Σχέση με τον εαυτό μας: η ξαφνική, εκπληκτική άνοδος ενός κινήματος



Αποτέλεσμα εικόνας για bridget jones
Από την Emma Watson στο Lizzo - η τραγουδίστρια που βάζει το «sing in single» - όλο και περισσότεροι άνθρωποι απομακρύνονται από ξεπερασμένα στίγματα και αγκαλιάζουν μια ευτυχισμένη ζωή μόνοι τους

Μια φορά κι έναν καιρό ήμασταν φτιαγμένοι στα παραμύθια. Αν ήμασταν τυχεροί, είπαν, θα συναντούσαμε έναν πρίγκηπα ή μια πριγκίπισσα και θα ζούσαμε ευτυχισμένα από τότε. Αν όχι, θα περάσαμε έναν μοναχικό δρόμο στον τάφο, με μόνο γάτες να μας παρηγορούν.


Όμως ένας αυξανόμενος αριθμός "μόνων" ανθρώπων απορρίπτει την ιδέα ότι η αληθινή αγάπη είναι το μόνο μονοπάτι προς την ευτυχία. Μόλις αυτή την εβδομάδα, η ηθοποιός Έμμα Γουότσον δήλωσε στη Vogue πώς μια «αιματηρή εισροή υποσυνείδητου μηνύματος» την είχε αφήσει «στριμμένη και ανήσυχη» επειδή έμπαινε στα 30 της χωρίς άντρα και μωρό. Τώρα, όμως, είναι "πολύ χαρούμενη" που είναι μόνη. «Ονομάζω αυτό σχέση με τον εαυτό μου».
Puts the ‘sing in single’ ... Lizzo. Η ποπ σταρ  Selena Gomez, εν τω μεταξύ, της οποίας τα  θετικά τραγούδια για την μοναχικότητα περιλαμβάνουν το χάνουν να με αγαπάς και το κοιτάς τώρα, έχει μιλήσει για τη διασκέδαση που είχε ως «σούπερ, σούπερ μόνη» γυναίκα από τότε που χωρίστηκε με τον Justin Bieber δύο πριν από χρόνια. Σχετικά με το Twitter, η συντροφιά τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε κάλεσε το χρόνο από τότε που χωρίστηκε με τον Πιτ Ντέιβιντσον "μια κόλαση μιας παραγωγικής, συναισθηματικής, άγριας και όμως ... χαρούμενης! έτος". Και όσο για τη Lizzo, η οποία ταξιδεύει προς το παρόν στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι υπερήφανη που λέει ότι βάζει το "sing in single". και όπως λέει και το τραγούδι της «Ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν θα είναι η γκόμενα σου ... Δεν ανησυχώ» για ένα δαχτυλίδι στο δάχτυλό μου ».


Ούτε ο Abi Jackson, 37 ετών, που ερωτεύτηκε την μοναχική ζωή το 2015 μετά το τέλος μιας πενταετούς δέσμευσης. "Η εστίαση σε ό, τι μπορείτε να κερδίσετε από το να είσαι μόνος και όχι σε αυτό που σου λείπει είναι εξαιρετικά ενδυναμωτικό", λέει ο συγγραφέας με έδρα το Λονδίνο. "Έκανα το ποδήλατο ως χόμπι και το αγάπη μου απολύτως, το οποίο ίσως να μην είχα ανακαλύψει αν δεν ήμουν ενιαίος και πίεσα τον εαυτό μου να δοκιμάσω νέα πράγματα." Έχει περισσότερο χρόνο να επικεντρωθεί στις σχέσεις με τους φίλους και την οικογένεια ως κοινοτικές δραστηριότητες όπως ο εθελοντισμός με τους Προσκόπους. "Πρέπει να αρχίσουμε να λέμε:« Είστε αρκετός ως ένα άτομο δεν χρειάζεσαι παρέα », αλλιώς η μοναξιά μπορεί να αρχίσει να σας καθορίζει».

Όπως ένας αυξανόμενος αριθμός μονών γυναικών, η Τζάκσον λέει. "Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται να πηγαίνουν στον κινηματογράφο ή το δείπνο από τον εαυτό σου είναι περίεργο, αλλά είναι λαμπρό. Ντύνομαι και αξιοποιώ πραγματικά τη νύχτα μου. Δεν θα κρυφτώ μακριά στη γωνία ή θα ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι είμαι μόνος μου. "Αν και δεν απέκλεισε την ύπαρξη μιας σχέσης, η Τζάκσον λέει πως μια σχέση την έκανε μια καρικατούρα. "Ένιωσα σαν να ήμουν μειωμένη σε αστεία ανέκδοτα για τα κακά ραντεβού και τις αποτυχημένες σχέσεις. Δεν νομίζω ότι πρέπει να καθορίζεται κανείς γύρω από μια σχέση. Πρόκειται για την ανάπτυξη μιας θετικής σχέσης με τον εαυτό σας. "

Το 2018, η συγγραφέας Catherine Gray δημοσίευσε ένα βιβλίο σχετικά με το πώς η αναζήτηση της ευτυχίας την είχε οδηγήσει στο να μην κάνει σχέσεις. Και πως την αποκαλεί; Η απροσδόκητη χαρά της ύπαρξης με τον εαυτό σου και μόνο

Η Danielle Wrate, 43, συντάκτης και εκδότης, είναι επίσης ευτυχής από μόνη της. "Μόλις βρείτε έναν τρόπο να απολαύσετε τη δική σας επιχείρηση και να βγείτε μόνη της, είναι απελευθερωτική", λέει. "Το στίγμα του να εισαι μόνος ξεπερνιέται σιγά σιγά. Βλέπω πολλούς ανθρώπους που κάνουν τα πράγματα μόνοι τους τώρα. Ταξιδεύω μόνη μου και αποκομίζω το καλύτερο και των δύο κόσμων, γιατί μπορώ πάντα να συμμετέχω σε ημερήσιες εκδρομές όταν θέλω. "Η  Wrate είναι μέλος μιας τοπικής ομάδας που ονομάζεται Sinkies, η οποία και είναι μοναχικοί άνθρωποι, Χωρίς παιδιά. Δημιουργήθηκε από μία γυναίκα που ήθελε να βελτιώσει την κοινωνική της ζωή. υπάρχουν τακτικές  εκδρομές, πεζοπορίες και γεύματα της Κυριακής. "Υπάρχουν πολλά μέλη και είναι ανοιχτά και στα δύο φύλα, αλλά μόνο οι γυναίκες εμφανίζονται ποτέ".
.




Σχόλια