Ταρακουνήθηκε ξανά η Μακεδονία με 4,7 Ρίχτερ >> Παπαζάχος: Φοβάμαι πως έρχεται και μεγαλύτερος

Αποτέλεσμα εικόνας για σεισμος θεσσαλονικη


Σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.24 στη Μακεδονία σε απόσταση 75 χιλιομέτρων βόρεια από τη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο Σεισμολογικός Σταθμός του ΑΠΘ.

Η σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε μεταξύ των λιμνών Κερκίνης και Δοϊράνης και έχει επιφανειακό εστιακό βάθος, σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο καθηγητής γεωφυσικής του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος στο www.amna.gr/macedonia.





«Ο σεισμός σημειώθηκε σε περιοχή με υψηλή σεισμικότητα, δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας και πρέπει να κινηθούμε με βάση το πιο απίθανο δυσμενές σενάριο δηλαδή να έχουμε και πιο δυνατή σεισμική δόνηση» υπογράμμισε ο Κώστας Παπαζάχος.

«Εχουμε ''σμήνος'' σεισμών που έγιναν αισθητή σε όλη την κεντρική Μακεδονία. Είναι κάτι που παρατηρείται πολλές φορές στον ελληνικό χώρο και έχει να κάνει με τα ρήγματα της περιοχής», δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Από την εμπειρία μας διαπιστώνουμε ότι οι σεισμοί δεν θα σταματήσουν αμέσως. Θα υπάρξει εξέλιξη της δραστηριότητας. Είμαστε επιφυλακτικοί τις πρώτες ώρες», συμπλήρωσε και συμβούλεψε τους κατοίκους της περιοχής να μην μπουν σε παλιά σπίτια.



Υπενθυμίζεται ότι τη νύχτα στην ίδια περιοχή καταγράφηκαν περισσότερες από δέκα σεισμικές δονήσεις, μικρού μεγέθους, μία εκ των οποίων σημειώθηκε στις 00.13 με μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε απόσταση 28 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά του Κιλκίς.

Σχόλια