Αν και είναι της υγιεινής διατροφής >> Η Μισέλ Ομπάμα δοκίμασε σουβλάκι και της άρεσε

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα είναι γνωστό πως λατρεύει την υγιεινή διατροφή. Αλλά τώρα που δοκίμασε την ελληνική κουζίνα, ένας… νέος κόσμος άνοιξε για εκείνη.

Πρόσφατα, η Μισέλ Ομπάμα γεύτηκε τα εδέσματα ελληνικού εστιατορίου του Σαν Φρανσίσκο. Και ενθουσιάστηκε τόσο, που έστειλε στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου ευχαριστήρια επιστολή.

Η Μισέλ και ο Μπαράκ Ομπάμα βρέθηκαν πρόσφατα στο Σαν Φρανσίσκο. Επιστρέφοντας στην Ουάσινγκτον, ζήτησε από το προσωπικό της να πάρει φαγητό για το ταξίδι από τη «Souvla».

Η επιστολή της Μισέλ Ομπάμα στη… Souvla
Έμεινε τόσο ενθουσιασμένη από τα εδέσματα που δοκίμασε, που αποφάσισε να ευχαριστήσει το προσωπικό και τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου.

Τους έστειλε την παρακάτω επιστολή:

«Αγαπητό προσωπικό της Souvla
Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια

Ήθελα να σας γράφω και να σαν ευχαριστήσω για όλο το νόστιμο φαγητό που μας προσφέρατε κατά την πτήση μας προς την Ουάσινγκτον. Όλα ήταν υπέροχα και έκαναν τη μεγάλης διάρκειας πτήση μας τόσο πιο απολαυστική.

Η υποστήριξη ανθρώπων όπως εσείς είναι πραγματικά αξιοσημείωτη και σημαίνει τόσα πολλά για εμένα και τον Μπαράκ.

Για ακόμα μια φορά, σας ευχαριστώ για το υπέροχο γεύμα.

Ειλικρινά,
Μισέλ Ομπάμα».

Souvla: Η τιμή δική μας
Φυσικά, το εστιατόριο ανέβασε την ευχαριστήρια επιστολή της Μισέλ Ομπάμα στο λογαριασμό του στο twitter. Δεν είναι και λίγο να «ακούει» κανείς τέτοια θερμά λόγια από μια πρώην Πρώτη Κυρία.


Τη φωτογραφία με την επιστολή της Μισέλ Ομπάμα συνοδεύει το εξής μήνυμα: «Ήμασταν τόσο τυχεροί που εξυπηρετήσαμε τόσους πολλούς απίστευτους ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια. Το να δεχόμαστε τηλεφώνημα από το προσωπικό της Μισέλ Ομπάμα για να ζητήσουν φαγητό από τη Souvla για το πρόσφατο ταξίδι στην Ουάσινγκτον ήταν η υπέρτατη τιμή για την ομάδα μας. Είμαστε τόσο ευγνώμονες για αυτή την ευκαιρία και από την επιστολή της».

Η ιστορία της… Souvlas

Η πρώτο εστιατόριο «Souvla» άνοιξε τον Απρίλιο του 2014 στη συνοικία Hayes Valley του Σαν Φρανσίσκο. Ακολούθησε ένα δεύτερο μαγαζί στην περιοχή NoPa τον Ιούνιο του 2016 και το τρίτο στην περιοχή Mission District τον Ιανουάριο του 2017.

souvla11Ο ιδιοκτήτης Charles Bililies έστησε έναν άνετο και ζεστό χώρο με minimal διακόσμηση, στον οποίο φρόντισε να αξιοποιήσει στο έπακρο την εκτενή του εκπαίδευση στις τεχνικές του fine dining και την ελληνική γευστική κουλτούρα. Η ιδέα της δημιουργίας του συγκεκριμένου εστιατορίου προέκυψε πριν από περίπου 6 χρόνια σε ένα φιλικό κάλεσμα στο σπίτι του Charles Bililies όπου ανάμεσα στα εδέσματα που ετοίμασαν συμπεριλαμβανόταν και αρνάκι ψημένο «αλά ελληνικά» στη σούβλα. Τα περισσεύματα από το λουκούλλειο γεύμα ο Bililies τα αξιοποίησε φτιάχνοντας πεντανόστιμα τυλιχτά με πίτα προσθέτοντας λαχανικά, γιαούρτι και φέτα κι εκεί άρχισε να αναρωτιέται γιατί δεν μπορούσε να βρει κάτι ανάλογο κάπου αλλού στην ευρύτερη περιοχή και γιατί κανείς δεν είχε «αμερικανοποιήσει» ή εκμοντερνίσει το σουβλάκι διατηρώντας παράλληλα το προσιτό οικονομικό του προφίλ.

souvla1


Ο κατάλογος του «Souvla», όπως λέγεται το εστιατόριο, είναι ουσιαστικά μια μοντέρνα, καλιφορνέζικη ερμηνεία της κλασικής πίτας με σουβλάκι. Ο ιδιοκτήτης εξάλλου είναι Ελληνο-Αμερικανός δεύτερης γενιάς και θεωρεί ότι ένα μεγάλο κομμάτι του εγχειρήματος είναι η «κληρονομιά» του. Το « fine casual» concept του εστιατορίου, όπως ο ιδιοκτήτης του το αποκαλεί, περιλαμβάνει και μια προσεγμένη οινική λίστα αποτελούμενη αποκλειστικά από ελληνικά κρασιά. Το σκεπτικό ήταν το εστιατόριο να συμβαδίζει με τα πρότυπα της λογικής του fine dining από πλευράς αισθητικής αλλά και σέρβις, ενώ το μενού να είναι οικονομικό χωρίς, όμως, να θυμίζει ούτε στο ελάχιστο ταχυφαγείο.

souvla3


Όσο για τα προϊόντα που χρησιμοποιούν, η πλειοψηφία των κρεάτων τους προέρχεται από ζώα που έχουν εκτραφεί στην Καλιφόρνια, ενώ προϊόντα, όπως η μυζήθρα, το μέλι και το ελαιόλαδο τα προμηθεύονται από την Ελλάδα. Επίσης χρησιμοποιούν ελληνικό ανθρακούχο νερό, ελληνικές μπύρες, τσάι κ.ά ζυγίζοντας πάντα προσεκτικά το κοστολόγιο και την υψηλή ποιότητα της παραγωγής των προμηθευτών τους.

souvla10

Οι κάτοικοι της περιοχής εξοικειώθηκαν πολύ γρήγορα με τις ελληνικές γεύσεις και η ανταπόκριση του κοινού ήταν κάτι παραπάνω από θερμή αφού το μαγαζί είναι γεμάτο όλες τις ώρες με τα κουβέρ να φτάνουν και τα 600 ημερησίως τις καθημερινές ή τα 800 τα σαββατοκύριακα!

Σχόλια