Αλλάζουν όνομα στα ΤΕΙ και νάτο το Πανεπιστήμιο >> Συγχωνεύουν δύο ΤΕΙ και ιδρύουν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Αποτέλεσμα εικόνας για ασοεε αναρχικοι
Στη χώρα που τα Πανεπιστήμια χρησιμεύουν κυρίως για να αράζουν οι αναρχικοί και να αποθηκεύουν τις μολότωφ αυτό που λείπει είναι οι δομές που ήδη υπάρχουν να λειτουργήσουν κάποια στιγμή όπως σε όλο τον κανονικό κόσμο...

Ομως όταν είσαι πίσω στις δημοσκοπήσεις μοιράζεις επιδόματα και αλλάζεις όνομα στα ΤΕΙ και τα ονομάζεις πανεπιστήμιο...

Ιδρυση πανεπιστημίου στην Δυτική Αττική προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας την Κυριακή στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Αττική που διεξάγεται στα Μέγαρα.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «το πρωτόγνωρο εγχείρημα του πανεπιστημίου της Δυτικής Αττικής». «Το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής ιδρύεται από τη συγχώνευση των δύο ΤΕΙ. Είναι ένα νέο ίδρυμα και το περιεχόμενό του δεν είναι η απλή συνύπαρξη των δύο ΤΕΙ. Σήμερα (σσ. στις 7.30 το απόγευμα) ο πρωθυπουργός θα κάνει αναφορά σε αυτό κι αύριο (σσ. Δευτέρα) θα βγει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο της Δ. Αττικής. Θα έχει ψηφιστεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου και το μηχανογραφικό του Σεπτεμβρίου θα έχει τη νέα δομή», συμπλήρωσε.
Αποτέλεσμα εικόνας για ασοεε αναρχικοι

«Η δική μας πρωτοβουλία έχει πολλά επίπεδα ανάγνωσης. Το πρώτο είναι ότι αναγνωρίζει την εξαιρετική ποιότητα των δύο ΤΕΙ, που επί δεκαετίες παίχτηκαν απίστευτα πολιτικά παιχνίδια πίσω από την πλάτη των ΤΕΙ. Οι εκπαιδευτικοί σε αυτά τα δύο ΤΕΙ κατάφεραν να διαμορφώσουν ένα ακαδημαϊκό τμήμα εξαιρετικό και σε ορισμένες αρμοδιότητες πρωτοποριακό στην Ελλάδα. Αναγνωρίζουμε αυτή την ποιότητα και αναγνωρίζουμε την ανάγκη της Δυτικής Αττικής να έχει ένα αναβαθμισμένο ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης», επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.

Όσον αφορά στη συγχώνευση των ΤΕΙ ο Κ. Γαβρόγλου τόνισε τη δημιουργία νέων προγραμμάτων σπουδών, νέων πεδίων.

Ακόμη ο υπουργός Παιδείας περιέγραψε τον νέο θεσμό που προκύπτει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου τον Αύγουστο, ο οποίος «προβλέπει διετείς σπουδές στο πλαίσιο των Πανεπιστημίων των ΤΕΙ. Δηλαδή τα παιδιά από τα ΕΠΑΛ θα έχουν μία προνομιακή πρόσβαση σε ένα διετές πρόγραμμα σπουδών, το οποίο θα δίνει επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προσόντων ώστε να μην ταλαιπωρούνται όπως γίνεται σήμερα με τα ΙΕΚ. Είναι ακαδημαϊκά εξαιρετικά αναγνωρισμένα και ανταποκρίνονται σε πάρα πολλές από τις τοπικές ανάγκες που υπάρχουν».

Αποτέλεσμα εικόνας για ασοεε αναρχικοι

«Μέσα σε αυτή τη διαδικασία αναβάθμισης πολλών ΤΕΙ και πολλών τμημάτων ΤΕΙ που επιχειρούμε στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία, έχει μία σημασία ότι αυτά όλα γίνονται στο πλαίσιο ενός δημόσιου πανεπιστημίου κι άνθρωποι που για πολλά χρόνια δεν κάθονταν στο ίδιο τραπέζι , αναγκάζονται σήμερα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι γιατί το διακύβευμα είναι η πολιτική της κυβέρνησης για αναβάθμιση αυτών των τμημάτων και θεωρώ ότι πρέπει δημόσια να χαιρετηθεί», υποστήριξε.
Αποτέλεσμα εικόνας για Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Καταλήγοντας ο Κ. Γαβρόγλου ανέφερε την επιχορήγηση ύψους 41 εκατ. ευρώ των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. «Πρόκειται για μια αύξηση κατά 50%. Είναι κάτι που θα κατατεθεί. Είναι δέσμευση του πρωθυπουργού, αλλά κυρίως είναι δυνατόν να γίνει ώστε τα πράγματα να πάνε καλύτερα. Τα χρήματα αυτά τα ανακοινώσαμε αφού έχουμε ήδη δώσει τα 17 εκατ. ευρώ», πρόσθεσε.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο τουρκόσπορος αποδεικνύεται επικινδυνοδέστερος του σαπιοκοιλιά.