Η ΕΕ αποσυντίθεται λέει περιχαρής ο πρεσβευτής του Τραμπ στην ίδια την ΕΕ

Η ΕΕ αποσυντίθεται λέει περιχαρής ο πρεσβευτής του Τραμπ στην ίδια την ΕΕΟ Τεντ Μάλοκ, ο καθηγητής και συγγραφέας που επελέγη διά χειρός Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έρχεται να προβλέψει την «αποσύνθεση» της Ένωσης διαβεβαιώνοντας ότι η αποχώρηση της Βρετανίας δεν είναι παρά μόνο το πρώτο βήμα.

«Αν δείτε την Ευρώπη, μπορείτε ήδη σχεδόν να βάλετε δύο γράμματα μπροστά από τη λέξη exit» είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με απόσπασμα που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα. Η πλήρης συνέντευξη θα δημοσιευτεί το Σάββατο.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης επανέλαβε επίσης στη συνέντευξη ότι κατά την άποψή του το ευρώ είναι «ένα λανθασμένο πείραμα» και ότι αν αυτός εργαζόταν σε επενδυτική τράπεζα «θα στοιχημάτιζε εναντίον του».

-Οι επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησαν την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες να μην δεχτούν τον διορισμό του Μάλοκ ως νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ.

Σχόλια