Εκδιώχτηκε από το θέατρο ο Παπαγιάννης μετά το επεισόδιο με Παυλίδου

Αποτέλεσμα εικόνας για παπαγιαννης μανος
Ο Καλυβάτσης στη θέση του και ο Μάνος Πίντζης στο ρόλο του Καλυβάτση

Ο ηθοποιός Μάνος Παπαγιάννης απομακρύνθηκε από την παράσταση «Πετάει πετάει» που παρουσιάζεται στο θέατρο Χυτήριο. Μετά την καταγγελία της συναδέλφου του Σοφίας Παυλίδου για ξυλοδαρμό και την δημόσια παραδοχή του κ. Παπαγιάννη ότι μπήκε με τη βία στο καμαρίνι μετά από διένεξη που υπήρξε μεταξύ τους η διοίκηση του θεάτρου αποφάσισε την συνέχιση των παραστάσεων με αντικατάσταση του ηθοποιού.

Το θέατρο Χυτήριο σε ανακοίνωση που έβγαλε πριν από λίγη ώρα κάνει λόγο για καμία ανοχή και ασυλία σε οποιονδήποτε θίγει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Παρόλο που η διοίκηση και κυρίως η Βάσια Παναγοπούλου προσπάθησε στην αρχή να κρατήσει ίσες αποστάσεις από τις δύο πλευρές μετά και την χθεσινή δημόσια τοποθέτηση του κ. Παπαγιάννη αποφάσισε την απομάκρυνση του. 

Ο ηθοποιός σε συνέντευξη του παραδέχτηκε ότι τσακώθηκε με την συνάδελφό του εξαιτίας μιας κίνησης που εκείνη δεν έκανε. Μετά τις βαριές κουβέντες που ακούστηκαν και από τις δύο πλευρές εκείνος, όπως ανέφερε, μπήκε με τη βία στο καμαρίνι της κ. Παυλίδου και της ζήτησε το λόγο. Σε αυτό το σημείο οι δύο μαρτυρίες διαφέρουν με αυτή της κ. Παυλίδου να αναφέρει ότι την έπιασε από το λαιμό και την πέταξε κάτω, ενώ ο κ. Παπαγιάννης ανέφερε ότι εκείνη του επιτέθηκε. 
Αποτέλεσμα εικόνας για παπαγιαννης μανος
Αναλυτικά η ανακοίνωση του θεάτρου: 

«Σε μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία και τον πολιτισμό, το θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ προσπαθεί με αίσθημα ευθύνης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παραμείνει αντάξιο των προσδοκιών όλων των συντελεστών της παράστασης, του κοινού και του καλλιτεχνικού κόσμου.

Η διοίκηση του Θεάτρου θεωρεί υποχρέωσή της να δηλώσει, ότι καμία ανοχή, ούτε ασυλία μπορεί να επιδείξει, έναντι οιουδήποτε, για απαράδεκτες συμπεριφορές, που θίγουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στο Θέατρο και παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας του και πλήττουν βαθύτατα το καλλιτεχνικό του έργο.

Η διοίκηση του Θεάτρου εκφράζει τη βαθιά απογοήτευση και αποδοκιμασία για τη βίαιη συμπεριφορά του κ. Μάνου Παπαγιάννη απέναντι στη συνάδελφό του ηθοποιό κ. Σοφία Παυλίδου, μετά το τέλος της παράστασης, στον προσωπικό της χώρο, στο καμαρίνι που χρησιμοποιεί στο θέατρο, την παραβίαση του οποίου, παραδέχθηκε ο ίδιος ο ηθοποιός δημόσια. Επειδή όμως ως γεγονός εντάσσεται στις ιδιωτικές διαφορές, που απαιτείται έγκληση για τη δίωξη του δράστη και δεδομένου ότι έχει ασκηθεί έγκληση από την κ. Σοφία Παυλίδου, οφείλει η διοίκηση του Θεάτρου να απέχει από το δημόσιο διάλογο για το γεγονός αυτό, εφόσον ευρίσκεται πλέον στη σφαίρα του αποκλειστικού ελέγχου της δικαιοσύνης. 


Λαμβάνοντας υπόψη την καταγεγραμμένη αδυναμία της κ. Σοφίας Παυλίδου να συνεχίσει στη σκηνή του θεάτρου τη συνεργασία της με τον κ.Παπαγιάννη, την υποχρέωση διαφύλαξης της ομαλής λειτουργίας του Θεάτρου και της προστασίας του συμφέροντος του Θεάτρου, των δημιουργών και όλων των υπολοίπων ηθοποιών της παράστασης, η διοίκηση του Θεάτρου αποφάσισε να συνεχιστούν οι παραστάσεις με την αντικατάσταση του ηθοποιού κ. Μάνου Παπαγιάννη από άλλο ηθοποιό.

