Εμφύλιος στα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ >> 60 λεπτά το tweet, τόσο τους πληρώνουνε για να σπέρνουν το μίσος καθημερινά

«Πόλεμος» για τα «60 λεπτά το tweet» των τρολς του ΣΥΡΙΖΑ



Πρώην «σύντροφος» αποκάλυψε πως έμμισθοι λογαριασμοί γράφουν tweets προς 60 λεπτά του ευρώ το καθένα - Στο hashtag #60_λεπτά_το_τουίτ γίνεται πραγματικό πάρτι με μπηχτές, καρφιά, πολύ χιούμορ και άγριο τρολάρισμα

«Ρε φιλαράκι έχεις 60 λεπτά να γράψω ένα τουίτ;» - «Με κάθε τουίτ το έξυπνο χαλί που τινάσσεται μόνο του» - «Για 60 λεπτά τέκνο Βρούτε;». Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις ατάκες που μπορεί να συναντήσει κανείς στο Twitter τις τελευταίες ώρες κάτω από το hashtag #60_λεπτά_το_τουίτ. 


Για τους αμύητους στα σόσιαλ μίντια, το hashtag είναι μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες των κοινωνικών δικτύων, το οποίο καθιερώθηκε και χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό για συγκέντρωση όλων των τουίτς γύρω από μια συζήτηση. 

Αυτή τη φορά λοιπόν το βασικό θέμα συζήτησης δεν είναι ο προϋπολογισμός, ούτε το ποδόσφαιρο και κάποιο ριάλιτι, αλλά το #60_λεπτά_το_τουίτ που έχει μετατραπεί στο απόλυτο τρέντ, με τα σχόλια να δίνουν και παίρνουν από πλήθος χρηστών που επιστρατεύουν το χιούμορ τους και συμμετέχουν στη συζήτηση. 

Όλα ξεκίνησαν από έναν άτυπο εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται εδώ και αρκετό καιρό στα σόσιαλ μίντια. Γνωστά accounts, λογαριασμοί δηλαδή που αντιστοιχούν σε δημοφιλείς και υπερδραστήριες περσόνες του διαδικτύου, φαίνεται ότι έχουν αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο παρελθόν τον υποστήριζαν με μένος, εξαπολύοντας, μάλιστα, συχνά χυδαίες και προσωπικές επιθέσεις, σε όποιον τολμούσε να ασκήσει οποιαδήποτε μορφής πολιτική κριτική. Η στάση τους αυτή και η ανωνυμία τους είχε κατατάξει σε μία πολυπληθή ομάδα/στρατιά του Διαδικτύου που έχει γίνει γνωστή ως "πολιτικά τρολς". Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για τη δραστηριότητά τους

Επικεφαλής των όψιμων αυτών «ανταρτών» είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Εddie‏ @N0nServ1am ο οποίος από εκεί που εξυμνούσε (κεκαλλυμένα- έτσι το κάνουν οι επαγγελματίες προπαγανδιστές) τον Αλέξη Τσίπρα ανακάλυψε ξανά τις χαρές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, «δίνοντας» παράλληλα τους πρώην συναδέλφους του. Εκείνοι φυσικά, του απάντησαν με τον γνωστό συριζαίικο τρόπο: σεξουαλικές βρισιές και χαρακτηρισμοί του τύπου «Αδωνοτρόλ» (!) και «Κουμμούνι» (!!!)


Ο Eddie έγραψε πολλά τουίτ κατηγορώντας ουκ ολίγους πρωτοκλασάτους χρήστες του Τουίτερ όπως ο Γερογκρινιάρης, ο Yiastra, ο Κανέκος, ο Δραχμend, ο Al-Auh-Andro‏ και πολλοί άλλοι πως έχουν ουσιαστικά ξεπουληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και πληρώνονται κανονικά για όλα όσα γράφουν. Κάτι τρέχει στα συριζαίικα θα μου πείτε. Όλα αυτά είναι γνωστά τοις πάσι εδώ και χρόνια. Ωστόσο, έχει μεγάλη πλάκα πως όταν ο Yiastra αγανακτισμένος (και καλά…) από τις κατηγορίες του Eddie του ζήτησε να αποδείξει με στοιχεία ότι «τα παίρνει» (σιγά μην επιστρατεύσουμε και τον ντετέκτιβ Μονκ για να αποδειχθεί το αυτονόητο) πετάχτηκε κάποιος άλλος χρήστης του Twitter υποστηρίζοντας πως ο ίδιος εισέπραττε 60 λεπτά για κάθε φιλοσυριζαίικο τουίτ του. Δεν ξέρω βέβαια ποια είναι η ταρίφα του Yiastra. Αν πάντως σας φαίνονται λίγα τα λεφτά αναλογιστείτε πως ο τύπος έχει ποστάρει μέχρι σήμερα πάνω από 37,600 τουίτ- σχεδόν όλα υπέρ του εθνοσοσιαλιστικού μορφώματος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.






Σχόλια