10% από τον κοινωνικό μας πόρο που έχει αντικαταστήσει τις εργοδοτικές εισφορές.

Αποτέλεσμα. Κανείς δεν στρέφεται κατά της κυβέρνησης. Επειδή αυτός είναι ο εχθρός. Αυτός προκάλεσε το χάος στο άναρχο κενό του οποίου θα έπεφτε ο ίδιος αν δεν κάλυπτε τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού. Τις τρύπες που όργανα δικά του έχουν ανοίξει και που κυκλοφορούν στη βάση μιας ιδιότυπης ασυλίας ελεύθεροι. Για να μας προκαλούν όλους.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και με τον παπά της ενορίας μου να ενωθώ. Αρκεί από τον «γάμο» αυτό να προκύπτει η κατάργηση της τρίτης και όχι της πρώτης θέσης. Για την κυβέρνηση ωστόσο δεν είναι σκοπούμενο αυτό. Επιδίωξή της είναι να μας ρίξει όλους ανεξαιρέτως στον λάκκο με τα φίδια του μεσαιωνικού νεοφιλευθερισμού. Εκεί όπου οι υποτιθέμενοι τρίτοι τυφλωμένοι από τον φθόνο της κατάστασής τους περιμένουν τους υποτιθέμενους πρώτους για να τους καταπιούν. Και θα διερωτώνται ύστερα αν είχε κάποια αξία αυτό. Επειδή η κατάστασή τους-μας, όχι μόνον δεν θα αλλάξει, αλλά θα επιδεινωθεί. Γιατί θα μας πετάξουν όλους μαζί στα διπύθμενα των Αλαφούζων, ή στις γαλέρες των Κωστοπουλαίων και στα μπουντρούμια των παλατιών του Μίνωα.

Αντισταθείτε μέχρις εσχάτων λοιπόν. Όπως κάναμε εμείς τα ερεβώδη χρόνια της δικτατορίας. Τότε που όλα τα πλάκωνε η φοβέρα και τα σκέπαζε η σκλαβιά. Όπως και τώρα. Τότε στρατιωτικά τώρα οικονομικά..

Ένας εργάτης του τύπου.
Ευγ. Ανδρικ.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κυριε Ανδρικοπουλε να σας απαντησω εγω που δεν ειμαι του club σας, αλλα Ελληνας πολιτης, που στα μικρατα μου σας εβλεπα στην ΕΡΤ. Απο τον μεσαιωνα του νεοφιλελευθερισμου να μην ξεχασουμε να συμπεριλαβουμε και το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνηση και αντιπολιτευση, τον ΣΥΝ και ΚΚΕ. Μαλιστα με περισσο θρασος εχουμε και εναν συνδικαλιστη προεδρο τον κ. Πολυζωγοπουλο που ευελπιστει να γινει και γενικος γραμματεας ΠΑΣΟΚ, ο οποιος οταν επρεπε να φωναζει υπερ των εργαζομενων, κατεφευγε σε λεκτικες ακροτητες και εικονικες απεργιες σε βαρος των εργαζομενων για να υπηρετησει, ως γνησιο κομματοκοπροσκυλο, πουλωντας τελικα εμας τους νεους. Κατι αντιστοιχο ειναι και ο κ. Παπασπυρου για την ΑΔΕΔΥ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πως να διαφωνήσω με την αλήθεια..

Την ίδια στιγμή που όλοι αποδεκατιζόμαστε από τις κυβερνητικές επιθέσεις, αυτοί οριοθετούν ξανά τα κομματικά τους λημέρια με τον ψευδεπίγραφο τίτλο συνέδρια.

Λες και το άγχος του λαού είναι ποιος θα είναι ο επόμενος γενικός γραμματέας..

Σημασία έχουν τα επόμενα θύματα του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου..

Όμως αυτό μάλλον ενδιαφέρει εμάς. Γιατί αυτοί περιχαρακώνουν ξανά τα κομματικά τους λημέρια. Για να ταμπουρωθούν πίσω απ' αυτά.

Εμείς είμαστε οι εκτεθειμένοι..

ευγένιος ανδρικόπουλος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κυριε Ανδρικοπουλε καταλαβαινετε την αγανακτηση μας. Δεν ειναι μονο το ΠΑΣΟΚ με το συνεδριο του. Ειναι και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο τελευταιος προσπαθει ταχα μου να μαςσωσει, που οταν επρεπε να μιλησουν, σφυριζαν αδιαφορα. Και για να μην το ξεχναμε ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΗΤΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΜΗΔΕ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΞΥΓΙΑΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ. ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΡΟΙΔΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΠΟΥ ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΣ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΛΑΙΚΙΣΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.