Εμινέ Ερντογάν >> Μένει στη Βασιλική Σουίτα κεντρικού ξενοδοχείου. 30 δωμάτια μόνο για την ασφάλειά της...

emine2



Η επίσκεψη του τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα αποτελεί το πρώτο θέμα της ελληνικής επικαιρότητας, δεδομένου και ότι είναι η πρώτη τούρκου προέδρου μετά από 65 χρόνια στη χώρα μας. Ωστόσο, εκτός από τα σφιγμένα χαρακτηριστικά και τα παγωμένα χαμόγελα, τα φλας των φωτογράφων έχει τραβήξει και η σύζυγος του Ερντογάν, Εμινέ και τα πολλά σύνολά της.

Όπως μετέδωσε o Alpha σε ρεπορτάζ του, λίγη ώρα αφού του προεδρικό ζεύγος έχει φθάσει στο Ελ. Βενιζέλος και έχει κατέβει από το αεροπλάνο, άνδρες της ασφάλειας ξεκινούν να μεταφέρουν ταξιδιωτικές θήκες ρουχισμού. Και όπως δείχνουν τα πλάνα, οι αποσκευές αυτού του είδους ήταν πάρα πολλές με τις φήμες να θέλουν αρκετά από αυτά να ανήκουν στην Πρώτη Κυρία της Τουρκίας.

Η Εμινέ Ερντογάν έμεινε στη «Βασιλική Σουίτα» του κεντρικού ξενοδοχείου όπου θα μείνει το προεδρικό ζεύγος, ενώ από τα 300 δωμάτια τα 180 έχουν κλειστεί για την τουρκική αποστολή για τη διήμερη παραμονή της στην Αθήνα. Στα 30 από αυτά τα δωμάτια θα μείνουν οι γυναίκες αστυνομικοί που συμπληρώνουν την προσωπική ασφάλεια της κ. Ερντογάν.

Η 62χρονη Εμινέ έχει αποκτήσει 4 παιδιά από τον γάμο της με τον τούρκο πρόεδρο ενώ μόλις εκείνος πολιτεύθηκε ξεκίνησε και αυτή τις κοινωνικές της δράσεις μέσω φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

Παρόλα αυτά, ωστόσο, η Εμινέ Ερντογάν είναι γνωστή για την αγάπη της στα ακριβά ρούχα, κοσμήματα και αντίκες.








Η Εμινέ Ερντογάν γεννήθηκε το 1955 και ήταν το τελευταίο από τα πέντε παιδιά της οικογένειάς της. Πήγε σχολείο, αλλά στο λύκειο τα παράτησε. Της άρεσε να διαβάζει μυθιστορήματα, ποίηση και να ακούει μοντέρνα μουσική. Λάτρης των αυτοκινήτων οδηγούσε αλλά μόνο κρυφά, καθώς στη συντηρητική κοινωνία στην οποία ζούσε οι γυναίκες δεν συνήθιζαν να πιάνουν τιμόνι. Το 1977 γνώρισε τον Ταγίπ Ερντογάν σε ένα συνέδριο του κόμματος και από εκείνη τη μέρα ξεκίνησε η ιστορία αγάπης τους.

Η Εμινέ, δεν ήθελε αρχικά να φορέσει μαντήλα. Η ίδια έχει ομολογήσει ότι έφτασε μέχρι και σε σημείο απόπειρας αυτοκτονίας, όταν ο αδελφός της της επέβαλε σε ηλικία 15 ετών να την φορέσει. Τώρα ξοδεύει αμύθητα ποσά για τις μαντίλες πανάκριβων οίκων.

