8 μέρες πριν τα Χριστούγεννα >> Προκλητικό ντοκιμαντέρ του BBC: Ο Ιησούς ήταν βουδιστής μοναχός και δεν σταυρώθηκε

Αποτέλεσμα εικόνας για jesus was a buddhist monk


Όπως είναι φυσικό κάθε χρόνο λίγο πριν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα δημοσιεύονται ή επανέρχονται στην επιφάνεια διάφορες θεωρίες που αναφέρονται στη ζωή του Χριστού.


Πολλές από αυτές, ιδιαίτερα οι έντονα αιρετικές, καταφέρνουν να προσεγγίσουν πάνω τους περισσότερη προσοχή. 

Ετσι, έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα ντοκιμαντέρ του BBC για τη ζωή και τη δράση του Ιησού. Στο ντοκιμαντέρ υποστηρίζεται πως ο Ιησούς δεν σταυρώθηκε και πως πέρασε δεκαετίες ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, μέχρι που κάποια στιγμή έφτασε στον ναό Roza Bal στο Σριναγκάρ του Κασμίρ, όπου και έμεινε μέχρι τον θάνατό Του.

Πατώντας στην έλλειψη στοιχείων που υπάρχει για τη ζωή του Ιησού από την ηλικία των 13 έως και των 29 ετών, η έρευνα που παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ αναφέρει πως ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει βιβλική καταγραφή του τόπου που έζησε ο Ιησούς ήταν επειδή εκείνη την περίοδο είχε αρχίσει να δέχεται επιρροές από τον βουδισμό.

Το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από το BBC υποστηρίζει ότι ο Ιησούς Χριστός δεν σταυρώθηκε και ότι ήταν βουδιστής μοναχός. Συγκεκριμένα, το ντοκιμαντέρ αναφέρει πως ο Ιησούς πέρασε πολλά χρόνια διδάσκοντας σε πολλές απομακρυσμένες πόλεις, όπως η Jagannath, η Rajagriha και η Benares και τελικά κατέφυγε στα Ιμαλάια, όπου συνέχισε τις σπουδές του στον Βουδισμό.

Πολλοί συγγραφείς, συμπεριλαμβανομένου ενός Γερμανικού μελετητή με το όνομα Holger Kersten, έγραψαν για τον Ιησού και τη ζωή του, υποδεικνύοντας ότι είχε εγκατασταθεί στην περιοχή Σινδ, μία από τις επαρχίες του Πακιστάν. Το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από το BBC δείχνει ότι ο Ιησούς διέφυγε τον θάνατο στο Αφγανιστάν, μαζί με αρκετούς Εβραίους.

Τοπικές ιστορίες που προβάλλονται στο ντοκιμαντέρ φαίνεται να επιβεβαιώνουν τη θεωρία που υποδηλώνει ότι ο Ιησούς πέρασε κάποια χρόνια της ζωής του στην κοιλάδα του Κασμίρ και παρέμεινε εκεί μέχρι που πέθανε στην ηλικία των 80 ετών.


Δείτε το:






Nicholas Notovitch - Μετάφραση των Θιβετιανών Εγγράφων
Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο ρωσικός γιατρός Nicolas Notovitch ταξίδεψε εκτενώς στο Θιβέτ, την Ινδία και το Αφγανιστάν για να καταγράψει τις εμπειρίες και τις ανακαλύψεις του για το βιβλίο του, «Η Άγνωστη Ζωή του Χριστού». Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Notovitch έσπασε το πόδι του το 1887 και αναρρώθηκε στο θιβετιανό βουδιστικό μοναστήρι του Hemis στην πόλη Leh της Ινδίας.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, οι μοναχοί έδειξαν δύο μεγάλους κιτρινωπούς τόμους ενός εγγράφου σε τίτλους του Θιβέτ που έγραφαν ως τη ζωή του Αγίου Ισα. Κατά τη μετάφραση του εγγράφου, ο Ντοτόβιτς συνειδητοποίησε ότι το έγγραφο ήταν ιστορία ενός παιδιού που ονομάζεται Ιησούς ή Ίσα, δηλαδή γιος του Θεού, ο οποίος γεννήθηκε τον πρώτο αιώνα σε οικογένεια χαμηλού εισοδήματος στο Ισραήλ.

Το ντοκιμαντέρ του BBC αποδεικνύει ότι ο Ιησούς ήταν ένας βουδιστής μοναχός που ονομαζόταν Issa και έμεινε 16 χρόνια στο Θιβέτ 


Το ντοκιμαντέρ του BBC αποδεικνύει ότι ο Ιησούς ήταν ένας βουδιστής μοναχός που ονομαζόταν Issa και έμεινε 16 χρόνια στο Θιβέτ
Στο ντοκιμαντέρ του BBC, ο Ιησούς ήταν ένας βουδιστής μοναχός, ειδικοί θεωρούν ότι ο Ιησούς διέφυγε τη σταύρωση του και στα μέσα του τέλη της δεκαετίας του 30 επέστρεψε στη γη που αγαπούσε τόσο πολύ. 


