Αμερικάνικο think tank > Η Ελλάδα χώρα σκανδάλων και απίστευτης διαφθοράς. Δεν μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς στρατιωτικό νόμο


Αποτέλεσμα εικόνας για διαφθορά

Το Gatestone Institute, ένα περίεργο think tank των Αμερικανών υπερσυντηρητικών στη Νέα Υόρκη, δημοσίευσε έκθεση (με ημερομηνία 16/3/2017) με τίτλο «Ελλάδα: Μια δημοκρατία σε κρίση». Ένα άρθρο που υπογράφει Ελληνίδα αρθρογράφος και περιγράφει μια Ελλάδα στα πρόθυρα της “εξέγερσης” και της επιβολής “στρατιωτικού νόμου”, ενώ προβλέπει έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα, λοιπόν με αυτήν, η φτώχεια, η εγκληματικότητα, η διαφθορά, η παράνομη μετανάστευση και η απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος είναι οι τελείες τις οποίες, αν κάποιος συνδέσει, φτάνει στο άρθρο 48 του Ελληνικού Συντάγματος, «το οποίο καθορίζει πότε η κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών».

Το άρθρο υπογράφει η Μαρία Πολυζωϊδου, η οποία πριν μερικούς μήνες είχε γράψει στον ιστότοπο του ίδιου think τανκ πως “οι μετανάστες μετατρέπονται σε στρατό κατοχής της Ελλάδας”. Επίσης, η ίδια αρθρογράφος που εμφανίζεται να είναι μέλος του Ινστιτούτου, έχει γράψει και άλλα άρθρα για την επέλαση των τζιχαντιστών στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας,

Πρόκειται για ένα άρθρο με σαφή στοιχεία εναντίον της Ευρώπης και της Γερμανίας, το οποίο απηχεί σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις των πιο σκληρών κύκλων κοντά στο Ντόναλντ Τραμπ,

Εν όψει όμως της επιβολής νέων φόρων, νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και με την Τουρκία να στέλνει περισσότερους μετανάστες στην Ελλάδα, «η χώρα δεν θα μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς στρατιωτικό νόμο», ώστε να μπορούν να επιβληθούν αυτές οι πολιτικές στον πληθυσμό της, αναφέρει η Δημοκρατία.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανάλυση, ένα πιθανό σενάριο είναι ότι οι Γερμανοί θα αναγκάσουν τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και να πάει σε εκλογές. Αν συμβεί αυτό, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα κερδίσουν τις εκλογές. Για να αντιμετωπίσουν την οργή του ελληνικού λαού ( που θα πρέπει να πληρώσει ακόμη περισσότερους φόρους, όπως θέλουν οι Γερμανοί), η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η «έκθεση» έρχεται μια μέρα μετά το άρθρο του Ρόιτερς για σενάρια περί εκλογικού διαγγέλματος τα οποία ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ανοησίες και το Μέγαρο Μαξίμου το κατήγγειλε σφόδρα ως προβοκάτσια και παιχνίδια με το Χρηματιστήριο.

Το άρθρο της κ. Πολυζωϊδου που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μία ακόμα προβοκάτσια σε βάρος της χώρας και μάλιστα σε μια κρίσιμη στιγμή για την πορεία της διαπραγμάτευσης, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου κι ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συζητά με τη νέα ηγεσία του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ και το επιτελείο του Λευκού Οίκου.

Στο άρθρο αναφέρεται:

“Οι Έλληνες έφτασαν στο όριο των αντοχών τους. Η κατάσταση της οικονομίας είναι τραγική. Η παράνομη μετανάστευση είναι εκτός ελέγχου και η εγκληματικότητα αυξάνει μέρα με τη μέρα. Το πολιτικό σύστημα βυθίζεται στη διαφθορά και τα τα ΜΜΕ έπαψαν να είναι το κανάλι επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και πολιτικής. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης είναι δομημένα ως ο “πραιτωριανός φρουρός” του ευρώ! Στέκονται θετικά ως προς την μαζική εσνωμάτωση μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ελλάδα και επιτίθενται σε κάθε αντίθετη άποψη”.

Αμέσως μετά η αρθρογράφος επικαλείται την άποψη του Μητροπολίτη Αμβρόσιου (!).

” Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος καλεί τους ανθρώπους σε εξέγερση. Χαρακτηρίζει τους παράνομους μουσουλμάνους μετανάστες ως κατακτητές. Λέει ότι ο Χριστιανισμός βρίσκεται υπό επίθεση στην Ελλάδα, την ώρα που μέρα με την μέρα το Ισλάμ ενισχύεται. Λέει πως οι ορθόδοξες εκκλησίες εγκαταλλείπονται, ληστεύονται και καίγονται από μουσουλμάνους μετανάστες ενώ η κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί”.

Η αρθρογράφος επικαλείται άρθρο του δημοσιογράφου Μάκη Ανδρονόπουλου, σύμφωνα με το οποίο, όπως αναφέρει η σελίδα του Gatestone, “εάν οι Έλληνες δεν πάρουν πίσω την πατρίδα τους, τα όπλα θα έχουν τον τελευταίο λόγο”. Επικαλείται, επίσης άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή, σύμφωνα με το οποίο “οι Έλληνες είναι εξαντλημένοι”.

Το άρθρο παρουσιάζει την Ελλάδα ως μία χώρα σκανδάλων και απίστευτης διαφθοράς, δίχως να αναφέρεται στο γεγονός ότι όλα τα υπό διερεύνηση σκάνδαλα ανήκουν στο πολιτικό παρελθόν της χώρας και τώρα γίνεται προσπάθεια κάθαρσης.

Ανατρέχοντας σε δημοσιεύματα εφημερίδων, επισημαίνει το σκάνδαλο της Novartis αλλά και εκείνο της Siemens, για το οποίο αναφέρει πως βρίσκεται στο δικαστήριο.

Περίεργο είναι το γεγονός ότι η αρθρογράφος του Gatestone επικαλείται την αναπληρωτή του τομέα στρατηγικού σχεδιασμού της Ν.Δ Μαίη Ζαννή, η οποία εμφανίζεται να αναφέρεται στην οικογένεια του προέδρου του κόμματος.

Το αγγλικό κείμενο έχει ως εξής:

…In addition, the German company Siemens is also alleged to have been bribing Greek politicians to win public contracts. The case is now being heard in court. The Siemens scandal may also end up having a huge impact on the political system.

According to the accusations of May Zanni, Deputy Secretary for Strategic Planning and Communication (from the New Democracy party), Greece’s opposition leader, Kyriakos Mitsotakis, and his family seem to have huge dealings with the German company…

Ως προς το θέμα των σκανδάλων, η αρθρογράφος περιγράφει με θετικά λόγια τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

“Για να είμαστε δίκαιοι, ο Τσίπρας δεν είναι άνθρωπος με κακές προθέσεις και προσπαθεί εντός των ορίων που έχουν θέσει οι δανειστές της χώρας να διαπραγματευθεί σκληρά για τη χώρα του”. Του αποδίδει, όμως, πρόθεση, εξόδου της χώρας από το ευρώ: “Γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ελλάδα για να επιβιώσει θα έπρεπε να βγει εκτός ευρώ και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης γνωρίζει πως οι Έλληνες, η ελληνική ιστορία, οι ελληνικές αξίες και τα ελληνικά γεωπολιτικά συμφέροντα είναι συνδεδεμένα (lie close) με ναυτικές δυνάμεις, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία.

Αλλά, ένα ςανίσχυρος πρωθυπουργός, ακόμα κι αν θέλει να ηγηθεί της χώρας του προς τη διάσωση, μακριά από την Ε.Ε, δεν μπορεί να το κάνει. Ο Τσίπρας δεν ελέγχει πλήρως το κόμμα του. Το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι η ηγετική ομάδα, μια ομάδα που πολιτικά και ιδεολογικά είναι κοντά στο Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ. Γι αυτό, ο Τσίπρας είναι δεσμευμένος να ακολουθεί τις πολιτικές των Δημοκρατικών σχετικά με την ΕΕ, την ευρωζώνη και την παγκοσμιοποίηση. Τουλάχιστον τώρα, με τη διοίκηση Τραμπ, κάποια από αυτά τα προβλήματα ίσως αναδειχθούν”.

