Πολιτικος σεισμος ο Τσιπρας συμφωνα με την MRB. (Πανικος στο ΠΑΣΟΚ , ανησυχοι στην ΝΔ)




Δεν ειναι που η πρωτη σοβαρη δημοσκοπηση εδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσιπρα στο 11,5% και δεν ειναι η καθιζηση των δυο μεγαλων κομματων.
Αυτο που εκανε κυριως εντυπωση στους δημοσκοπους ηταν τα ποιοτικα χαρακτηριστικα της ερευνας απο τα οποια βγαινει το συμπερασμα οτι δεν ειναι ενα απλο μιντιακο φαινομενο και κυριως δεν προκειται για απλη ψηφο διαμαρτυριας που αρα την κρισιμη στιγμη (εκλογες) θα αλλαξει.
Ειναι βαθυτερο φαινομενο και εκφραζει ρευματα και αποψεις στην συγχρονη Ελλαδα που κανενα αλλο κομμα σημερα δεν μπορει να εκφρασει.
Και ολα αυτα με δηλωμενη θεση Τσιπρα οτι ακομα δεν εχει επεξεργασμενη αποψη για να διαχειριστει την εξουσια.
Βεβαια ειναι νωρις ακομα και πολλα θα εξαρτηθουν απο την αντιδραση των υπολοιπων παικτων που μαλλον απο τωρα και περα θα πρεπει να συμπεριλαβουν στους οποιους σχεδιασμους τους και εναν ακομα δυναμικο παικτη.
Θα επανελθουμε βεβαια στο θεμα που ετσι κιαλλιως πιστευω θα μας απασχολησει συντομοτατα ολους ανεξαρτητως κομματικης προτιμησης.
Πληροφοριες δεν εχω για το Πασοκ ομως ολα δειχνουν ενα αυξοντα πανικο και αρα μια αδυναμια να βρουν μια αξιοπρεπη στρατηγικη για να αντιμετωπισουν το φαινομενο.
Στην ΝΔ παντως μετα τον πρωτο ενθουσιασμο δειχνουν να κανουν δευτερες σκεψεις.
Θα επανελθουμε και σε αυτο.



Σχόλια