Ο Ιησούς ονομάστηκε γιος του Θεού από τους Βεδικούς μελετητές που του δίδαξαν ιερά βουδιστικά κείμενα από την ηλικία 13 έως 29 ετών. Ο Notovitch μεταφράστηκε σε 200 στίχους από 224 στίχους από το έγγραφο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο μοναστήρι το 1887, το πλήρες πεδίο και το ακραίο επίπεδο φώτισης που ο Ιησούς πέτυχε εξηγούνταν στον Notovitch από έναν λαμά. Σύμφωνα με τον Λάμα, ο Ιησούς ήταν ένας από τους είκοσι δύο Βούδες, και ήταν μεγαλύτερος από οποιονδήποτε από τους Δαλάι Λάμα επειδή κατείχε την πνευματικότητα του Κυρίου.

Ο Λάμα δήλωσε επίσης ότι «Αυτός που σας έχει φωτίσει, ο οποίος έφερε πίσω μέσα στο χλωμό της θρησκείας τις ψυχές των επιπόλαιων και που επέτρεψε σε κάθε άνθρωπο να κάνει διάκριση μεταξύ καλού και κακού. Το όνομα και οι πράξεις του καταγράφονται στα ιερά γραπτά μας. Και διαβάζοντας την θαυμάσια ύπαρξή του, που πέρασε μέσα από έναν λατρευτικό και διασκεδαστικό λαό, κλαίνουμε τη φρικτή αμαρτία των παγανιστών που, αφού τον βασανίστηκαν, τον έδιωξαν ».


Ο Χρόνος του Ιησού στην Ινδία
Η ανακάλυψη του χρόνου του Ιησού στην Ινδία συγχρονίζεται απόλυτα με τα χαμένα χρόνια του Ιησού μαζί με τη γέννησή του στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τη βουδιστική θρησκεία, όταν ένας μεγάλος Βουδιστής ή ένας άγιος άνθρωπος πεθαίνει, οι σοφοί συμβουλεύονται τα αστέρια και άλλα όντα για να βρουν ένα παιδί που είναι η μετενσάρκωση του Λάμα. Όταν το παιδί είναι αρκετά μεγάλος, αφαιρείται από τους γονείς από τους σοφούς και διδάσκεται στον Βουδισμό. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτή είναι η ιστορία των τριών σοφών και πιστεύουν ότι ο Ιησούς μεταφέρθηκε στην Ινδία στην ηλικία των 13 ετών για να μορφωθεί για τη βουδιστική πίστη. Εκείνη την εποχή, ο Βουδισμός ήταν ήδη 500 ετών και ο Χριστιανισμός δεν είχε αρχίσει.

Ο Gwalyang Drukpa, ένας ανώτερος Λάμα και ο επικεφαλής της βουκιστικής αίρεσης Drukpa της μονής Hemis, επιβεβαίωσε την ιστορία για τον Ιησού που επισκέπτεται την Ινδία για να μελετήσει τον Βουδισμό και να εμπνέεται από τη σοφία και τους νόμους του Λόρδου Βούδα.

Το ντοκιμαντέρ του BBC αποδεικνύει ότι ο Ιησούς ήταν ένας βουδιστής μοναχός που ονομαζόταν Issa και έμεινε 16 χρόνια στο Θιβέτ 


Το ντοκιμαντέρ του BBC αποδεικνύει ότι ο Ιησούς ήταν ένας βουδιστής μοναχός που ονομαζόταν Issa και έμεινε 16 χρόνια στο Θιβέτ

Η πορεία του Ιησού στην Ινδία 


Ο Nicholas Roerich, ρώσος φιλόσοφος, και επιστήμονας το 1952 τεκμηριώνει την παρουσία του Ιησού στο μοναστήρι και τα 224 μεταφρασμένα στίχοι. Ο Roerich γράφει ότι ο Ιησούς πέρασε το χρόνο του σε πολλές αρχαίες πόλεις της Ινδίας, όπως οι Μπανάρας και Βαρανάσι. Οι άνθρωποι τον αγάπησαν επειδή ο Issa ζούσε ειρηνικά και βοήθησε τους Vaishya και Shudras, οι οποίοι είναι οι κατώτερες κάστες στην Ινδία.

Ο Ιησούς πέρασε το χρόνο της διδασκαλίας στις αρχαίες ιερές πόλεις όπως ο Jagannath στο Puri, ο Banaras στο Uttar Pradesh και ο Rajagriha στο Bihar που προκάλεσαν τους μπραϊμίδες της Ινδίας (ανώτερη κάστα) να τον εμποδίσουν, μετά από τον οποίο ο Ιησούς έπρεπε να φύγει στα Ιμαλάια όπου πέρασε έξι χρόνια σπουδών στον Βουδισμό

Σχόλια