Σου αρέσει το ρίσκο; >> Ιδού 7 κρυπτονομίσματα. Μπορεί να γίνεις εκατομμυριούχος, μπορεί όμως και όχι

Αποτέλεσμα εικόνας για bitcoin



"Φούσκα" ή όχι, το Bitcoin προσελκύει ολοένα και πιο πολύ το ενδιαφέρον της αγοράς, με επενδυτές και μη να αναζητούν πλέον τρόπους για να επωφεληθούν από τη φρενίτιδα των κρυπτονομισμάτων.

Ο φόβος του να "πέσουν έξω" στις επενδυτικές τους επιλογές κρατά πολλούς μακριά από τα ψηφιακά νομίσματα, ενώ άλλοι που εμφανίζονται πιο πρόθυμοι να πάρουν αυτό το ρίσκο, έχουν αρχίσει να ψάχνουν για το επόμενο Bitcoin. Όμως, μπορεί να υπάρξει αντίστοιχό του και εάν ναι, αξίζει το ρίσκο;

Ο George Tung, συνιδρυτής της Cryptos R Us και με μεγάλη εμπειρία στις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, "βλέπει" ευκαιρίες σε λιγότερο γνωστά ψηφιακά νομίσματα. "Θα δούμε κάποιο άλλο νόμισμα να ξεπερνάει σε κεφαλαιοποίηση το Bitcoin; Ναι, θεωρώ ότι είναι απολύτως πιθανό μέσα στα επόμενα τρία - πέντε χρόνια", σημειώνει.

Στο πλαίσιο αυτό, το MarketWatch συγκεντρώνει επτά κρυπτονομίσματα, τα οποία σύμφωνα με τους αναλυτές, αξίζει να παρακολουθήσει κανείς μέσα στο 2018. Όμως, καθώς - όπως συμβαίνει με το Bitcoin - όλα τα κρυπτονομίσματα ενέχουν κίνδυνο, οι επίδοξοι επενδυτές καλό είναι να γνωρίζουν κάποια βασικά στοιχεία για τα συγκεκριμένα ψηφιακά νομίσματα.

Litecoin (LTC)

Κεφαλαιοποίηση (σύμφωνα με στοιχεία έως τις 25/12/2017): 15,11 δισ. δολ.

Επιδόσεις το 2017: Κέρδη 7.004%

Ποιος το δημιούργησε: Ο πρώην εργαζόμενος στην Google και νυν "αστέρας" στον κρυπτο-κόσμο, Charlie Lee.

Λίγα λόγια: Εάν το Bitcoin είναι ο νέος χρυσός, το Litecoin είναι το νέο ασήμι. Δημιουργήθηκε από τον Charlie Lee το 2011 και θεωρείται ως εναλλακτική του Bitcoin. "Το όραμά μου είναι οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν το Litecoin κάθε μέρα για να αγοράζουν πράγματα", έχει πει ο Lee.

Το όριο των νομισμάτων Litecoin που μπορούν να κυκλοφορούν στην αγορά ανέρχεται στα 84 εκατομμύρια, έναντι του ορίου των 21 εκατομμυρίων στο Bitcoin. Σε κυκλοφορία, εν τω μεταξύ, βρίσκονται 54 εκατ. νομίσματα Litecoin, έναντι των 16,7 εκατ. νομισμάτων Bitcoin που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. 

Monero (XMR)

Κεφαλαιοποίηση: 5,3 δισ. δολ.

Επιδόσεις το 2017: Κέρδη 2.697%

Ποιος το δημιούργησε: Όπως και στην περίπτωση του Bitcoin, ο δημιουργός του Monero είναι άγνωστος.

Λίγα λόγια: Η γοητεία του Monero; Η ανωνυμία που προσφέρει. Χρησιμοποιώντας το Monero, οι λεπτομέρειες των συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένων του αποστολέα, του δέκτη και του ύψους της συναλλαγής, δεν μπορούν να βρεθούν. Θα μπορούσε να αποτελέσει μέσο για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο; Η αλήθεια είναι ότι ναι, αν και οι υπέρμαχοι του Monero σημειώνουν πως το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών που διενεργούνται, δεν είναι παράνομες.

Πρόσφατα, 45 μουσικοί - μεταξύ των οποίων και Mariah Carey, Lana Del Rey και Marilyn Manson - θα δέχονται το Monero, στην εορταστική περίοδο, προσφέροντας μάλιστα εκπτώσεις σε εκείνους που θα χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα για να πληρώσουν.

Υπάρχουν περίπου 15,5 εκατομμύρια νομίσματα Monero σε κυκλοφορία και σε αντίθεση με ό,τι ισχύει με το Bitcoin και το Litecoin, στην περίπτωση του Monero δεν υπάρχει κάποιος σταθερός αριθμός νομισμάτων που δύνανται να κυκλοφορούν στην αγορά.

Neo

Κεφαλαιοποίηση: 3,92 δισ. δολ. 

Επιδόσεις το 2017: Κέρδη 54.021%

Ποιος το δημιούργησε: Ο CEO της Onchain στην Κίνα, Da Hongfei και ο Erik Zhang.

Λίγα λόγια: Ο Tung προβλέπει ότι το Neo θα "εκτοξευτεί" εάν η Κίνα χαλαρώσει τη στάση της απέναντι στις ICOs και στο Bitcoin. Έχει χαρακτηριστεί ως το "Ethereum της Κίνας". Το Ethereum είναι το "νούμερο 2" κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin, από την άποψη κεφαλαιοποίησης, με την αξία του στα 61 δισ. δολ., επομένως το Neo έχει δρόμο μπροστά του.

