Προς κύριο Μουζάλα, υπουργό > Γράφουμε "επεκτείνεται" και όχι "επεκτείνετε"....

Σχετική εικόνα


Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (μάλλον ο ίδιος ο Μουζάλας) έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα των 100.000 αιτήσεων κλπ...

Στην απάντηση υπάρχει το λάθος που γίνεται συχνότατα απο τους Συριζαίους αλλά και άλλους αγράμματους, να γράφουν λάθος με "ε" εκεί που μπαίνει "αι"...

Κατά τη γνώμη μας αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον  σημείο απο την ανακοίνωση Μουζάλα...

Πρέπει - τουλάχιστον οι υπουργοί, πρωθυπουργοί κλπ - να μάθουν τη στοιχειώδη γραμματική...

Παρακάτω (κόπι - πάστε) η ανακοίνωση...


Η ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής:

Σε κυριακάτικη εφημερίδα υπήρξε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής «Παρήγγειλαν άλλες 100.000 αιτήσεις για πρόσφυγες» και αναπτύσσει ένα σκεπτικό ότι προετοιμαζόμαστε για μαζικές ροές προσφύγων.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα επανέρχεται με το ίδιο ακριβώς τίτλο, επιδιώκοντας προφανώς να προκαλέσει τρόμο στην κοινή γνώμη.

Στις 10 Απριλίου 2016 η ίδια εφημερίδα είχε ακριβώς τον ίδιο τίτλο στο πρωτοσέλιδο με υπότιτλο «Αποκάλυψη για την απάτη με τη συμφωνία» (ήταν 20 μέρες μετά την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας).

Σήμερα η συμφωνία τηρείται, οι ροές έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, όμως στον συγκεκριμένο συντάκτη και την εφημερίδα, δεν αρκούσαν οι εξηγήσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα για το θέμα, ούτε της αρμόδιας Διευθύντριας της Υπηρεσίας Ασύλου κ. Μαρίας Σταυροπούλου για το θέμα.

Σημασία είχε να υπερτονιστεί το (ψευδές) αφήγημα που δομείται πάνω σε μια αληθινή βάση, που είναι η παραγγελία εγγράφων. Προφανώς δεν αρκούσε η εξήγηση ότι η παραγγελία των αιτήσεων γίνεται για καθαρά πρακτικούς λόγους, γιατί στα ίδια πρόσωπα χρειάζεται να εκδίδονται νέα δελτία αιτούντων ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ότι πρέπει να υπάρχει ένα απόθεμα τέτοιων εγγράφων για πρακτικούς λόγους κι αυτό δεν υποδηλώνει κάτι άλλο πέραν της ανάγκης να υπάρχει επάρκεια υλικού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η προκαταγραφή όπου χορηγήθηκαν δελτία σε πάνω από 27.000  αιτούντες τα οποία αντικαταστάθηκαν με νεότερα κατά την πλήρη καταγραφή, η έκδοση δελτίων ανά δεκαπενθήμερο στα νησιά σε όσους αναμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ασύλου, η έκδοση νέων δελτίων σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς ή κατά την κατάθεση προσφυγής, κατά τη διαδικασία της μετεγκατάστασης σε άλλες χώρες της ΕΕ ή μέχρι την έκδοση άδειας διαμονής στους δικαιούχους διεθνούς προστασίας. 



Στην ίδια εφημερίδα γίνεται σαφής προσπάθεια στοχοποίησης άμεσων συνεργατών του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κατανοεί την υποχρέωση του κάθε δημοσιογράφου να κρίνει όπως νομίζει τα γεγονότα, όπως όμως οφείλει να κρίνεται και ο ίδιος γι’ αυτά που λέει. Αναδεικνύεται σαν κίνδυνος το ότι η κυβέρνηση επιτελεί το αυτονόητο καθήκον της μέσω της Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, να ελέγχει και να εγγυάται την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών καθώς και των προσφύγων.

Είναι εμφανές πλέον ότι η πολιτική απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής επεκτείνετε και σε συνεργάτες του.

Ο Υπουργός εκφράζει την απόλυτη στήριξη στα πρόσωπα που στοχοποιεί το δημοσίευμα και στο πρόσωπο αυτών εκφράζει την στήριξή του σε όλους όσους εργάζονται για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. 

Σημασία έχει να δομηθεί το «αφήγημα», κι αν η αλήθεια δεν συμφωνεί με το «αφήγημα», ας πρόσεχε η αλήθεια.

Σχόλια