Οι Συριζαίοι δεν είναι σαν τους προηγούμενους που κωλώνανε >> Αν χρωστάς θα σου πάρουν το ακίνητο ακόμα και αν κάνει 50.000

Αποτέλεσμα εικόνας για σοσιαλισμος
Οι Συριζαίοι έχουν αποδείξει ότι είναι πραγματικά αδίστακτοι..

Οταν πίστευαν ότι δεν πειράζει να βγούμε απο την ευρώπη δεν δίστασαν να πλησιάσουν τόσο κοντά μέχρι που κατάλαβαν ότι τους περίμενε δικαστήριο...

Δεν άκουγαν κανέναν έκαναν το δικό τους και μόνο όταν είδαν προσωπικό κίνδυνο άλλαξαν βιολί...

Τα ίδια και τώρα με τους πλειστηριασμούς...

Οι προηγούμενοι κώλωναν και φοβόντουσαν την κατακραυγή...

Αυτοί εδώ δεν δίνουν δεκάρα, κάνουν αυτό που θέλουν να κάνουν χωρίς δισταγμό...

Αυτό δεν είναι τυχαίο ούτε πρωτότυπο...

Ολοι οι σοσιαλιστές σε όλες τις εποχές , σε όλα τα μέρη όπου επικράτησαν υπήρξαν αδίστακτοι, μέχρι να πέσουν...

Ετσι, τώρα που πιστεύουν ότι για να παραμείνουν στην εξουσία πρέπει να υπογράψουν τα πάντα, υπέγραψαν τα πάντα και δεν θα κωλώσουν να πάρουν ακίνητα τόσης αξίας όση και αν χρειάζεται...Στον προθάλαμο του Ειρηνοδικείου βρίσκονται ακίνητα αξίας μικρότερης των 100.000 ευρώ, ακόμη και 50.000 ευρώ. Στο επίκεντρο των έντονων αντιδράσεων για τους πλειστηριασμούς βρίσκεται η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Μπορεί οι τράπεζες να έχουν ατύπως συμφωνήσει με την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς σπιτιών φυσικών προσώπων αξίας έως και 300.000 ευρώ έως και το τέλος του έτους, δηλαδή κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Από εκεί και πέρα τους πρώτους μήνες του 2018 το άτυπο όριο θα πέσει στις 200.000 ευρώ και μέσα στη χρονιά θα σβήσει.
Στο «σφυρί» ακίνητα των 50.000-100.000 ευρώ

Ήδη πάντως υπάρχουν πλειστηριασμοί που βρίσκονται στον προθάλαμο του ειρηνοδικείου και αφορούν ακίνητα αξίας μικρότερης των 100.000 ευρώ, ακόμη και 50.000 ευρώ. Πρόκειται για κατοικίες που συνδέονται με επιχειρηματικά δάνεια για τα οποία δεν παρέχεται καμία προστασία και για ακίνητα εγγυητών κόκκινων δανειοληπτών που δεν προστατεύονται από τον νόμο Κατσέλη.

Η κυβέρνηση φοβάται για την αυριανή μέρα και είναι προετοιμασμένη για νέες μάχες στα ειρηνοδικεία. Αυτήν τη φορά, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, αναμένεται να απαντήσει με περιφρούρηση στους εξωτερικούς χώρους και όχι στις αίθουσες.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Ταμείου Νομικών είναι προγραμματισμένοι για την ερχόμενη Τετάρτη, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν ηλεκτρονικά πλειστηριασμοί, ενώ η πλειονότητα – πάνω από 270 - παραμένει σε φυσική μορφή. Η κυβέρνηση φέρεται προετοιμασμένη για νέο κύκλο αντιδράσεων στα Ειρηνοδικεία, στις οποίες αυτή τη φορά αναμένεται να απαντήσει με περιφρούρηση από τους εξωτερικούς χώρους και όχι στις αίθουσες, αλλά και με συλλήψεις, κατ' εφαρμογήν της αυτεπάγγελτης δίωξης όσων παρακωλύουν τους πλειστηριασμούς.


Ενόψει των stress test των τραπεζών, ο SSM ζητά τη διενέργεια τουλάχιστον 3.000 ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων κόκκινων δανείων μέχρι και τον Μάρτιο. Ο εφιάλτης δεν θα έχει τέλος. Στις αρχές του 2018 θα διενεργούνται 500 - 700 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων τον μήνα για να φθάσουν στους 1.000 στο τέλος του πρώτου τριμήνου και να ξεπεράσουν τους 2.000 τον μήνα, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Σχόλια