Χαμός με το μέρισμα >> Έγιναν 23.000 αιτήσεις μέσα σε λίγες ώρες. Απορρίφθηκαν, όμως, τρεις στις πέντε αιτήσεις

Σχετική εικόνα


Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου θα είναι ανοικτή η διαδικτυακή πλατφόρμα για την αίτηση των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος (www.koinonikomerisma.gr), η οποία έκανε πρεμιέρα την Κυριακή.

Μέσα σε λίγες μόλις ώρες λειτουργίας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», η πλατφόρμα δέχθηκε 23.000 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 9.000 εξ αυτών.

Η λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας γίνεται απροβλημάτιστα καθώς μπορεί να αντέξει ως και 200.000 αιτήσεις.

Έχουν ήδη εγκριθεί 75.000 αιτήσεις πολιτών για το κοινωνικό μέρισμα δήλωσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Δημήτρης Καρέλλας και πρόσθεσε πως έως εκείνη την στιγμή εκκρεμούσαν ακόμα 50 με 55.000 προς έλεγχο. Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα για τις αιτήσεις «άνοιξε» για το κοινό το απόγευμα της Κυριακής.

Ο κύριος Καρέλλας παραδέχθηκε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, πως υπάρχει μια ασάφεια σχετικά με το αν τα παιδιά μιας οικογένειας που είναι άνω των 18 ετών, φοιτητές σε άλλη πόλη, θεωρούνται προστατευόμενα ή φιλοξενούμενα μέλη και άρα εάν απαιτείται ή όχι να δώσουν την έγκρισή τους για την αίτηση.

Παράλληλα, ο κύριος Καρέλλας διευκρίνισε ότι αίτηση καταθέτει ο επικεφαλής μιας οικογένειας και όχι τα υπόλοιπα μέλη, ούτε οι φιλοξενούμενοι.

Τα 6 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε
Στην ιστοσελίδα μπαίνετε με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη βάση δεδομένων του TAXISnet. 

Στη συνέχεια ακολουθείτε τα εξής 6 βήματα:

- Βήμα 1. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας). 

- Βήμα 2. Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας (το ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο κτλ), οικονομικά στοιχεία (φορολογητέο και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα), περιουσιακά στοιχεία (αξία ακίνητης περιουσίας, τόκους καταθέσεων) και μια λίστα με τα μέλη του νοικοκυριού σας.

- Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είστε δικαιούχος ή συν-δικαιούχος. Σας προτρέπουμε να εισάγετε ένα e-mail και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

- Βήμα 4. Σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.

- Βήμα 5. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.

- Βήμα 6. Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Έγκριση -Συναίνεση]. Εάν πληροίτε τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος 2017, εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό σας. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι αναλυτικά.

Σχόλια