Ασκηση κυβερνοπολεμου στις ΗΠΑ. Δεν ερχονται εδω να μαθουν οι αμερικανοι;


Η άσκηση Cyber Storm II («κυβερνοκαταιγίδα») έλεγξε την ασφάλεια των ηλεκτρονικών υποδομών σε κρατικές υπηρεσίες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, μεταφορών και άλλων κρίσιμων υπηρεσιών, αναφέρει την Παρασκευή το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στο πλαίσιο της πενθήμερης άσκησης, δεκάδες στελέχη και ειδικοί συγκεντρώθηκαν σε ένα κεντρικό θάλαμο επιχειρήσεων στα αρχηγεία της Μυστικής Υπηρεσίας στην Ουάσινγκτον, μοιρασμένοι σε ομάδες εργασίες για τους τομείς τηλεπικοινωνιών, χημικών ουσιών, μεταφορών, πολιτειακών και τοπικών αρχών, μεταξύ άλλων.
Χιλιάδες ακόμα άτομα συμμετείχαν στην άσκηση από τις θέσεις τους στη Βρετανία, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία.
Προσομοιώθηκαν συνολικά 1.800 προκλήσεις διαφόρων ειδών, από εισβολές χάκερ σε κρίσιμα δίκτυα μέχρι ενορχηστρωμένες, μαζικές επιθέσεις στο σύστημα δρομολόγησης του διαδικτύου (DNS).
Η άσκηση συμπεριέλαβε τουλάχιστον μία κυβερνοεπίθεση με πολιτικά κίνητρα εναντίον υπολογιστικών δικτύων και τηλεπικοινωνιακών υποδομών σε αρκετά μεγάλη κλίμακα ώστε να χρειάζεται αντιμετώπιση σε διεθνές επίπεδο.
Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης είναι απόρρητες, ωστόσο η έκθεση με τα πορίσματα της άσκησης αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αργότερα φέτος.
Σιγα τα λαχανα...
Δεν ερχονται εδω οι αμερικανοι να τους μαθουμε εμεις τη δουλια?
Προχθες βραδυ Τουρκοι χακερς ειχαν μπει στη σελιδα του σεγας.
Επι ωρες αλωνιζαν και ειχαν αναρτησει βιντεο που κανεις δεν κατεβαζε επι ωρες ατελειωτες.
ΕΥΠ και αστυνομια ηλεκτρονικου εγκληματος προφανως κοιμοντουσαν.
Σου λεει γιατι να στενοχωριομαστε?
Αστους τους Τουρκους μεσα, που θα παει θα κουραστουν και θα φυγουν.
Πραγματι μετα απο ωρες οταν οι Τουρκοι χακερς νυσταξαν πηγαν για υπνο και βγηκαν απο τη σελιδα του σεγας.
Αυτο ειναι ελληνικος κυβερνοπολεμος.
Σιγα τους αμερικανους και τον κυβερνοπολεμο που κανουν και ασκησεις.
40 χρονια μπροστα η Ελλαδα...

Σχόλια