Στη συνέχεια το άρθρο “αποθεώνει” τον Ντόναλντ Τραμπ και την “ειρηνική επανάσταση” που φέρνει στις ΗΠΑ, για να καταλήξει πως η φτώχεια, η εγκληματικότητα, η διαφθορά, η παράνομη μετανάστευση και η απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος είναι οι κρίκοι της αλυσίδας που οδηγούν στο άρθρο 48 του Ελληνικού Συντάγματος.

“Με την επιβολή περισσότερων φόρων, με περισσότερες περικοπές συντάξεων και μισθών και με την Τουρκία να στέλνει ολοένα και περισσότερους μετανάστες στην Ελλάδα, δεν υπάρχει τρόπος να κυβερνηθεί η χώρα χωρίς μια κυβέρνηση που θα επιβάλλει στρατιωτικό νόμο για να επιβάλλει πολιτικές στον πληθυσμό. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να συμβεί αυτό.

Ένα πιθανό σενάριο είναι να αναγκάσουν οι Γερμανοί τον Τσίπρα να παραιτηθεί και να πάει σε εκλογές. Τότε, η αντιπολίτευση θα κερδίσει τις εκλογές αλλά στην προσπάθειά της να διαχειριστεί την οργή των πολιτών- που θα πρέπει να πληρώσουν ακόμα περισσότερους φόρους όπως ζητούν οι Γερμανοί- η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”.

Ένα άλλο σενάριο που περιγράφεται είναι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά από πίεση της ΕΕ προς τον Αλέξη Τσίπρα. Τότε, αναφέρει η ευφάνταστη αρθρογράφος, “η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ θα εναντιωθούν στις πολιτικές μιας τέτοιας κυβέρνησης και η μάχη δεν θα γίνει πλέον στο κοινοβούλιο αλλά στους δρόμους”.



Gatestone Institute International Policy Council

Το Gatestone αυτοπροσδιορίζεται ως μη κερδοσκοπικό διεθνές ινστιτούτο πολιτικής και δεξαμενή σκέψης που έχει σκοπό να επιμορφώσει και να ενημερώσει το κοινό σχετικά με όσα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν.

Βασικά στοιχεία της “πολιτικής” του think tank είναι, όπως αναφέρεται, οι Κανόνες Δικαίου, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Ελεύθερη και Ισχυρή Οικονομία, Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που μπορούν να εδραιώσουν την ειρήνη τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Ελεύθερο Κόσμο, Ανεξάρτητη Ενέργεια κλπ.

Επισημαίνει πως είναι “σε συναγερμό” για απειλές στην ελευθερία των Αμερικανών και τον ελεύθερο λόγο.



Χρηματοδοτείται από ιδιώτες χορηγούς και ιδρύματα, θεωρείται, πάντως, ότι πρόσκειται σε κύκλους ακραίων συντηρητικών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και του λεγόμενου Tea Party (ακραίοι συντηρητικοί).

Επικεφαλής είναι ο πρέσβης John R. Bolton και μετέχουν οι Nina Rosenwald (ισχυρή εκπρόσωπος του εβραϊκού λόμπι που φέρεται ως η ιδρυτής του Ινστιτούτου), President, Naomi H. Perlman, Vice President, αλλά και οι:

Board of Governors

The Viscountess Bearsted
Baroness Caroline Cox
Alan Dershowitz
The Lord Finkelstein OBE
Jack Fowler
Robert Immerman
Lawrence Kadish
Ingeborg Rennert
Rebecca Sugar
Merryl Tisch
Amir Taheri, Chairman, Europe Board of Governors

Board of Governors, Gatestone Europe

Chairman, Amir Taheri
Anne-Elisabeth Moutet
Board of Advisors (in formation)

Ahmed Charai
Rev. Dr. Petra Heldt
M. Zuhdi Jasser
Richard Kemp
Michael Mukasey
Elie Wiesel †
R. James Woolsey

Η δημοσιογράφος Μαρία Πολυζωϊδου

Η δημοσιογράφος που υπογράφει το “εμπρηστικό” άρθρο για λογαριασμό του υπερσυντηρητικού αμερικανικού think tank εμφανίζεται -από το βιογραφικό της που αναρτάται στον ιστότοπο– να έχει εργαστεί στον Ant1 αλλά, κυρίως, στο ART Channel του Γ. Καρατζαφέρη. Τώρα συνεργάζεται με ιστοτόπους.



πηγή

Σχόλια