Πήγε να του πάρει το πιάτο ενώ έτρωγε >> Βόλος: Σκύλος δάγκωσε την 24χρονη ιδιοκτήτριά του στο πρόσωπο

Αποτέλεσμα εικόνας για σκυλια dogo argentinoΜια λάθος κίνηση στοίχισε ακριβά σε μια νεαρή γυναίκα στη Νέα Ιωνία του Βόλου, που μεταφέρθηκε πλημμυρισμένη στο αίμα στο νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον ίδιο της τον σκύλο όταν αποπειράθηκε να του πάρει το πιάτο με το φαγητό που έτρωγε!

Ο μεγαλόσωμος λευκός σκύλος, που είναι ράτσας «Ντόγκο Αρτζεντίνο» η οποία χρησιμοποιείται στο κυνήγι μεγάλων θηραμάτων, εξαγριώθηκε το απόγευμα της Τρίτης και όρμησε στην άτυχη 24χρονη πέφτοντας πάνω της με το άνω των 40 κιλών (!) βάρος του! Πριν εκείνη προλάβει να αντιδράσει, την δάγκωσε στο ζυγωματικό, ανάμεσα στα μάτια, προκαλώντας της αφόρητους πόνους! 


Η 24χρονη αιφνιδιάστηκε από την επίθεση και έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια. Κοντά της έτρεξαν οι γονείς της που έπαθαν σοκ όταν την είδαν αιμόφυρτη και κάλεσαν ασθενοφόρο το οποίο την παρέλαβε. Στο νοσοκομείο , της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε. Ωστόσο, για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και κατά προέκταση ο εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, που εξετάζει τι θα απογίνει ο θηριώδης σκύλος. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ντόγκο Αρτζεντίνο


Ο Αργεντίνικος ντόγκο (αγγλικά: Dogo Argentino) (γνωστός επίσης και ως Argentine Mastiff) είναι μεγαλόσωμος, λευκός, μυώδης σκύλος που αναπτύχθηκε στην Αργεντινή[1] βασικά για τον σκοπό του κυνηγίου μεγάλου θηράματος ως κυνηγετικός σκύλος, περιλαμβάνοντας το κυνήγι του αγριόχοιρου και το πούμα.

Ο εκτροφέας, Antonio Nores Martínez, ήθελε έναν σκύλο που επεδείκνυε σταθερή γενναιότητα και θεληματικά θα προστάτευε την ανθρώπινη του συντροφιά μέχρι θανάτου. Εκτράφηκε για πρώτη φορά το 1928, από τον Cordoba Fighting Dog μαζί και με ένα ευρύ φάσμα από άλλες ράτσες, περιλαμβάνοντας και τον Γερμανικό Μολοσσό, το Boxer, το Spanish Mastiff, το  Old English Bulldog, το  Bull Terrier, το  Great Pyrenees, το  Pointer, το  Irish Wolfhound και τέλος το  Dogue de Bordeaux. Ο Νόρες Μαρτίνεζ συνέχισε να εξελίσσει την ράτσα μέσω της επιλεκτικής εκτροφής για να εισάγει τα επιθυμητά χαρακτηριστικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ντόγκο Αρτζεντίνο

Τα ντόγκο είναι κυρίως κυνηγοί μεγάλων θηραμάτων όπως έχει ήδη αναφερθεί πιο πάνω και μερικές φορές προπονούνται και για πιο δύσκολες δουλειές, όπως, για αναζήτηση και διάσωση ανθρώπινων θυμάτων από χιονοστιβάδες, σεισμούς ή οποιαδήποτε άλλη καταστροφή, ως βοηθητικά σκυλιά στην αστυνομία ( k9 ), και στον στρατό. Όπως και οι περισσότερες ράτσες, τα ντόγκο τα πάνε πολύ καλά με τα παιδιά, εάν κοινωνικοποιηθούν σωστά από μια σχετικά μικρή ηλικία (περίπου 3-4 μηνών). Τα ντόγκο αρτζεντίνο, όντας κυνηγοί μεγάλων θηραμάτων, είναι από την φύση τους σκυλιά αγέλης, είναι πιο εύκολο να κοινωνικοποιηθούν με άλλα σκυλιά και να συνεργαστούν. Πέρα από αυτό το επίπεδο επιφυλακτικότητας που υπάρχει προς τους ξένους, τα ντόγκο δεν ειναι επιθετικά σκυλία, αφού οι περιπτώσεις επίθεσης προς άλλους ανθρώπους ή προς άλλα ζώα ειναι εξαιρετικά μηδαμινές. Είναι ανάλογα πάντα με το πώς θα μεγαλώσει ο σκύλος και με το επίπεδο κοινωνικοποιήσης που έχει υποστεί ως κουτάβι. Για τον καλύτερο και πιο εύκολο χειρισμό αυτής της ράτσας συνίσταται σε άτομα που έχουν κάποια εμπειρία στα σκυλιά, συνεπώς, οπωσδήποτε δεν είναι για άπειρους ιδιοκτήτες, εκτός αν είναι υπό την επίβλεψη και την επιτήρηση ενός καλού εκπαιδευτή που ξέρει την δουλειά του.

Σχετική εικόνα

Ενώ το ντόγκο αρχικά αναπαράχθηκε από το εξαφανισμένο πλέον  Cordoba Fighting Dog, φτιάχτηκε για να είναι ένας συνεργάσιμος κυνηγός, δηλαδή να συνοδεύει τα άλλα κυνηγόσκυλα χωρίς να τσακώνεται μαζί τους. Τα επιθετικά χαρακτηριστικά που ήταν έμφυτα στο Cordoba Fighting Dog στην πραγματικότητα συνέβαλαν στον χαρακτήρα του ντόγκο ως σταθερή συνεργατική φύση. Ωστόσο, σε περιοχές που οι κυνομαχίες συνεχίζουν να υφίστανται ακόμη και στις μέρες μας, το ντόγκο αρτζεντίνο χρησιμοποιείται για αυτές τις μάχες λόγω της άφοβης φύσης του, του σθένους του και της μεγάλης αντοχής του στον πόνο. Το dogo έχει απαγορευτεί ως κατοικίδιο σε κάποιες χώρες όπως την Ουκρανία, την Ισλανδία, την Αυστραλία και την Σιγκαπούρη. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι παράνομο να έχει κάποιος ντόγκο χωρίς νομική εξουσιοδότηση και η μέγιστη ποινή άμα έχει κάποιος στην κατοχή του παράνομα ένα Dogo Argentino του επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 δολαρίων και/ή φυλάκιση 6 μηνών. Οι νόμοι ποικίλουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με απαγορεύσεις στην ράτσα να θεσπίζονται στην Aurora, στο Colorado και την Νέα Υόρκη, αν και κάποιες ράτσες έχουν αφαιρεθεί από την λίστα των απαγορευμένων ρατσών συμπεριλαμβάνομενου και του ντόγκο το 2011 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχόλια