Λαφαζάνης χάι τεκ >> Θα βάλω χάκερ και θα μπλοκάρω τους πλειστηριασμούς. Η κυβέρνηση θα πέσει...


Αποτέλεσμα εικόνας για λαφαζανης κωνσταντοπουλου



Νέα «όπλα» προκειμένου να μπλοκάρει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μελετά η ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς σκοπεύει να επιστρατεύσει ακόμα και χάκερ.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», πρόκειται για μία κίνηση την οποία δεν διστάζει ο ίδιος να δηλώσει ανοιχτά, καθώς, όπως επισημαίνει, «είναι κάτι που θα το κάνουμε δημόσια, δίχως να κρυφτούμε». «Εμείς δεν είμαστε Anonymous. Δεν φοράμε κουκούλες. 

Αποτέλεσμα εικόνας για λαφαζανης


Δεν είμαστε Ρουβίκωνες» σημειώνει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνοντας ότι «θα μας βρουν εμπόδιο και στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών». «Δεν μπορούν πατώντας ένα κουμπί να παίρνουν τα σπίτια των ανθρώπων» αναφέρει χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται αμείωτες οι κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών έξω από τα ειρηνοδικεία και τα συμβολαιογραφικά γραφεία, παρά την ψήφιση της τροπολογίας που θεσπίζει την αυτεπάγγελτη δίωξη και ποινή φυλάκισης για όσους παρεμποδίζουν διαδικασία πλειστηριασμού.

Ολα δείχνουν ότι η σύγκρουση με την κυβέρνηση των πρώην συνοδοιπόρων του Αλ. Τσίπρα που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του 2015, μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, οδηγείται στα άκρα.

Μάλιστα το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, στο οποίο πρωτοστατεί η Λαϊκή Ενότητα, μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναμένεται να εντείνει την παρουσία του. «Δεν μας πτοεί το χουντικής έμπνευσης ιδιώνυμο που θέσπισε η κυβέρνηση» δηλώνει ο κ. Λαφαζάνης και τονίζει ότι «το κίνημα κατά των πλειστηριασμών θα συνεχίσει να είναι πιο δυναμικά και πιο αποφασιστικά παρόν». «Δεν θα μας σταματήσουν. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του κινήματος επώνυμα πολιτικά στελέχη. Ας έλθουν να μας συλλάβουν. Δεν μας πτοούν οι διώξεις» υπογραμμίζει, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του.
«Η κυβέρνηση θα πέσει»
Μάλιστα εκτιμά ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «θα πέσει από τους πλειστηριασμούς». «Οι πλειστηριασμοί και το κίνημα κατά των πλειστηριασμών θα προκαλέσουν ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε πτώση της κυβέρνησης» αναφέρει χαρακτηριστικά το πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και θεωρεί ότι μπροστά στις κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλεί το κύμα των πλειστηριασμών «η κυβέρνηση είναι τρομοκρατημένη». Στη ΛΑΕ πιστεύουν ότι η σύγκρουση θα οξυνθεί, καθώς από το νέο έτος αναμένονται και οι πλειστηριασμοί από το Δημόσιο ακόμα και για μικρές οφειλές προς την Εφορία. Μεταξύ των εφαρμοστικών διατάξεων που αναμένεται να ψηφιστούν εντός του Ιανουαρίου 2018 στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης είναι και οι αλλαγές στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), οι οποίες, όπως επισημαίνουν στη ΛΑΕ, θα ανοίξουν τον δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς από την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

 «Πλέον τα ακίνητα θα βγαίνουν στο σφυρί για χρέη στο Δημόσιο, και μάλιστα στην εμπορική τους αξία, ούτε καν στην αντικειμενική» αναφέρουν στελέχη του κόμματος, επισημαίνοντας ότι «από μόλις 500 ευρώ οφειλή, το Δημόσιο θα ασκεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά των οφειλετών».

Ο «πονοκέφαλος» της κυβέρνησης
Η έκρυθμη κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί μετά και τη θέσπιση της αυτεπάγγελτης δίωξης και του αυτοφώρου για όσους παρεμποδίζουν πλειστηριασμούς προκαλεί «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, η οποία αργά ή γρήγορα θα κληθεί να αντιμετωπίσει όσους αντιδρούν, κάτι που αναμένει με ενδιαφέρον η αντιπολίτευση. Οπως είχε τονίσει χαρακτηριστικά στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης, «να δω τώρα πώς θα ξεμπλέξετε με την Κωνσταντοπούλου, τον Λαφαζάνη και τον Στρατούλη όταν θα τους κλείσετε στη φυλακή». 


Η ίδια η πρώην πρόεδρος της Βουλής βρέθηκε προ ημερών έξω από τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου μαζί με μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και αντέδρασε δυναμικά όταν οι αστυνομικοί δεν της επέτρεψαν να μπει στο κτίριο. Δήλωσε δε ότι «με ΜΑΤ δεν πρόκειται να με αποτρέψει ο κ. Τσίπρας». «Περιμένω ακόμα να με συλλάβει, με τον νόμο που ψήφισε ο ίδιος και τα πρόβατά του» σημείωσε.

Σχόλια