Γενική απεργία έχουν η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αύριο, Πέμπτη >> Ποιοί απεργούν, τι θα γίνει με σχολεία, λεωφορεία, μετρό και προαστιακό...

Αποτέλεσμα εικόνας για απεργια



Σε νέα, γενική απεργία προχωρούν η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αύριο, Πέμπτη.

Με βασικό σύνθημα «ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΤΕ», η ΓΣΕΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους για συμμετοχή στην αυριανή απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00.

Η Συνομοσπονδία αντιδρά «στις συνεχιζόμενες αδιέξοδες και ανάλγητες πολιτικές που έχουν στραγγαλίσει την ελληνική κοινωνία» και επιπλέον στον νέο προϋπολογισμό, που -όπως υποστηρίζει- «οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και σε κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Τέλος, προειδοποιεί ότι «όσο συνεχίζονται οι ίδιες πολιτικές, θα συνεχίζεται και ο αγώνας με κάθε τρόπο».

Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο οι δημόσιες δομές Υγείας και θα εξυπηρετούν μόνο επείγοντα περιστατικά, καθώς οι ομοσπονδίες γιατρών και νοσηλευτών έχουν προκηρύξει 24ωρες απεργίες, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

«Περνάμε στην αντεπίθεση. Δίνουμε αγωνιστική απάντηση ενάντια στα νέα μέτρα που σχεδιάζουν σε βάρος μας» αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η ΟΕΝΓΕ υποστηρίζει ότι για το 2018 προβλέπεται «νέα μείωση, κατά 364 εκατ., της ήδη πετσοκομμένης , κατά 22,8% από το 2015, κρατικής χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία», τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των «ελλείψεων σε προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό».

Οι γιατροί διεκδικούν υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας. Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών απωλειών, πρόσφατων και παλιότερων. Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός επιμελητής, κανείς συμβασιούχος. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο τον λαό.

Χωρίς τρένα και προαστιακό 

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από αύριο τα μεσάνυχτα έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Ειδικότερα, ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23:55 και 23:00 αντίστοιχα, το βράδυ της Πέμπτης, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.

Για τις αμαξοστοιχίες των οποίων τα δρομολόγια επηρεάζονται από τις κινητοποήσεις, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. έχει προληπτικά κλείσει το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων. Οι επιβάτες ωστόσο που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου».

Το μετρό θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας, ενώ θα λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 16:00.  Τα λεωφορεία, τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός θα λειτουργήσουν από τις 09:00έως τις 21:00.   

Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα. Αναλυτικά τα όσα ισχύουν βάσει των σιδηροδρομικών κανονισμών σε περιπτώσεις ακυρώσεων δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, αναφέρονται στο παρακάτω σύνδεσμο www.trainose.gr και στο τηλέφωνο 14511. 

Απεργούν και οι καθηγητές

«Στις 14 Δεκέμβρη οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους εργαζόμενους στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων». 

Απεργεί και η ΟΜΥΛΕ

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία, ανακοίνωσαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών.

«Παρά την συνεχιζόμενη οικονομική και κοινωνική κρίση η κυβέρνηση και η τρόικα (θεσμοί) συνεχίζουν την ίδια ανθρωποκτόνο πολιτική.

Προκειμένου να περάσει αυτή η πολιτική, επιχειρείται το χτύπημα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας βάλλεται και καθημερινά αποστεώνεται» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ.

Η Ομοσπονδία και η Ένωση Λιμενεργατών καλούν τους εργαζόμενους στην κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 πμ, την ημέρα της απεργίας, ενώ τα μεγάλα λιμάνια της χώρας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Επιπλέον, δεμένα θα παραμείνουν αύριο τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.


Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00:01 της Πέμπτης, έως τις 12 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Σχόλια