Τσέκαρε φίλους και γνωστούς >> Το χαρακτηριστικό που βοηθά στην αναγνώριση ενός ψυχοπαθή

Αποτέλεσμα εικόνας για κουρδιστο πορτοκαλι



Το να αναγνωρίσει κανείς έναν ψυχοπαθή μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία που περιλαμβάνει ώρες συμπεριφορικής ανάλυσης και εξέταση εμπειρογνωμόνων. Ωστόσο, η αίσθηση της μυρωδιάς ενός ψυχοπαθούς μπορεί να είναι ένα άλλο κομμάτι του παζλ στην αναγνώρισή του

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έρχεται μετά από επιστημονική έρευνα, που εξετάζει πόσο καλά 79 μη εγκληματικοί ψυχοπαθείς μπορούσαν να μυρίσουν κοινές μυρωδιές όπως ο καφές, τα ψάρια και τα πορτοκάλια.

Όσο ισχυρότερα είναι τα ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά τους - όπως η χειραγώγηση, ο ασταθής τρόπος ζωής και η σκληρότητα - το πιο δύσκολο βρήκαν να διακρίνουν τις οσμές.

Η έρευνα υποστηρίζει ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι ψυχοπαθείς, έχουν συνήθως μειωμένη λειτουργικότητα στα πρόσθια τμήματα του εγκεφάλου τους. Είναι ο μετωπικός λοβός του εγκεφάλου, που βοηθά τον προγραμματισμό, τη λήψη αποφάσεων, την κοινωνική συμπεριφορά και την επεξεργασία μυρωδιές.

Η μελέτη έτσι κατέληξε στο εξής συμπέρασμα:

«Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν ότι τα ελλείμματα στο πρόσθιο τμήμα του εγκεφάλου, μπορεί να είναι χαρακτηριστικό των μη εγκληματικών ψυχοπαθών.

Τα οσφρητικά μέτρα αντιπροσωπεύουν έναν εν δυνάμει ενδιαφέροντα δείκτη για τα ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά, επειδή τα προσδοκώμενα αποτελέσματα είναι ασαφή στις δοκιμές οσμής και μπορεί συνεπώς να είναι λιγότερο ευαίσθητα στις προσπάθειες ψευδούς καλής ή κακής ανταπόκρισης.


Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η κακή αίσθηση της όσφρησης - η οποία μπορεί να συμβεί και στη σχιζοφρένεια, τη νόσο του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ - δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος είναι ψυχοπαθής».

Σχόλια