Τούρκος βουλευτής του ΑΚΡ απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο για τα Ίμια

Αποτέλεσμα εικόνας για τουρκοι κομαντος ιμια



Tweet στο οποίο απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο σχετικά με το θέμα των Ιμίων έγραψε ο Χουσεΐν Κοτσαμπιγίκ, βουλευτής Σμύρνης του κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΡ.

«Προειδοποιώ την Ελλάδα: Το 1996 γλιτώσατε χάρη στη δειλία ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας αυτό το παιχνίδι, θα σας χτυπήσουμε» έγραψε σχετικά.


 Hüseyin Kocabıyık ✔ @hsyk35
Yunanistan'ı uyarıyorum: 1996 da bir korkak amiralin sayesinde kurtuldunuz. Bizimle Kardak oyunu oynamayın, sizi vururuz!
11:45 AM - 1 Feb 2017
  17 17 Retweets   32 32 likes

Ο Κοτσαμπιγίκ είχε ανεβάσει παρόμοια tweets και την Τρίτη, όπου ισχυριζόταν πως το 1996 η πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε δώσει εντολή για καταβύθιση των ελληνικών πολεμικών, ωστόσο ο «ανόητος» επικεφαλής των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων δεν την εκτέλεσε. Το αποτέλεσμα αυτού, όπως γράφει, ήταν η «κακομαθημένη συμπεριφορά» της Ελλάδας από τότε και μετά – προειδοποιώντας πως η σημερινή Τουρκία «δεν είναι η Τουρκία του 1996».


 Hüseyin Kocabıyık ✔ @hsyk35
1996 yılında başbakan çiller Kardak da yunan gemilerini batırın talimatını verdi. Dönemin korkak deniz komutanı bu emri yerine getirmedi.
2:15 PM - 31 Jan 2017
  11 11 Retweets   23 23 likes

 Hüseyin Kocabıyık ✔ @hsyk35
O gün siyasi talimat yerine getirilmediği için Ege'de yunan şımarıklığı devam ediyor. Ama Yunan şunu bilmeli. Türkiye 96 Türkiye'si değil.
2:17 PM - 31 Jan 2017


Την ίδια στιγμή έχουμε δηλώσεις σε παρόμοιο μοτίβο του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης

Δυστυχώς η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις βραχονησίδες, είπε ο Βεϊσί Καϊνάκ


Προκαλεί η Άγκυρα για τα Ίμια: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο

Νέες προκλητικές δηλώσεις έρχονται από την Τουρκία στο ζήτημα των Ιμίων, λίγη ώρα αφότου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προχώρησε σε ρίψη στεφάνου στο σημείο με ελικόπτερο και τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο.

«Δεν αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους» στο Αιγαίο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ, προσθέτοντας πως «δυστυχώς η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις βραχονησίδες» και τονίζοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας «δεν θα το επιτρέψουν». 

«Οι βραχονησίδες "Καρντάκ" (σσ όπως οι Τούρκοι αποκαλούν τα Ίμια) και παρόμοιες βραχονησίδες, επιχειρείται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να δημιουργήσει νέους χώρους γύρω τους», ήταν η δήλωση του Καϊνάκ σε ημερίδα του πρακτορείου Αναντολού.

Άμεσα, οι δηλώσεις του τούρκου αντιπροέδρου δημοσιεύθηκαν στα τουρκικά ΜΜΕ με τίτλους όπως αυτόν της εφημερίδας Σαμπάχ, που στην ιστοσελίδα της γράφει: «Η κυβέρνηση "εξηγεί" τα Ίμια».

Σχόλια