57 νέοι θάνατοι τη Δευτέρα στην Κίνα, οι 56 στην Wuhan

Αποτέλεσμα εικόνας για coronavirus
Δεκάδες περισσότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη στο κέντρο της επιδημίας των κοροναϊών της Κίνας, όπου τα νοσοκομεία είναι ανεπαρκώς ανεπαρκώς ανεπαρκή και οι κάτοικοι περιγράφουν όλο και πιο απελπισμένους όρους.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν 57 νέους θανάτους τη Δευτέρα, όλα εκτός από ένα στο Wuhan, την πρωτεύουσα της κεντρικής επαρχίας του Hubei, η οποία έχει κλείσει για περίπου δύο εβδομάδες, καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν το ξέσπασμα.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε επείγουσα έκκληση για προστατευτικό ιατρικό εξοπλισμό, καθώς ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έφτασε τα 361, ξεπερνώντας τους θανάτους στην ηπειρωτική Κίνα που προκλήθηκαν από τον ιό Sars 2002-03. Ο αριθμός λοιμώξεων επίσης πήδηξε, περνώντας 17.200.

"Αυτό που χρειάζεται επειγόντως η Κίνα είναι ιατρικές μάσκες, προστατευτικά κοστούμια και προστατευτικά γυαλιά", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Χουνίγκινγκ σε συνέντευξη Τύπου.

Οι αρχές σε επαρχίες που φιλοξενούν περισσότερα από 300 εκατομμύρια άτομα - συμπεριλαμβανομένου του Guangdong, του πιο πολυπληθέστερου κράτους της χώρας - έχουν παραγγείλει σε όλους να φορούν μάσκες στο κοινό σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν τον ιό. Αλλά εργοστάσια ικανά να παράγουν περίπου 20 εκατομμύρια μάσκες την ημέρα λειτουργούν μόνο μεταξύ 60 και 70% της χωρητικότητας, σύμφωνα με το υπουργείο βιομηχανίας.

Ο Χούα επέκρινε επίσης τις ΗΠΑ, όπου τέθηκε σε ισχύ την απαγόρευση των ανθρώπων που ταξίδευαν από την Κίνα την Κυριακή. Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες «υπερέβησαν» την έκρηξη και η Ουάσιγκτον δεν είχε δώσει στην Κίνα καμία ουσιαστική βοήθεια, αντί να δημιουργήσει και να εξαπλωθεί πανικός, είπε ο Χούα.
Αποτέλεσμα εικόνας για coronavirus
Το Πακιστάν, ένας από τους συμμάχους της Κίνας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι άρχισε να ταξιδεύει αεροπορικώς μετά από μια τριήμερη αναστολή.

Ο γενικός διευθυντής της ΠΟΥ Τέντρος Αχάννομ Γκρέμπρεους δήλωσε ότι οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις ήταν περιττές.

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος για μέτρα που θα παρεμποδίζουν άσκοπα το διεθνές ταξίδι και το εμπόριο", είπε. "Καλούμε όλες τις χώρες να εφαρμόσουν αποφάσεις που βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία και συνεπή."

Ένα βίντεο προφανώς κινηματογραφημένο στο No 5 Wuhan νοσοκομείο πήγε ιογενές, δείχνοντας σακούλες σώματος σε ένα λεωφορείο, και ένας άνθρωπος που κλαίει δίπλα στον νεκρό πατέρα του. Στο βίντεο , η ταινία πρόσωπο λέει: «Τόσοι πολλοί άνθρωποι πέθαναν. Υπάρχουν τόσα πολλά νεκρά σώματα ... κινούνται ακόμα σώμα ".

Διαφήμιση

Τη Δευτέρα, ο κινέζος ηγέτης Xi Jinping πραγματοποίησε συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων σχετικά με το θέμα και κάλεσε το ξέσπασμα μιας «μεγάλης δοκιμής» του συστήματος διακυβέρνησης και των δυνατοτήτων της Κίνας. Ο Xi δήλωσε ότι αξιωματούχοι που δεν κατάφεραν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους "θα τιμωρούνται". Η σύσκεψη κάλεσε τη χώρα να "αντιμετωπίσει" τις αδυναμίες που εκδηλώθηκαν από την επιδημία και να βελτιώσει τις δυνατότητες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης και το σύστημα δημόσιας υγείας.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua είπε ότι 68 ιατρικές ομάδες 8.300 υπαλλήλων από ολόκληρη την Κίνα είχαν σταλεί στο Χουμπέι. Ένα από τα δύο νέα νοσοκομεία επειγόντων περιστατικών που χτίστηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες για να στεγαστούν οι ασθενείς που είχαν μολυνθεί από τον ιό επρόκειτο να ανοίξει τη Δευτέρα. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι 1.400 στρατιωτικοί ιατροί θα σταλούν για να εκτελέσουν τη διευκόλυνση.
Αποτέλεσμα εικόνας για coronavirus
Ο ιός έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 24 χώρες. Αρκετοί, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων του Πεκίνου, έχουν αρχίσει να κλείνουν τα σύνορά τους με κινέζους πολίτες και ταξιδιώτες από τη χώρα.

Τη Δευτέρα, εκατοντάδες ιατροί στο Χονγκ Κονγκ αποχώρησαν από τη δουλειά τους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην άρνηση του επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας Carrie Lam να κλείσει τα σύνορα της πόλης με την Κίνα. Το Χονγκ Κονγκ, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευάλωτο λόγω της εγγύτητάς του στην Κίνα και της συνεχούς ροής κινέζων τουριστών, έχει επιβεβαιώσει 15 περιπτώσεις κορωναϊού.

"Το κλείσιμο των συνόρων είναι η μόνη λύση, αν και αυτή δεν είναι απόφαση που πρέπει να πάρει η Carrie Lam. Πρέπει να συμβουλευτεί το Πεκίνο ", δήλωσε ο Willy Lam, βοηθός καθηγητής στο Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Η οικονομία της Κίνας είναι πιθανό να λάβει ένα μεγάλο χτύπημα από το ξέσπασμα. Οι κινεζικές μετοχές μειώθηκαν κατά σχεδόν 9% τη Δευτέρα μετά την επανέναρξη της αγοράς μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις για το νέο έτος, οι οποίες είχαν επεκταθεί λόγω της επιδημίας.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι θα εισφέρει 1,2 δισεκατομμύρια γιουάν (130 δισ. Λίρες στερλίνες) στις αγορές για να προωθήσει το τραπεζικό σύστημα και να παράσχει νομισματική και πιστωτική στήριξη στις επιχειρήσεις που αγωνίζονται.

Μια πτήση που φέρει τους εκτοπισμένους αποβιβάστηκε στην Αυστραλία τη Δευτέρα πριν από μια 14μηνη καραντίνα σε ένα διαβόητο υπεράκτιο κέντρο κράτησης μετανάστευσης.

Η αεροπορική πτήση Qantas που μεταφέρει 243 επιβάτες - συμπεριλαμβανομένων 89 παιδιών - ακινητοποιήθηκε σε βάση αεροπορικής δύναμης κοντά στην απομακρυσμένη πόλη της Exmouth της Δυτικής Αυστραλίας.

Οι Αυστραλοί πολίτες και μόνιμοι κάτοικοι έπρεπε να πετάξουν σε μικρότερα αεροπλάνα στο νησί των Χριστουγέννων, ένα αυστραλιανό έδαφος στον Ινδικό Ωκεανό.

Σχόλια