Μηπως οι πολιτικοι παιζουν θεατρο για να κοβουν εισιτηρια;

Γραφει η Κατερινα Τζωρτζινακη στη Ναυτεμπορικη.
«ΛΕΜΕ απλά, ως εδώ και μη παρέκει», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Α. Παπανδρέου, ο οποίος κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με τη βεβαιότητα ότι εκφράζει «τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, μόλις έμαθε την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, μιμήθηκε την Τζένη Καρέζη στην ταινία «Τζένη Τζένη», προφανώς γιατί θεωρεί ότι κρατάει στο χέρι του το νησί της αντιπολίτευσης, προκαλώντας την μήνιν του «Κασσανδρή» Βενιζέλου, που παρατηρεί ότι οι θεσμοί δεν είναι παιδότοπος.
Στα παιχνίδια εντυπώσεων, όπως τα χαρακτήρισε, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε πως το κόμμα της δεν παίζει, δεν το απασχολεί «ποιος κάνει την πρώτη κίνηση», αφού ο λαός μετατρέπεται σε κορνίζα.
«Δεν πρόκειται για επιλογή παιχνιδιού», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, αιτιολογώντας την πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, έδειξε σαφώς την προτίμησή του στους παιδότοπους «από τα ΚΑΠΗ των κομμάτων εξουσίας».
Χορτάσαμε από ευφυολογήματα, ειρωνείες και επιθετικές αλαζονείες. Ο κόσμος καίγεται και τα παιδία παίζει σε έναν εντυπώσεων αγώνα άγονο. Επικοινωνιακά τερτίπια και καμώματα ή υψηλή πολιτική, που αδυνατεί να συλλάβει η πλειοψηφία, η διάγνωση είναι προφανής: «παιδιοειδής αρθρίτιδα», με συμπτώματα ίδια με αυτά που προκαλεί η ρευματοειδής. Αδυναμία εκτέλεσης καθηκόντων, χαμένες ώρες, περιορισμός προοπτικών για το μέλλον.
Μπορεί να κόβει εισιτήρια η θεατρική προσέγγιση της πολιτικής, αλλά δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Σημαντική κοινοβουλευτική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά κανείς δεν αγωνιά. Το έργο γνωστό, το αποτέλεσμα το εικάζουμε με δεδομένη την «τσιμεντοποιημένη» δύναμη των κομμάτων στο σύστημά μας, σημασία έχει μόνο πώς θα παίξουν οι ηθοποιοί τους ρόλους. Το τριήμερο της δυσπιστίας τελειώνει απόψε, αλλά τα δύσκολα βρίσκονται ακόμα μπροστά

Σχόλια