Οι Τούρκοι είναι η ανώτερη φυλή, λένε οι Τούρκοι...

Αποτέλεσμα εικόνας για τουρκια

Στην Τουρκία ιδρύθηκε ένα νέο κόμμα που τονίζει πως «οι Τούρκοι είναι η ανώτερη φυλή»

Θεωρούν τους Τούρκους ανώτερη φυλή, θέλουν να επαναφέρουν τη θανατική ποινή και να κλείσουν οριστικά τις πόρτες στους πρόσφυγες. Ο λόγος για τους ιδρυτές του κόμματος «Ötüken Union Party» το οποίο ιδρύθηκε στην Τουρκία στις 20 Δεκεμβρίου και όπως φαίνεται θα προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν αναρτηθεί μέχρι στιγμής στο διαδίκτυο, το κόμμα θα λειτουργεί ως ένας τόπος συνάντησης για τους Τούρκους πολίτες. Μάλιστα οι εμπνευστές του διευκρινίζουν πως για να θεωρείται κάποιος Τούρκος πολίτης θα πρέπει να έχει Τούρκους γονείς και η τουρκική γλώσσα να είναι η μητρική του.

Η παράταξη -η οποία βασίζει την πολιτική της στη φυλή- θεωρεί πως οι Τούρκοι είναι η ανώτερη όλων των φυλών, δεσμεύεται να βάλει λουκέτο σε όλα τα επαγγελματικά γυμνάσια της χώρας, να επαναφέρει τη θανατική ποινή, να βάλει τέλος στην υποδοχή προσφύγων και να ακυρώσει την υπηκοότητα εκείνων που έφτασαν στην Τουρκία από το εξωτερικό.

Το κόμμα έχει παράλληλα ανακοινώσει την πρόθεσή του να απομακρύνει από τις θέσεις τους όσους εργάζονται ως αστυνομικοί και στρατιωτικοί και δεν είναι Τούρκοι όπως επίσης και να απαγορεύσει το γάμο σε αλλοδαπούς πολίτες.

Σύμφωνα με τη hurriyetdailynews.com, σε περίπτωση που το Ötüken αναλάμβανε τη διακυβέρνηση θα επέτρεπε να πρωταγωνιστούν στην πολιτική αρένα και να εργάζονται στα δημόσια γραφεία μόνο όσοι υιοθετούν τις απόψεις του. Φυσικά τότε το εκπαιδευτικό σύστημα θα είχε ως μόνο στόχο την προβολή των εθνικών συμφερόντων και θα περιόριζε την ενασχόληση με άλλες κουλτούρες.

Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, η έννοια της εθνικότητας είναι ίδια με αυτή της φυλής. «Η ιερή αποστολή μας είναι να ενδυναμώσουμε τη φυλή μας, της οποίας στόχος είναι να κυριαρχήσει σε ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα τους.


Να σημειωθεί πως από τα 88 ενεργά πολιτικά κόμματα στην Τουρκία, το Ötüken ήταν ένα από τα τέσσερα που ιδρύθηκαν στην Τουρκία το 2017. Ο πρόεδρος του ονομάζεται M. Hakan Semerci.

Σχόλια