Όπως θα διηγηθεί αργότερα στο βιογράφο της: «Εκείνη τη μέρα σκέφτηκα ακόμη και να αυτοκτονήσω. Πώς θα κάλυπτα το κεφάλι μου; Αλλά δυστυχώς έπρεπε να υπακούσω, αν ήθελα να συνεχίσω να ζω στο σπίτι. Η επιθυμία του αδελφού μου, ήταν διαταγή για μένα».

emine3

Σήμερα, η Εμινέ Ερντογάν δε συμμετέχει ποτέ σε επίσημες εκδηλώσεις επειδή το κρατικό πρωτόκολλο απαγορεύει την ισλαμική μαντίλα. Μάλιστα έγινε άθελά της αιτία να πέσει άγριο ξύλο μέσα στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Η περιπέτεια που είχε σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου δεν της επετράπη η είσοδος επειδή φορούσε μαντίλα, αποτέλεσε θέμα συζήτησης στο Κοινοβούλιο. Την αποκάλυψη είχε κάνει ο ίδιος ο Ερντογάν τις ημέρες που ήταν στο προσκήνιο η αποκάλυψη του «Σχεδίου Βαριοπούλα» που απέβλεπε στην ανατροπή του από την εξουσία.

emine5
Το ζευγάρι έχει δυο γιους, τον Αχμέτ Μπουράκ και το Νετσμεντίν Μπιλάλ και δυο κόρες την Eσρά και την Σουμεγιέ ενώ απέκτησε τον πρώτο του εγγονό το 2006.

Αίσθηση είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις της όπου η Εμινέ αναπολούσε τον θεσμό του χαρεμιού το οποίο και χαρακτήρισε «σχολείο ζωής» για τις γυναίκες.

Οι δηλώσεις τις αυτές είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Λάλε Ακγκιούν, τουρκικής καταγωγής πολιτικού, που ανήκει στον χώρο των Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία, η οποία είπε στην Deutsche Welle: «Φυσικά και το χαρέμι είναι σχολείο ζωής σύμφωνα με την εικόνα που έχει το ζεύγος Έρντογαν για τη γυναίκα. Γιατί εάν υποβιβάζεις τις γυναίκες σε σεξουαλικά αντικείμενα και μηχανές τεκνοποίησης, τότε φυσικά το χαρέμι είναι το τέλειο μέρος για να εκπαιδεύσεις τις γυναίκες για το μέλλον».

Και συνέχισε: «Στην πραγματικότητα το οθωμανικό χαρέμι ήταν κόλαση για τις γυναίκες. Ταπεινώνονταν, καταπιέζονταν, έπρεπε να ασπαστούν το Ισλάμ, υποβαθμίζονταν σε σεξουαλικά αντικείμενα. Ζούσαν μια ζωή που δεν θέλει καμία γυναίκα. Το να παρουσιάζεται αυτό σαν επιθυμία, σαν ιδανικό σενάριο, είναι φυσικά μια επινοημένη ιστορία.»

Ο λόγος που ο Ερντογάν τη θέλει πάντα δίπλα του



Η Εμινέ Θεωρείται πολύ δυναμική με τον Ερντογάν να τη συμβουλεύεται σχεδόν πάντα ενώ προτιμά να πηγαίνει οπουδήποτε μαζί της, παρά μόνος του. Σπάνια θα τον δούμε χωρίς την σύζυγό του. Δεν είναι ότι η Εμινέ δεν τον αφήνει σε χλωρό κλαρί. Είναι αυτή η τάση της να ξοδεύει αλόγιστα τα λεφτά του άντρα της που πονοκεφαλιάζει τον Ταγίπ, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες.

Σε ένα ταξίδι του στη Βαρσοβία, ο Ερντογάν είπε να μην την πάρει μαζί του σε μία συνάντηση που είχε και να την αφήσει στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν. Για πολύ καιρό το φυσούσε και δεν κρύωνε.



Η Εμινέ βγήκε τη βόλτα της στα εμπορικά κέντρα της πόλης και ξόδεψε ούτε λίγο ούτε πολύ 50.000 ευρώ σε… αντίκες για το παλατάκι τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Οι κακές γλώσσες λένε πάλι, πως μετά από αυτό, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν την αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ!


Σχόλια