Ο εξυπνος λαικισμος του ΣΥΝ και το καθαρο βλεμμα του Τσιπρα ανησυχουν την ΝΔ.



Για λογους που δεν ειναι της παρουσης το ΠΑΣΟΚ δεν ανησυχει ιδιαιτερα την ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ομως μπορει να γινει προβλημα.
Δεν πρεπει να ξεχναμε πως επι Αλαβανου ο συριζα υπερδιπλασιασε τα ποσοστα του. Η εκλογη Τσιπρα ερχεται να επιβεβαιωσει μια ηδη υπαρχουσα πορεια.
Αυτον τον υπερδιπλασιασμο ο συριζα δεν τον πετυχε τυχαια. Δεν κανει βεβαια τον απλοικο λαικισμο του στυλ 1500 ευρω κατωτατη συνταξη , που ευκολα θα απεριπτε ο πολιτης , λαικιζει ομως με εξυπνο τροπο υιοθετωντας καθε αιτημα καθε κοινωνικης ομαδας ανα την επικρατεια.
Ειναι γνωστο πχ οτι ο εκαστοτε υπουργος παιδειας δεν μπορει να εφαρμοσει κανενα εκσυγχρονιστικο μετρο σε καμμια βαθμιδα της εκπαιδευσης. Με προσβασεις δυσαναλογες με τα ποσοστα του στην νεολαια ο ΣΥΝ μπορει να κανει καταληψεις σε Πανεπιστημια και λυκεια κατα βουληση και να σταματησει ετσι στην πραξη ακομα και ψηφισμενους νομους του κρατους.
Σε λιγο θα γινονται καταληψεις και στα νηπιαγωγεια αστειευονται στην ΝΔ.
Με τον ιδιο τροπο απαιτει την Ολυμπιακη στο δημοσιο αδιαφορωντας για τα κοστη που βεβαια παλι ο φορολογουμενος πληρωνει και παει λεγοντας.
Ολα αυτα βεβαια φερνουν ψηφους.
Οντας εξω απο τον χορο (ευθυνη διακυβερνησης ) ο ΣΥΝ πολλα τραγουδια ξερει.
Μενει να δουμε αν ο Τσιπρας θα εξακολουθησει τον εξυπνο λαικισμο του ΣΥΝ. Το πιθανοτερο ειναι να τον εντεινει ανησυχουν στην ΝΔ εφοσον αυτο τους φερνει ψηφους και αυξανει τα ποσοστα τους.
Ο μεγαλος κινδυνος βεβαια ειναι μεσα στον πανικο του το ΠΑΣΟΚ να ακολουθησει την τακτικη ΣΥΝ. Αυτο θα ηταν ενα ζητημα παραδεχονται στην ΝΔ.
Μενει να δουμε τις πρωτες κινησεις Τσιπρα και να κρινουμε.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απλά μια παρατήρηση.
Ο Συν, η νεολαία του δηλαδή, δεν μπορεί να κάνει πουθενά καταλήψεις. Καταλήψεις κάνουν άλλοι (βλέπε ΠΚΣ(ΚΝΕ), ΕΑΑΚ,(ΝΑΡ) ακόμα και ΠΑΣΠ(ΠΑΣΟΚ)) και η νεολαία ΣΥΝ πετάγεται σαν την τσουτσου από πίσω να μας πει τα δικά της, και έρχεται ο Αλαβάνος να το παίξει κηδεμόνας του κινήματος...