Η απόφαση αυτή πιστεύουμε ότι είναι η ενδεδειγμένη για την παρούσα κατάσταση, χωρίς να αποδίδονται εκ μέρους της διοίκησης «τιμωρητικές» συνέπειες στο πρόσωπο του κ. Παπαγιάννη, ρόλο που αποκλειστικά και μόνο φέρει η Δικαιοσύνη. Υπαγορεύτηκε από λόγους προστασίας και διαφύλαξης υπέρτερου συμφέροντος, όπως της υποχρέωσης σεβασμού του στοιχειώδους πλαισίου των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων όλων των απασχολουμένων στο θέατρο, της διατήρησης των αμοιβαία καλών και δίκαιων σχέσεων μεταξύ όλων, της διαφύλαξης κλίματος ειρήνης και ασφάλειας στο χώρο του Θεάτρου και της προστασία του κύρους του Θεάτρου, ώστε το Θέατρο, ηθοποιοί και δημιουργοί της παράστασης να συνεχίσουν απρόσκοπτα το παραγωγικό πολιτιστικό τους έργο.

Αθήνα 17-1-2018

Η Πληρεξούσια Δικηγόρος


ΕΛΛΗ Γ. ΡΟΥΣΣΟΥ»

Θα γυρίσω στη δουλειά μου μόνο αν απομακρυνθεί ο Παπαγιάννης, είχε δηλώσει πριν η Παυλίδου...

Μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο ηθοποιός στην Φαίη Σκορδά η Παυλίδου περνά στην αντεπίθεση απαντώντας μέσα από την εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή «Happy Day»: 
Αποτέλεσμα εικόνας για παυλιδου σοφια


«Παραμένω στεναχωρημένη και πολύ σοκαρισμένη. Σοκαριμένη για αυτό που έζησα και στεναχωρημένη γιατί ο Μάνος Παπαγιάννης δείχνει ή ακόμη χειρότερα δεν έχει συνειδητοποιήσει αυτό που έχει συμβεί. Δε με έχει πάρει ούτε ένα τηλέφωνο να μου ζητήσει συγγνώμη, αντιθέτως προσπαθεί να περάσει μια άλλη εκδοχή της πραγματικότητας παρά τους αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τι συνέβη και κατέθεσαν στην αστυνομία. Εγώ θέλω να γυρίσω στη δουλειά μου μόνο όμως αν εκείνος απομακρυνθεί»!


Ο Σωτήρης Καλυβάτσης, ένας εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης «Πετάει - Πετάει» στο θέατρο «Χυτήριο», όπου η ηθοποιός Σοφία Παυλίδου καταγγέλλει πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον συνάδελφό της Μάνο Παπαγιάννη, εξιστορεί όσα έγιναν το επίμαχο βράδυ. 

Αποτέλεσμα εικόνας για καλυβατσης

«Ο Μάνος στην συγκεκριμένη περίπτωση το τράβηξε», λέει στο «Έθνος» ο Σωτήρης Καλυβάτσης και εξηγεί: «Δεν υπήρχε προηγούμενο πρόβλημα στη μεταξύ τους σχέση, παρά μικροτριβές, όπως συμβαίνει σε όλους τους θιάσους. Μετά το τέλος εκείνης της παράστασης ήμουν με τον Μάνο στο καμαρίνι που μοιραζόμαστε και εκείνος άλλαζε. Απευθύνθηκε προς τον πάνω όροφο, που είναι το καμαρίνι της Σοφίας ρωτώντας την γιατί δεν είπε την συγκεκριμένη ατάκα και εκείνη απάντησε πως δεν της βγήκε. Ο Μάνος της είπε πως το έκανε επίτηδες και μετά "θα σε γ...ω πάνω στη σκηνή". Αυτό το άκουσα. Εκείνος στην συνέχεια εκσφενδονίστηκε στο πάνω καμαρίνι και μέχρι να ανέβω άκουγα φασαρία και βρισιές. Όταν ανέβαινα, είχε ήδη μπει στο καμαρίνι η Κόνι Μεταξά φωνάζοντας "τι κάνετε εκεί;". Η Σοφία ήταν πεσμένη στο πάτωμα και ο Μάνος συνέχιζε να την βρίζει». 

Όπως αποκαλύπτει ο Σωτήρης Καλυβάτσης, την επόμενη ημέρα ο θίασος συναντήθηκε με την ιδιοκτήτρια του θεάτρου Βάσια Παναγοπούλου, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση. «Εκεί ο Μάνος είπε "κλώτσησα την πόρτα. Δεν την χτύπησα. Την έσπρωξα"». 


Τέλος, ο ηθοποιός δηλώνει: «Θέλω να συνεχιστεί η παράσταση. Από αυτό ζούμε. Κατανοώ τη Σοφία, της είναι πολύ δύσκολο να παίξει ξανά με τον Μάνο. Εγώ θα είμαι κανονικά στο θέατρο για να κάνω τη δουλειά μου».

Σχόλια

Ο χρήστης Pavlos Kelesidis είπε…
ΣΚΑΣΙΛΑ ΜΑΣ