Υπόθεση 19χρονης >> O «Άγιος των φυλακισμένων» του Χονγκ Κονγκ και η «Φοίβη» από την Αντίς Αμπέμπα






Τη στρατολόγηση της Ειρήνης από τη «Φοίβη», γυναίκας που ανήκει σε σκληρό κύκλωμα ναρκωτικών με πλοκάμια σε ολόκληρο τον κόσμο αποκαλύπτει ο Τζον Γουίδερσπουν, ένας καθολικός ιερέας που έχει το προσωνύμιο ο «Άγιος των φυλακισμένων» του Χονγκ Κονγκ που έχει σκοπό του να διαλύσει τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών.

Ο ιερέας μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε τον ρόλο της «Φοίβης» από την Αντίς ΑΜπέμπα απ’ όπου προήλθε η Ειρήνη και συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης στη βαλίτσα της. Όπως τόνισε στόχος του κυκλώματος είναι να στρατολογεί νεαρά άτομα κυρίως από την Ευρώπη, την Ουκρανία και τη Ρωσία, τα οποία προσεγγίζει μέσω social media και τα κάνει «βαποράκια» της καθώς είναι υπεράνω κάθε υποψίας.

«Τις τελευταίες ημέρες συνέλαβαν πέντε γυναίκες «βαποράκια» στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Μία από την Κένυα, δύο από την Τανζανία, μία από το Περού και μία από την Ελλάδα. Οι τρεις νοτιοαφρικανές και η Ελληνίδα (ένα 19χρονο μοντέλο) ήρθαν όλες από την Αντίς Αμπέμπα» σημείωσε ο Τζον Γουίδερσπουν, ο οποίος βρίσκει πολλές συμπτώσεις με τις πρακτικές που ακολουθεί η «Φοίβη» και την υπόθεση της 19χρονης Μυτιληνιάς.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η κοπέλα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 24 ετών +2, ενώ αν δώσει πληροφορίες και ονόματα από το κύκλωμα που την ενέπλεξε η ποινή θα πέσει στα 10 έτη, και αν υπάρξουν συλλήψεις τότε θα της επιβληθεί 8ετή ποινή φυλάκισης.




Σχόλια