Ο βρετανικός τύπος χτυπάει τήν Ελλάδα καί μέσω αυτής τήν ενωμένη Ευρώπη καί το ευρώ πού πάει να κυριαρχήσει στόν κόσμο....


.....Τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου αναφέρονται στις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα μας ως τον ασθενέστερο κρίκο του ευρώ.
Οι Times σε άρθρό τους με τίτλο «Δέκα χρόνια μετά, η ευρωζώνη θα πρέπει να φοβάται τους Ελληνες» αναφέρονται στα υψηλά επιτόκια δανεισμού, ενώ υποστηρίζουν ότι υπάρχει σχέδιο διάσωσης για όσες χώρες του ευρώ αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
Και ο αρθρογράφος των Financial Times, Κουέντιν Πιλ, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα συμμετείχε σε οικονομικό συνέδριο στην Αθήνα, θεωρεί μύθο τον ισχυρισμό ότι η παραοικονομία της Ελλάδας θα προστατεύσει τη χώρα από την κρίση, ενώ χαρακτηρίζει αποτυχία της κυβέρνησης τη διατήρηση των ελλειμμάτων και του χρέους σε υψηλά επίπεδα....
Σ.Σ. Βέβαια να πούμε ότι δίνουμε και εμείς τις αφορμές μας. Αλλο αυτό  όμως και άλλο ότι βρήκαν την ευκαιρία οι Βρετανοί γνωστοί φιλοαμερικανοί και εχθροί της ευρωπαικής ολοκλήρωσης να χτυπήσουν....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Απάντηση σε βρετανικά δημοσιεύματα για τις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπολύοντας ταυτόχρονα βέλη και στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο.
Η ελληνική κυβέρνηση ήταν από τις πρώτες που παραδέχτηκε «προς πείσμα ορισμένων στον τόπο μας», ότι υπάρχει διεθνής οικονομική κρίση, η οποία έχει συνέπειες και για τη χώρα μας, υπογράμμισε ο Ε. Αντώναρος.
«Η δική μας κυβέρνηση εγκαίρως, πολύ πριν διανοηθούν να ψελλίσουν άλλοι κάτι, συγκρότησε πλήρες σχέδιο», σημείωσε ο κ. Αντώναρος.

Για τα δημοσιεύματα, διευκρίνισε ότι δεν έχει πλήρη γνώση, αμφισβήτησε ωστόσο την αντικειμενικότητα τους λέγοντας ότι «είναι πολύ μονόπλευρη η τάση, με την οποία προσεγγίζουν τις οικονομίες διαφόρων χωρών. Η ελληνική οικονομία δεν αντιμετωπίζει διάφορα από τα δήθεν υπερβολικά προβλήματα, για τα οποία γίνεται αναφορά».

Για το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα ως τον Οκτώβριο, ο κ. Αντώναρος παρέπεμψε στη δήλωση του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Παπαθανασίου, και πρόσθεσε πως «είναι δική μας διαπίστωση τι πρέπει να γίνει. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες γιατί αυτό πρέπει να γίνει για το καλό της χώρας. Η κρίση αλλάζει διαρκώς».

Τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου αναφέρονται στις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα μας ως τον ασθενέστερο κρίκο του ευρώ.

Οι Times σε άρθρό τους με τίτλο «Δέκα χρόνια μετά, η ευρωζώνη θα πρέπει να φοβάται τους Ελληνες» αναφέρονται στα υψηλά επιτόκια δανεισμού, ενώ υποστηρίζουν ότι υπάρχει σχέδιο διάσωσης για όσες χώρες του ευρώ αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Και ο αρθρογράφος των Financial Times, Κουέντιν Πιλ, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα συμμετείχε σε οικονομικό συνέδριο στην Αθήνα, θεωρεί μύθο τον ισχυρισμό ότι η παραοικονομία της Ελλάδας θα προστατεύσει τη χώρα από την κρίση, ενώ χαρακτηρίζει αποτυχία της κυβέρνησης τη διατήρηση των ελλειμμάτων και του χρέους σε υψηλά επίπεδα.

Μιλώντας στον City 99,5 η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Διαμαντοπούλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι εάν πάμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταθέσουμε ένα πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών πενταετίας, που θα έχει τη συναίνεση της Ελληνικής Βουλής, εάν την ίδια στιγμή παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα έντασης των δημοσίων επενδύσεων, έχω πει επανειλημμένως ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε ένα πλαίσιο σαν αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων, ώστε να πέσουν οχτώ δις στην αγορά τα επόμενα δυο χρόνια».



City 99,5, ΑΠΕ-ΜΠΕhttp://www.e-tipos.com/newsitem?id=82421
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λογικο ειναι..
Οι Αμερικανοι και οι Αγγλοι εχουν
αρχισει και τυπωνουν χαρτονομισμα
χωρις αντικρυσμα,με πανικοβλητους ρυθμους.
Πρεπει να αποδομησουν και το ευρω ,
ταυτοχρονα..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραια η Διαμαντοπουλου,σκληρα μετρα για τον Λαο,αλλα να βοηθησουμε και τον Κατασκευαστη,που περναει δυσκολες ωρες..αυτος και οι μεταναστες που απασχολει..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε Διαμαντω
Για να πεισουμε τον κατασκευαστη,
να "εξασφαλισει" την συναινεση της
βουλης ,πρεπει να του δωσουμε
οκτω δις ευρω?
Πολλα ζηταει για μια ψωροσυναινεση,που ειναι υποχρεωση της βουλης...
Ο χρήστης V for Vlamenoi ;) είπε…
wolf τα ίδια έκαναν και στον γίγαντα Τάσσο Παπαδόπουλο, όταν ήταν Πρόεδρος της Κύπρου μας, τα Αμερικανοβρετανικά ΜΜΕ τον περνούσαν γενεές δεκατέσσερις... να αρνητικά άρθρα, δώστου κινδυνολογία...

τώρα με τον Χριστόφια όλα μέλι γάλα, δια μαγείας...

να φανταστώ πως για να αλλάξει το τροπάριο και για εμάς το χάπι λέγετε Jeffrey Papandreou...

άρα το ζήτημα είναι πόσο διατεθειμένος είναι ο Έλληνας να καταπιεί το υπνοστεντόν που του πασάρουν...