Εμπεδώνεται σιγά-σιγά στό υποσυνείδητο τού κόσμου η εικόνα ενός άβουλου καί υπό κηδεμονία Καραμανλή. Ο Παπανδρέου όμως δέν τραβάει. Οπότε τί;


Στό Κολωνάκι μιλάνε γιά κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Θα παρουσιαστεί σάν μιά λύση σε ένα πολιτικό σκηνικό χωρίς επιλογές.
Θά έρθει να δώσει λύσεις ΚΑΙ στα εθνικά.
Λύσεις πού κανένας μόνος του δεν θα μπορούσε.
Σκόπια και κυρίως Κύπρο (πού είναι και το χοντρό παιγνίδι)
Καί μετά Αιγαίο.
Θα μετρήσουν τίς αντιδράσεις τού κόσμου καί ...βλέποντας και κάνοντας.
Μέσα στο σκηνικό αυτό κάποιοι βάζουν καί τον Σημίτη.
Βέβαια όλοι αυτοί ξεχνάνε τον πολίτη.
Είναι η λεπτομέρεια πού πάντα ξεχνούσαν.
Ο πολίτης ο οποίος πνιγμένος στην καθημερινότητά του καί κουρασμένος απο τα υπόλοιπα σχήματα θα πεί το ναί.
Είναι έτσι όμως? 
Διότι όσο κουρασμένος καί να είσαι απο την καθημερινότητα -τί στό καλό- κάποια πράματα δεν καταπίνονται μέ τίποτα.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Το ΠΑΣΟΚ αρχίζει δειλά, αλλά σαφώς πλέον, να εμφανίζεται ως μία σχετικά καλύτερη εναλλακτική εξουσίας. Η εσωκομματική ανακωχή, η βελτίωση της εικόνας και αντιπολιτευτικής τακτικής του περισσότερο με θετικές παρεμβάσεις και λιγότερο με αυτονόητη κριτική και η τόνωση του αρχηγικού προφίλ του κ. Παπανδρέου αποτελούν τα αναγκαία -αλλά όχι από μόνα τους και ικανά- αίτια αυτής της μεταβολής.
Στο μείγμα των αιτιών του σημερινού πολιτικού κλίματος συμβάλλουν πολύ περισσότερο η κακή εικόνα της κυβέρνησης, οι ανεπάρκειές της στο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, η αναντιστοιχία της πολιτικής της με τις προσδοκίες των πολιτών, η σκανδαλολογία, το πλήγμα εν τέλει στο προφίλ του πρωθυπουργού και γενικά η εξάντληση της ανοχής ψηφοφόρων του μεσαίου χώρου ιδιαίτερα των ασθενέστερων στρωμάτων.
Παράλληλα η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί την αναπάντεχη δημοσκοπική επιτυχία του και η άρνησή του στη συζήτηση για ενδεχόμενη κεντροαριστερή κυβερνητική συνεργασία, συνέβαλαν αναμφισβήτητα στη διαμόρφωση της παρούσας κατάστασης.