Είναι ο Μακρόν, ο πρόεδρος των πλουσίων; >> Τα «βασιλικά» γενέθλια του Μακρόν

Αποτέλεσμα εικόνας για chateau de Chambord




Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα γιορτάσει απόψε τα 40ά γενέθλιά του στον πύργο Σαμπόρ, όπου έζησε ο βασιλιάς Φραγκίσκος Α', σε ένα από αρχιτεκτονικά στολίδια στην Κοιλάδα του Λίγηρα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Nouvelle République.

Οι υπηρεσίες της γαλλικής προεδρίας απλά επιβεβαίωσαν ότι «ο πρόεδρος της περνά το Σαββατοκύριακο με τη σύζυγό του, Μπριζίτ, ιδιωτικά, στην περιοχή Λουάρ-ε-Σερ, κοντά στον κάστρο Σαμπόρ "ιδίοις χρήμασι"».

Αποτέλεσμα εικόνας για chateau de Chambord

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, ο Μακρόν μένει σε μια παλιά κατοικία μέσα στο δάσος που βρίσκεται «στο κέντρο του βασιλικού κτήματος, μερικά μέτρα από τον πύργο».

Η κατοικία αυτή έχει διαμορφωθεί πλέον έτσι ώστε να στεγάζει μερικές μικρές αγροικίες τεσσάρων αστέρων. Η καθεμιά μπορεί να νοικιαστεί από 800 έως 1.000 ευρώ για ένα Σαββατοκύριακο.

Αποτέλεσμα εικόνας για μακρον


Ο πύργος Σαμπόρ, που είναι πολύ κοντά, έχει εγγραφεί στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO και δέχεται σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως. Οικοδομήθηκε πριν από σχεδόν πέντε αιώνες για να ικανοποιηθεί ένα καπρίτσιο του βασιλιά Φραγκίσκου Α΄(1494-1547).

Ο Μακρόν είναι πολύ προσηλωμένος στα σύμβολα από την αρχή της προεδρικής θητείας του. 'Ηδη το βράδυ της εκλογής του έκανε την πρώτη επίσημη ομιλία του μπροστά από την Πυραμίδα του Λούβρου, παραπέμποντας σημασιολογικά στην εποχή της μοναρχίας, σύμφωνα με τους επικριτές του, που τον αποκαλούν «πρόεδρο των πλουσίων», αποκομμένο από τους οικονομικά ασθενέστερους.


Ο Γάλλος πρόεδρος γίνεται 40 ετών την Πέμπτη. 
Αποτέλεσμα εικόνας για μακρον

Το παραμυθένιο κάστρο είναι χτισμένο τον 16ο αιώνα στην κοιλάδα Loire της Γαλλίας. Η αρχιτεκτονική του έχει το στίγμα της Αναγέννησης και του Μεσαίωνα.Ξεκίνησε να κτίζεται από τον βασιλιά Φραγκίσκο τον Α΄ως σύμβολο του πλούτου του.Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την κλασική ταινία της Ντίσνει «Η Πεντάμορφη και το Τέρας». 
 Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα "Le Monde", η προεδρική οικογένεια θα καταλύσει σε ένα κτιριακό συγκρότημα,200 μέτρα από το κάστρο. Θα είναι ένα "ιδιωτικό Σαββατοκύριακο", όπως ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων σε ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας ότι ο Μακρόν θα είναι αυτός που θα πληρώσει τον λογαριασμό. Με δικά του χρήματα, "λιγότερο από χίλια ευρώ", η οικογένεια Μακρόν θα περάσει ένα όμορφο διήμερο γιορτάζοντας τα 40στά γενέθλιά του Γάλλου προέδρου, αναφέρουν πηγές που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα. 

Έχει και ζωολογικό κήπο

Το κάστρο Chambord βρίσκεται στο μεγαλύτερο και αρχαιότερο δάσος της Ευρώπης. Με τα 5.440 στρέμματα δάσους, τα ζωικό βασίλειο έχει εκεί την τιμητική του.

Πολλά σπάνια είδη όπως σταυραετοί, σαλαμάνδρες, μαύροι πελαργοί, άγρια θηράματα αφθονούν και ζουν σε φυσικό περιβάλλον.


Με την ποικιλία των δέντρων και τους πολλούς διαφορετικούς τύπους θηλαστικών, αμφιβίων και πτηνών, το πάρκο είναι πρωτοπόρο στη διατήρηση της άγριας ζωής και φιλοξενεί μια μοναδική βιοποικιλότητα.Τα θετά εγγόνια του Μακρόν θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον ζωολογικό κήπο.  
Αποτέλεσμα εικόνας για chateau de Chambord

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για le chateau de chambord interieur



Αποτέλεσμα εικόνας για le chateau de chambord interieur


Αποτέλεσμα εικόνας για le chateau de chambord interieur

Σχετική εικόνα











Σχόλια