Φιγιόν > Ναι προσέλαβα γυναίκα και παιδιά, ήταν λάθος αλλά δεν παραιτούμαι...

Αποτέλεσμα εικόνας για φιγιον

(ΣΣ εσείς δηλαδή δεν θα το κάνατε? Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω. Αυτό φαίνεται να λέει στους ψηφοφόρους του ο Φιγιόν. Οι ψηφοφόροι βέβαια έχουν και τον τελευταίο λόγο και θα δούμε πως το πήραν,,,)

Ζητώ συγγνώμη αλλά δεν φεύγω». Αυτό είπε ουσιαστικά ο Φρανσουά Φιγιόν, υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με την Κεντροδεξιά, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, μετά το σκάνδαλο αργομισθίας που ξέσπασε αναφορικά με την οικογένειά του.

Υποστήριξε ότι η συνεργασία του με τη σύζυγό και τα παιδιά του ήταν νόμιμη και τα χρήματα που εκείνοι έλαβαν δηλώθηκαν και φορολογήθηκαν. Συγγνώμη ζήτησε γιατί καθώς είπε η πρακτική της πρόσληψης συγγενών είναι λάθος και αποδοκιμάζεται από τον γαλλικό λαό.

«Ναι, προσέλαβα την σύζυγό μου ως συνεργάτιδα. Ήταν στη συνέχεια και συνεργάτιδα του αντικαταστάτη μου στην Εθνοσυνέλευση, πριν ξαναγίνει συνεργάτις μου. Είχε τον συγκεκριμένο ρόλο για 15 χρόνια, για έναν μισθό 3.677 ευρώ τον μήνα καθαρά, μισθό απόλυτα δικαιολογημένο για ένα άτομο με ανώτατη μόρφωση στα νομικά και στη φιλολογία», είπε. 

Σχόλια