Καθηγήτρια Πανεπιστημίου καταγγέλει >> Οι πρίγκιπες στη Χιονάτη και την Ωραία Κοιμωμένη παρενοχλούν σεξουαλικά τις πριγκίπισες

Αποτέλεσμα εικόνας για Ωραία ΚοιμωμένηΓια σεξουαλική παρενόχληση τους πρίγκιπες της Disney καταγγέλλει καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Osaka με αφορμή τη σύλληψη άντρα που φίλησε κοιμισμένη γυναίκα στο μετρό.

Αποτέλεσμα εικόνας για Kazue Muta  OsakaΣύμφωνα με την Kazue Muta από το πανεπιστήμιο της Osaka και συγγραφέα του βιβλίου «Sir, That Love Is Sexual Harassment!» οι πρίγκιπες στη Χιονάτη και την Ωραία Κοιμωμένη της Disney προχωρούν σε σεξουαλικές πράξεις σε σύντροφο που δεν έχει τις αισθήσεις του.

Με άλλα λόγια υποστηρίζει πως τέτοια παραμύθια επιτρέπουν τη σεξουαλική βία. Με ένα tweet κατηγόρησε τους πρίγκιπες για σεξουαλική επίθεση. «Στη Χιονάτη και την Ωραία Κοιμωμένη, όπου οι πρίγκιπες τις ξυπνούν με ένα φιλί, περιγράφουν τη σεξουαλική επίθεση σε μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Μπορεί να νομίζετε ότι καταστρέφω τη φαντασία όλων αυτών, αλλά αυτές οι ιστορίες προωθούν τη σεξουαλική βία και θα ήθελα να το γνωρίζουν όλοι».

Η σεξουαλική παρενόχληση στα παραμύθια
Φυσικά και οι απόψεις της προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις. Η Muta υποστήριξε πως αν δεν εξετάσει κάποιος κριτικά τα παραμύθια τότε ουσιαστικά λένε ότι η σεξουαλική παρενόχληση είναι επιτρεπτή. «Υπήρχαν πολλοί που σχολίασαν ότι επειδή η πριγκίπισσα και ο πρίγκιπας έζησαν ευτυχισμένοι, υπάρχει συγκατάθεση για το φιλί οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο αυτή η σκέψη είναι πραγματικά επικίνδυνη. Αυτό το είδος σκέψης κατασκευάζει τη νοοτροπία «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».


Υποστήριξε ότι εκτός από την Disney και στα ιαπωνικά παραμύθια υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις. Οι αρσενικοί χαρακτήρες φιλάνε την πριγκίπισσα χωρίς τη συγκατάθεσή της. Και έτσι διαπράττουν ουσιαστικά σεξουαλικά εγκλήματα.
πηγή

Σχόλια