Η Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα μιλά για πρώτη φορά >> Ο Τσίπρας δεν είπε ψέματα

Αποτέλεσμα εικόνας για μπέτυ μπαζιάνα



Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη της συντρόφου του πρωθυπουργού

Την πρώτη της συνέντευξη παραχώρησε η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στην οποία μιλά μεταξύ άλλων και για τον πρωθυπουργό.

«Ο Τσίπρας δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα», λέει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της η κυρία Μπαζιάνα.

Όπως προκύπτει μάλιστα από την προδημοσίευση της συνέντευξης, η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενη στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία».


Ολόκληρη η συνέντευξη θα δημοσιευτεί αύριο, Παρασκευή.

Αποτέλεσμα εικόνας για Περιστέρα Μπαζιάνα
Η Περιστέρα μέσα στον χρόνο

Ποιά είναι η Περιστέρα Μπαζιάνα
Σχετική εικόνα
Η Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα (1974) είναι Ελληνίδα μηχανικός και πανεπιστημιακός -καθηγήτρια πληροφορικής- και σύντροφος του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Γεννήθηκε το 1974 στην Καρδίτσα, με καταγωγή από τους Σοφάδες, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια.[3] Ο πατέρας της ήταν παλιό στέλεχος του ΚΚΕ και η ίδια από τα παιδικά της χρόνια ενδιαφερόταν για την πολιτική. Έγινε μέλος της ΚΝΕ κατά τα μαθητικά της χρόνια.[4]

Με τον Αλέξη Τσίπρα γνωρίστηκαν στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών, όπου ήταν συμμαθητές στο ίδιο τμήμα. Συνέχισαν να είναι συμμαθητές και στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων, όπου πρωταγωνίστησαν στο μεγάλο κίνημα μαθητικών καταλήψεων ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.[5] Αμφότεροι ήταν μέλη της ΚΝΕ και μέλη του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου (ο Τσίπρας πρόεδρος).




Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, στο οποίο και παρέμεινε μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, συμμετέχοντας σε ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη εφαρμογής τηλεϊατρικής του ΟΤΕ και ξεκινώντας διδακτορική διατριβή. Ήρθε όμως σε ρήξη με τον επιβλέποντα καθηγητή της, Δημήτριο Λυμπερόπουλο, τον οποίο κατηγόρησε ότι ιδιοποιήθηκε την πνευματική της εργασία και υπεξαίρεσε αμοιβές της, προσφεύγοντας το 2003 στη Δικαιοσύνη, από την οποία δικαιώθηκε, με δικηγόρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.[6] Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, αποζημιώθηκε με το ποσό των 30.000 ευρώ. Αργότερα, ο Λυμπερόπουλος υποστήριξε πως, προσέφυγε στο Εφετείο Πατρών κατά της πρωτόδικης απόφασης, το οποίο εν τέλει τον δικαίωσε και υποχρέωσε τη Μπαζιάνα να του καταβάλει χρηματική αποζημίωση ύψους 8.000 ευρώ για τη συκοφαντική δυσφήμιση που εκείνος υπέστη.[7]

Αποτέλεσμα εικόνας για Περιστέρα Μπαζιάνα


Έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα το 2008 από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Ο τίτλος της διδακτορικής διατριβής της ήταν «Αρχιτεκτονικές Ελέγχου και Τεχνικές Μετάδοσης για τη Βελτιστοποίηση της Απόδοσης Οπτικών WDM Δικτύων».[8] Το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 διδάσκει τηλεπικοινωνιακά συστήματα στο Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών στη Λαμία.[9]


Με τον Αλέξη Τσίπρα έχουν υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Φοίβο - Παύλο (2010) και τον Ορφέα - Ερνέστο (2012).

Σχόλια