Γιώργος Τράγκας: «Θέλουν τον επαγγελματικό μου θάνατο»

Αποτέλεσμα εικόνας για τραγκας


Μια ολόκληρη εκπομπή αφιέρωσε ο Γιώργος Τράγκας, σχεδόν σε μόνο ένα θέμα. Αυτό των μετρήσεων της Bari-Focus, τόσο για το τρίωρό του όσο και κατ' επέκταση για τα Παραπολιτικά 90.1. Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε την εταιρεία ότι θέλει τον «επαγγελματικό θάνατό» του, λέγοντας ότι του δίνει χαμηλά νούμερα με σκοπό να σταματήσει η συνεργασία του με το ραδιοσταθμό. Παραθέτοντας και σύγκριση των ποσοστών που είχε στον Real 97.8 και τα προηγούμενα ραδιόφωνα στα οποία εργάστηκε, που του έδιναν από 15% έως 60%, όπως επισήμανε.

Για αυτόν το λόγο μάλιστα κινητοποίησε και τους ακροατές του, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά.. και σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας το τηλέφωνο και το mail της Bari-Focus για να πουν ότι ακούν την εκπομπή του. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα... συλλέγουν ήδη υπογραφές στο Avaaz, με αίτημα να συνεχίσει ο Γιώργος Τράγκας να κάνει τις εκπομπές του (ποιος θέλει να τον σταματήσει άραγε;)!

Ο ίδιος από την πλευρά του συνέλεξε  τα e-mail των ακροατών του με σκοπό να τα στείλει στα δικαστήρια ως επιχείρημα εναντίον της εταιρείας μετρήσεων. Επιπλέον, την κατήγγειλε για τη μεθοδολογία της στο κομμάτι των ερωτήσεων, για τις αστάθμιστες αναφορές που εκδίδει και το μονοπώλιο που έχει στην αγορά.

Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Τράγκας, βάσει της τελευταίας τριμηνιαίας μέτρησης που έγινε από τις 19 Ιουνίου έως τις 8 Οκτωβρίου, ήταν στο 3,6% (14ος) την πρώτη του ώρα, στο 3% (16ος) τη δεύτερη και στο 2% (εκτός εικοσάδας) την τρίτη ώρα. Στις πρόσφατες μηνιαίες του Οκτωβρίου τα Παραπολιτικά 90.1 ήταν στην 26η θέση και στο 3,1%, με πτώση (0,2%) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ το μερίδιό του -που πολλάκις επισήμανε ο Γιώργος Τράγκας στον αέρα- ανερχόταν για το ίδιο διάστημα στο 1,9%.

Ο ραδιοσταθμός επέστρεψε στις μετρήσεις στις αρχές της χρονιάς μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας, από τα τέλη του '15, όταν και ο τότε διευθυντής του Σεραφείμ Κοτρώτσος, είχε καταγγείλει και εκείνος την Bari-Focus για παρόμοιους λόγους.

Σχόλια