Νέα Οδός >> Έκτακτη ανακοίνωση για την κακοκαιρία στην Ιόνια Οδό

Αποτέλεσμα εικόνας για ιονια οδος χιονιΑνακοίνωση εξέδωσε η Νέα Οδός σχετικά με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, έως και την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018, που πλήττει ήδη περιοχές όπως η Ήπειρος, η Δυτική και η Κεντρική Στερεά. Η Νέα Οδός, έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία, τη διαχείριση και τη συντήρηση του έργου παραχώρησης «Ιόνια Οδός».

Στην ανακοίνωση αναφέρει πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων.Συνιστά στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν τα παρακάτω:

- Να ενημερωθούν για τον καιρό πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, ώστε να μεταβάλλον το πρόγραμμά τους για να αποφύγουν τυχόν αιχμή των καιρικών φαινομένων.

- Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους.

- Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.

- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075.

Σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες υπενθυμίζουμε ότι:

- Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.

- Η ταχύτητά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα.

- Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.

Επισημαίνεται  ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.


Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα της Νέας Οδού ενώ στη διάθεσή κάθε οδηγού βρίσκεται η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Ιόνιας Οδού στο 2641 306306 και του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε στο 22950 26900.  (καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00). 

Σχόλια