Τραγωδία στη Νέα Σμύρνη >> Κρίθηκε κατάλληλος για ένοπλη υπηρεσία, ενώ μπαινόβγαινε στην ψυχιατρική του ΓΝΑ

 Αποτέλεσμα εικόνας για νεα σμυρνη εγκλημα
Κατάλληλο για ένοπλη υπηρεσία έκριναν μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο τον Δημήτρη Σκουτέλη οι γιατροί της ψυχιατρικής υπηρεσίας του 251 ΓΝΑ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τον Αύγουστο και για περίπου ένα μήνα, ο 40χρονος επισμηνίας (γεννηθείς το 1977) μπαινόβγαινε στην ψυχιατρική του ΓΝΑ.

Ειδικότερα, εισήχθη στην ψυχιατρική του ΓΝΑ στις 25 Αυγούστου, βγαίνοντας ελεύθερος υπηρεσίας για τρεις ημέρες. Στις 28 Αυγούστου επανεξετάζεται και οι γιατροί κρίνουν ότι θα πρέπει να βγει εκ νέου ελεύθερος υπηρεσίας, αυτή τη φορά για τέσσερις ημέρες.

Την 1η Σεπτεμβρίου ξαναμπαίνει στο νοσοκομείο βγαίνοντας για τρεις ημέρες ελεύθερος υπηρεσίας, ενώ στις 4/9 βγαίνει για άλλες τέσσερις ημέρες ΕΥ. Ο Σκουτέλης ξαναπήγε στο ΓΝΑ στις 14/9 και βγήκε για 5 μέρες ΕΥ. Τέλος, στις 19/9 γίνεται επανεξέταση και οι γιατροί κρίνουν πως είναι κατάλληλος για υπηρεσία και πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά.

Ο Σκουτέλης υπηρετούσε στην 21η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων στην Κερατέα (υπάγεται στην 350 Πτέρυγα Κατευθυνομένων Βλημάτων της Θεσσαλονίκης). Ηταν επισμηνίας με ειδικότητα άμυνας φρούρησης μετά σκύλου. Φρουρούσε τη μονάδα τις βραδυνές ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δημιουργούσε συχνά προβλήματα στην υπηρεσία, συχνά δεν εμφανιζόταν, δεν ήταν τυπικός. Μιλούσε συχνά για το χωρισμό με τη γυναίκα του, που έλαβε χώρα πριν από ένα χρόνο, αναφερόμενος σε αυτή αλλά και στους γονείς της, που θεωρούσε ότι τη στήριξαν, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Ο παιδοκτόνος της Νέας Σμύρνη σχεδίαζε εδώ και δύο μήνες το τέλος των παιδιών του 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή τα αδελφάκια προσπάθησαν να ξεφύγουν αλλά η πόρτα ήταν κλειδωμένη

Να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του και τα πεθερικά του επιθυμούσε όσο τίποτε άλλο ο 40χρονος Δημήτρης Σκουτέλης ο οποίος τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου έβαλε φωτιά στο σπίτι του οδηγώντας στο θάνατο τον εαυτό του και τα δυο του παιδιά, ηλικίας 8 ετών. 


Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από όσα υποστηρίζει στο  protothema.gr, ο πεθερός του 40χρονου που αποκαλύπτει ότι ο αυτόχειρας και δολοφόνος είχε προσπαθήσει πριν από δύο μήνες να τα ξαναβρεί με την κόρη του αλλά εκείνη ήταν αποφασισμένη να μην δώσει δεύτερη ευκαιρία στο γάμο αυτό. 

Η γυναίκα είχε υποφέρει πολύ κατά το παρελθόν και δεν πίστευε ότι μία δεύτερη ευκαιρία θα ήταν ικανή να μαλακώσει τον εκρηκτικό και βίαιο χαρακτήρα του πρώην συζύγου της. Η άρνησή της ήταν, όπως όλα δείχνουν, το καθοριστικό γεγονός που πυροδότησε την εκδικητική μανία του 40χρονου αξιωματικού της πολεμικής αεροπορίας ο οποίος την ίδια στιγμή έβαλε σε εφαρμογή το σατανικό σχέδιο του να τιμωρήσει την πρώην σύζυγό του στερώντας της ό,τι αγαπούσε περισσότερο σ'αυτόν τον κόσμο, τα ίδια της τα παιδιά. Το ζευγάρι βρισκόταν ενάμιση χρόνο σε διάσταση ύστερα από 11 χρόνια έγγαμου βίου με τα προβλήματα στη σχέση τους να μην έχουν τελειωμό.  Αυτή τη στιγμή η τραγική μητέρα των δυο ανήλικων αγοριών, που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους από τα χέρια του ίδιου τους τα πατέρα, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και υπό την παρακολούθηση ψυχολόγου στο σπίτι της προκειμένου να μπορέσει να συνειδητοποιήσει το μεγάλο κακό.  
Την ίδια στιγμή ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την «πάλη» των δύο μικρών αγοριών με το θάνατο. 

Όπως όλα δείχνουν, τα οκτάχρονα παιδιά που βρέθηκαν στο χολ του διαμερίσματος, φέρεται να ξύπνησαν αρχικά από τους καπνούς και να προσπάθησαν να διαφύγουν από την πόρτα  ωστόσο κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατο καθώς ο πα-τέρας τους είχε κλειδώσει την πόρτα. 


Όταν τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του σπιτιού ήταν πλέον αργά. Τα δύο αγοράκια μεταφέρθηκαν εν συνεχεία στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ όπου έδωσαν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά. Ο 40χρονος πα-τέρας είχε καταφέρει να τα πάρει μαζί του στο θάνατο...   

Τα σημειώματα του πατροκτόνου

«… καλά θα κάνει ο πεθερός μου να ασχοληθεί με τις κόρες του και εγώ θα ασχοληθώ με τα παιδιά μου. Και όχι, όμως, αυτός! Πριν βιαστείτε να με κρίνετε να μάθετε και τα λάθη των άλλων. Το χάπι της αδικίας δεν μπορώ να το καταπιώ», αναφέρει μεταξύ άλλων στα σημειώματα που άφησε σε όλο το σπίτι ο πατέρας που ήθελε να εκδικηθεί τον πατριό της πρώην συζύγου του.

«Αυτός ο άνθρωπος βγάζει μαύρα 30.000 ευρώ το χρόνο, μαύρα. Ένσημα σε υπαλλήλους του δεν κόλλησε σχεδόν ποτέ! Πως γίνετε αυτό, με μια δουλειά που επιβάλλει τουλάχιστον δύο άτομα αν όχι τρία; Το ΙΚΑ τι θα κάνει για αυτό; Γιατί συνεχίζει να δουλεύει μαύρα; Να παίρνει σύνταξη και κάποιος άλλος που είναι νόμιμος να πεινάει;» έγραψε λίγο πριν πραγματοποιήσει την αρρωστημένη πράξη του.

«Όλα μου τα πράγματα, τα άφησα σε φτωχογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Στους δρόμους. Το Κράτος τι θα κάνει για όλα αυτά που αναφέρω; Στις σημειώσεις που άφησα; Δεν πρέπει κάποιοι επιτέλους να τιμωρηθούν παραδειγματικά;», έγραφε σε χαρτιά που βρέθηκαν κρεμασμένα στους τοίχους.
Σχόλια