Ανθρωπος που αγόρασε και διάβασε την Documento γράφει τις εντυπώσεις του





Διαβάστε χωρίς εισαγωγικό σχόλιο...


Πρώτη φορά από τη μέρα που κυκλοφόρησε, πήρα σήμερα την Documento του Βαξεβάνη. Μην ρωτήσει κανείς γιατί, στη δουλειά μας δεν διαβάζει κανείς μόνο πράγματα που του αρέσουν.
Όλη την εβδομάδα προανήγγελε ένα ρεπορτάζ-βόμβα για τη Μαρέβα Μητσοτάκη, το οποίο ήταν το εξής καταπληκτικό: λίγο αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 2006, κατέθεσε εγγράφως στην Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής ότι ήταν σε διάσταση μαζί της και άρα αυτή δεν θα κατέθετε Πόθεν Εσχες, η κ. Μητσοτάκη ίδρυσε μια εταιρεία διαχείρισης ακινήτων στο Παρίσι και αγόρασε ορισμένα ακριβά διαμερίσματα (από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η αγορά έγινε με μετρητά και με τραπεζικό δανεισμό, τον οποίο φαίνεται να εξυπηρετεί πλήρως), ενώ το 2007 ίδρυσε μια εταιρεία συμβούλων, στην οποία συμμετείχε και ο Σταύρος Παπασταύρου (φοβερό αδίκημα) και η οποία το 2014 μετεξελίχθηκε στην εταιρεία ρούχων Zeus+Dione.
Στο μεταξύ, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες δεν έχει εκφράσει ένσταση για τα Πόθεν Έσχες της οικογένειας του προέδρου της ΝΔ, αλλά μάλλον ο Βαξεβάνης ξέρει καλύτερα. 
Συνοπτικά και επειδή διάβασα ΟΛΗ την εφημερίδα, θα μπορούσε να είναι μια πλήρης αριστερή εφημερίδα (απολύτως fair), αν η χυδαιότητα που χαρακτηρίζει τον διευθυντή της (τον Βαξεβάνη δηλαδή) δεν απεικονιζόταν σε σχεδόν όλες τις σελίδες του πολιτικού ρεπορτάζ-με εξαίρεση τις σελίδες για την κυβέρνηση που ήταν αμιγώς ρεπορταζιακές. See the difference?

Σχόλια