Θρίλερ στην Κάλυμνο >> Επιμένουν οι γονείς ότι ο 21χρονος φοιτητής δολοφονήθηκε

Αποτέλεσμα εικόνας για φοιτητης καλυμνος



«Η οικογένεια έχει βάσιμες υποψίες και συγκεκριμένα στοιχεία ότι πρόκειται περί εγκληματικής ενέργειας. Τα υπόλοιπα θα τα λύσει η ανάκριση» αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας του Νίκου Χατζηπαύλου

Η σορός του άτυχου Νίκου Χατζηπαύλου, που έχασε τη ζωή του στην Κάλυμνο, έφυγε από τη Ρόδο το απόγευμα της Παρασκευής και στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασε με το Βlue Star Paros στο λιμάνι του Πειραιά για να οδηγηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία προκειμένου να γίνει νέα νεκροψία-νεκροτομή.


Οι γονείς του 21χρονου αμφισβητούν την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση, που κάνει λόγο για δυστύχημα και έγινε από τον κ. Παναγιώτη Κοτρέτσο και πιστεύουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά ακόμη.
Η σορός του άτυχου νέου έφυγε από τη Ρόδο το απόγευμα της Παρασκευής και αναμένεται το μεσημέρι του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Γιάννης Γλύκας αναφέρει πως ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας όπως άλλωστε πιστεύουν και οι γονείς του 21χρονου. «Η οικογένεια έχει βάσιμες υποψίες και συγκεκριμένα στοιχεία ότι πρόκειται περί εγκληματικής ενέργειας. Τα υπόλοιπα θα τα λύσει η ανάκριση».

Αποτέλεσμα εικόνας για φοιτητης καλυμνος

Αποτέλεσμα εικόνας για φοιτητης καλυμνος


Να υπενθυμίσουμε ότι η οικογένεια του 21χρονου μετά τα αποτελέσματα της πρώτης ιατροδικαστικής έρευνας είχε ζητήσει να διενεργηθεί νέα νεκροψία-νεκροτομή  από τον ιατροδικαστή κύριο Φίλιππο Κουτσάφτη, αίτημα όμως που απορρίφθηκε  από τον Εισαγγελέα.

Ωστόσο, ακολούθησε η απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών, για να μεταφερθεί η σορός του άτυχου 21χρονου από τη Ρόδο στον Πειραιά και από εκεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία για νέα, ώστε να πιστοποιηθεί αν ο ιατροδικαστής Ρόδου που έκανε την νεκροψία και την νεκροτομή ήταν ακριβής στις διατυπώσεις και στις διαπιστώσεις ή εάν υπάρχουν και άλλα στοιχεία που να αποκαλύψουν άλλα αποτελέσματα. Μάλιστα στη δεύτερη νεκροψία-νεκροτομή δεν αποκλείεται να είναι παρών και ο κ. Κουτσάφτης, τον ιατροδικαστή δηλαδή που ήθελε η οικογένεια για να εξετάσει τη σορό του παιδιού της.
Αποτέλεσμα εικόνας για φοιτητης καλυμνος

Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση 

Ο κύριος Κοτρέτσος είχε αποφανθεί πως ο θάνατος του 21χρονου Νίκου Χατζηπαύλου προήλθε από δυστύχημα και μάλιστα εκτίμησε πως ο άτυχος νέος έμεινε τραυματισμένος και αβοήθητος επί 36 ώρες, προτού αφήσει την τελευταία του πνοή.

«Υπολογίζω ότι έζησε για τουλάχιστον μιάμιση μέρα από τον τραυματισμό του. Κάπου ήταν πεσμένος ή κρυμμένος. Ενδεχομένως να είχε ανακτήσει κάποιες αισθήσεις και ο ίδιος κάποια στιγμή και να προσπάθησε να καλυφθεί. Θεωρώ αδύνατον να είχε μετακινηθεί σε απόσταση. Κάπου εκεί ήταν», είχε δηλώσει λίγο μετά την πρώτη νεκροψία στο protothema.gr ο ιατροδικαστής, κ. Παναγιώτης Κοτρέτσος. 

Ο θάνατος ήρθε ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων αλλά και της σωματικής εξάντλησης, που προήλθαν από «ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους», καθώς έχει αποκλειστεί το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ. Ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα. Το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητο».

Το χρονικό

Αποτέλεσμα εικόνας για φοιτητης καλυμνος



Ο Νίκος Χατζηπαύλου πήγε στην Κάλυμνο για να δει τη μητέρα του, που είναι καθηγήτρια μόνιμα διορισμένη στο νησί. Είχε σκοπό να περάσει μαζί της το Σαββατοκύριακο και να επιστρέψει στην Αθήνα, που ζούσε και σπούδαζε. 

Το πρωί της Κυριακής, 19 Νοεμβρίου, ξεκίνησε να πάει βόλτα με το ποδήλατό του. «Μαμά, πάω μια βόλτα με το ποδήλατο και επιστρέφω», ήταν τα τελευταία του λόγια. Μετά από μερικές ώρες, που ο 21χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής , η μητέρα του ανησύχησε και έτρεξε στην αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνισή του. 

Έξι μέρες μετά, ο επίλογος της ιστορίας ήταν τραγικός. Η σορός του βρέθηκε πεσμένη ανάσκελα, γερμένη ελαφρά στο πλάι, ακριβώς κάτω από έναν αναρριχητικό βράχο, σε ένα σημείο που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να έχουν εντοπίσει βοσκοί ή πεζοπόροι. 


Ο φοιτητής φαίνεται ότι ήταν «μέσα στα πόδια» των αρχών που έψαχναν να τον εντοπίσουν, χωρίς να τα καταφέρουν. Από το σημείο που είχαν περάσει πολλές φορές άνδρες της πυροσβεστικής, κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών, που είχε ταξιδέψει από την Αθήνα και εθελοντές διασώστες. Όμως κανείς δεν τον είχε δει, μέχρι που τον εντόπισε τυχαία, ένας 15χρονος μαθητής, έξι μέρες μετά την εξαφάνισή του. 
πηγή

Σχόλια