Πρόσφατα ο Da Hongfei είχε δηλώσει στο CNBC: "Θα έλεγα ότι υπάρχει φούσκα στην αγορά, αλλά είναι εντάξει".

Στην αγορά κυκλοφορούν 65 εκατομμύρια νομίσματα Neo, σε σύνολο 100 εκατ. νομισμάτων που μπορούν να βρίσκονται σε κυκλοφορία. 

Cardano (Ada)

Κεφαλαιοποίηση: 10,17 δισ. δολ.

Επιδόσεις το 2017 (από τον Οκτώβριο, οπότε και ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του νομίσματος): Κέρδη 1.528%

Ποιος το δημιούργησε: Η εταιρεία Input Output Hong Kong.

Λίγα λόγια: Ο Tung εκτιμά ότι πληροί τις προϋποθέσεις για να ανταγωνιστεί το Ethereum. Βγήκε στην αγορά λίγους μήνες πριν και κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικά κέρδη, ενώ τον Νοέμβριο συμπεριελήφθη στο top 10 των κρυπτονομισμάτων, από την άποψη κεφαλαιοποίησης.

Πίσω από το νόμισμα βρίσκεται ένα project που ξεκίνησε το 2015 και φέρει τον τίτλο του πρώτου δικτύου blockchain που βασίζεται σε μια "επιστημονική φιλοσοφία" και έχει δημιουργηθεί από ακαδημαϊκούς και μηχανικούς. Αν και λιγότερο γνωστό, το Cardano φαίνεται να χρησιμοποιείται σε σημαντικό βαθμό για συναλλαγές, ενώ ανταποκρίνεται και στις ανάγκες των αρμόδιων Αρχών.

Το όριο των νομισμάτων που μπορούν να κυκλοφορούν στην αγορά ανέρχεται στα 45 δισ., ενώ τα νομίσματα Cardano που βρίσκονται σε κυκλοφορία, αγγίζουν τα 26 δισεκατομμύρια. 

Ripple (XRP)

Κεφαλαιοποίηση: 40,5 δισ. δολ.

Επιδόσεις το 2017: Κέρδη 16.988%

Ποιος το δημιούργησε: Ο web developer Ryan Fugger, ο επιχειρηματίας Chris Larsen και ο προγραμματιστής Jed McCaleb. 

Λίγα λόγια: Το XRP θεωρείται από πολλούς ως ο λογικός διάδοχος του Bitcoin. Η εταιρεία λογισμικού Ripple που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2012, συνεργάζεται με πάνω από 100 τράπεζες.

Τα νομίσματα που βρίσκονται σε κυκλοφορία ανέρχονται στα 38, 7 δισ., από το όριο των 100 δισεκατομμυρίων. 

Iota (MIOTA)

Κεφαλαιοποίηση: 9,7 δισ. δολ.

Επιδόσεις το 2017 (από τον Ιούνιο, οπότε και άρχισε να διαπραγματεύεται): Κέρδη 446%

Ποιος το δημιούργησε: David Sønstebø, Sergey Ivancheglo, Dominik Schiener και Dr. Serguei Popov, μια ομάδα επιχειρηματιών, μαθηματικών και προγραμματιστών.

Λίγα λόγια: Δεν έχει προμήθεια, δεν βασίζεται σε blockchain και δεν χρειάζεται mining. Στην ουσία, πρόκειται για το πρώτο κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε χωρίς τη χρήση blockchain, αφού βασίζεται σε ένα δικό του σύστημα, το Tangle. Μάλιστα, η είδηση της συνεργασίας του με την Microsoft του έδωσε μεγάλη ώθηση.

Το μάξιμουμ των Iota που μπορούν να κυκλοφορούν στην αγορά είναι λίγο κάτω από τα 2,8 δισ., όσα δηλαδή βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία.

Bitcoin Cash

Κεφαλαιοποίηση: 49,4 δισ. δολ.

Επιδόσεις το 2017 (από την έναρξη διαπραγμάτευσής του τον Ιούλιο): Κέρδη 684%

Ποιος το δημιούργησε: Μια ομάδα ανθρώπων που χώρισε στα δύο τον κώδικα λογισμικού του Bitcoin και πλέον ελέγχεται από αρκετές ανεξάρτητες ομάδες προγραμματιστών.

Λίγα λόγια: Το Bitcoin Cash είναι μεταξύ των νεότερων κρυπτονομισμάτων. Πρόκειται για μια νέα version του Bitcoin. Η μεγάλη πρόκληση για το κρυπτονόμισμα είναι να πειστούν οι επιχειρήσεις να δεχτούν τόσο το Bitcoin, όσο και τον αντίπαλό του. Στα μέσα Νοεμβρίου, κατάφερε για λίγο να ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση το Ethereum και να καταστεί το δεύτερο πιο υπερτιμημένο κρυπτονόμισμα, ενώ πλέον έχει υποχωρήσει στην τρίτη θέση.


Στην αγορά κυκλοφορούν 16,8 εκατομμύρια νομίσματα Bitcoin Cash, από το όριο των 21 εκατ..
πηγή

Σχόλια

Ο χρήστης Blogger είπε…
Invest in Ethereum on eToro the World’s #1 Social Trading Network.

Join millions who have already discovered easier methods for investing in Ethereum.

Learn from experienced eToro traders or copy their positions automatically!
Ο χρήστης Blogger είπε…
Invest in Ripple on eToro the World's Best Social Trading Network!!!

Join millions who have already found easier methods for investing in Ripple.

Learn from profitable eToro traders or copy their positions automatically!