Στά χνάρια τού μεγάλου Καραμανλή ο Πρωθυπουργός γιά τήν αντιστροφή τού κλίματος. Ανακοινώνεται μείωση 15% τών εξοπλισμών καί φιλολαικά μέτρα.


Τήν τακτική τού θείου του θα ακολουθήσει ο Καραμανλής.
Επανέρχεται το σενάριο τού ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού και εγκαταλείπεται η φιλελεύθερη πολιτική τού Αλογοσκούφη.
Ανεμένεται να ανακοινωθούν μέτρα ουσίας αλλά καί επικοινωνιακά.
Θα δούμε , μάλλον, ψαλίδι στούς μισθούς, τίς κάρτες και τα μπόνους τών διοικητών τών ΔΕΚΟ (golden boys).
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα.
Ανακοινώθηκε ήδη μείωση τών εξοπλισμών κατά 15% ώστε να βρεθούν λεφτά και να δοθούν στον κόσμο.
Καί θα πατήσουν πόδι στίς τράπεζες. Τό κράτος θα παρέμβει γιατί τα παιγνίδια πού γίνονται εκεί έχουν αρχίσει και αποκτούν άλλη δυναμική. Οχι μόνο οικονομική.
Καί οι νέοι παίκτες ζητούν μερίδιο και το ζητούν πιεστικά.
Μερίδιο στήν πολιτική επιρροή.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Ποια μέτρα προκρίνει το Μαξίμου
Οι ρυθμίσεις που κερδίζουν την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου είναι:

* Αναστολή πληρωμών και υποχρεώσεων που έχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις προς το κράτος, όπως για παράδειγμα οι ασφαλιστικές εισφορές ή η καταβολή δόσεων από ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. * Κατάργηση της εισφοράς 0,6% στους τόκους των δανείων που εισπράττεται υπέρ του Δημοσίου για τη δημιουργία ταμείου που θα χρηματοδοτεί την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές. Μελετάται επίσης η κατάργηση του χαρτοσήμου στα ασφαλιστικά συμβόλαια που ζητούν οι ασφαλιστικές εταιρείες για να μειώσουν ανάλογα τα ασφάλιστρα. * Επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του επιδόματος ανεργίας στους μακροχρόνια ανέργους.

* Μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης για τους νέους ανέργους, το οποίο θα εισπράττει ο ιδιοκτήτης επιχείρησης που θα προσλαμβάνει από αυτή την κατηγορία.

* Μελετάται η αναθεώρηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και η οριζόντια περικοπή τους για να εξοικονομηθούν πιστώσεις που ως το 2013 θα ενισχύουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρόκειται για κονδύλια που έχουν ήδη εγκριθεί από την ΕΕ και η κυβέρνηση μελετά την επαναδιαπραγμάτευσή τους, χωρίς όμως μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.

* Επιδότηση των νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν από επιχειρήσεις στους τομείς των τεχνικών έργων και του τουρισμού, τους οποίους εκτιμάται ότι θα πλήξει περισσότερο η διεθνής κρίση.

Μία ακόμη ιδέα που μελετάται, χωρίς να έχει αποφασιστεί, είναι η αναστολή ισχύος του τέλους ακίνητης περιουσίας για 12 μήνες, καθώς και η ισχύς των τεκμηρίων διαβίωσης που έχει προαναγγείλει ο κ. Αλογοσκούφης από τον Αύγουστο.
http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20081114&nid=10361455&sn=&spid=
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από δίπλα πέρασε και δεν ακούμπησε!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους ο Καραμανλής κατάλαβε ότι παρα-νοικοκυρεύοντας την οικονομία και στοχεύοντας πειθαρχημένα στα δημοσιονομικά πλεονάσματα, έφτιαχνε την προίκα του Χαζο-γκιόργκου.
Εφόσον υπάρχει μέτρο και στοχευμένη προσέγγιση στις παροχές είναι πολύ θετικό να βοηθηθούν οι απόμαχοι της ζωής και οι οικονομικά ασθενέστεροι.
Χωρίς υπερβολές όμως, να μην γίνουμε και Παπαντρέου του 1982, μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν πέντε φράγκα.
Ας κρατήσουμε και καμμία καβάτζα για το αύριο των παιδιών μας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λέγοντας ο Καραμανλής ότι προτιμά να είναι χρήσιμος παρά ευχάριστος ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που προτιμούν να ακούν τα ευχάριστα (ψευτο-προσδοκίες που τους ταίζουν οι καναλάρχες) παρά τα χρήσιμα (που δείχνει η κοινή λογική).
Πόσο καλό μπορεί να είναι αυτό για τη χώρα (και τη Ν.Δ.);
Εάν ο Καραμανλής δεν ξεμπερδέψει με τους καναλο-εκβιαστές που φιλτράρουν την κοινή λογική των πολλών, θα χάσουμε όλοι.
Ο χρήστης antinor είπε…
ΚΑΙ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ ΞΕΝΑ ΛΕΦΤΑ
ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΡ......Α ,ΜΕΓΑ ΚΛΠ.ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