Πάντως όσοι επένδυσαν σήμερα είναι πλούσιοι >> Προειδοποίηση για το bitcoin: Μπορεί να χάσετε τα λεφτά σας


Αποτέλεσμα εικόνας για bitcoin transaction

Σε «σοβαρή προειδοποίηση» προς τους αγοραστές του bitcoin προχώρησε o επικεφαλής της χρηματοπιστωτικής ρυθμιστικής Αρχής της Βρετανίας, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC. «Εάν θέλετε να επενδύσετε σε bitcoin, να είστε προετοιμασμένοι να χάσετε όλα σας τα χρήματα» δήλωσε ο Άντριου Μπέιλι, διευθύνων σύμβουλος της FCA (Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς) αργά χθες στο BBC.

Σύμφωνα με τον ίδιον, η έλλειψη στήριξης από τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες για το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο αποτελεί ένδειξη ότι το bitcoin δεν είναι ασφαλής επένδυση. Δήλωσε επίσης ότι το να αγοράζει κανείς bitcoin μοιάζει πολύ με τζόγο, καθώς έχει το ίδιο επίπεδο ρίσκου. 

Η πολύ εντυπωσιακή άνοδος του bitcoin έχει αφήσει άναυδους τόσο τους επικριτές όσο και τους  οπαδούς τους, με τους επενδυτές να πασχίζουν να κατανοήσουν τους παράγοντες που οδήγησαν το ψηφιακό νόμισμα σε ξέφρενο ράλι.

Σήμερα το πρωί το bitcoin διαπραγματευόταν στα 17.159 δολάρια, σύμφωνα με το δείκτη τιμών του κρυπτονομίσματος CoinDesk. Πριν από έναν χρόνο άξιζε περίπου 780 δολάρια. 


«Εάν δείτε τι συνέβη φέτος, θα εφιστούσα προσοχή... Γνωρίζουμε σχετικά λίγα για το τι διαμορφώνει την τιμή του bitcoin» δήλωσε ο Μπέιλι στο BBC.

Σχόλια