Νέα αντιπαράθεση για το «πόθεν έσχες» Μητσοτάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας πλατη




Με αφορμή το σημερινό (Κυριακή) δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, που εμφανίζει τη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη να κατέχει offshore εταιρεία, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε με ανακοίνωσή του τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες της.

Στη σχετική ανακοίνωση το κυβερνών κόμμα τονίζει ότι «η περιουσία του κ. Μητσοτάκη και της οικογένειάς του δεν αποτελεί προσωπικό δεδομένο.

»Ο επικεφαλής της ΝΔ οφείλει, για νομικούς και, κυρίως, για πολιτικούς λόγους να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην δημοσιοποίηση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων τόσο των δικών του όσο και της συζύγου του. Η ύπαρξη σκιών για ένα τόσο σοβαρό θέμα βλάπτει εντέλει την ίδια τη Δημοκρατία».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Σε ειρωνικό τόνο απάντησε η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, προαναγγέλοντας παράλληλα προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του δεύτερου.

«Αναμένουμε τον κ. Βαξεβάνη και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο, για να παραλάβουν το βραβείο Πούλιτζερ», σχολίασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «το κέρδισαν επάξια καθώς… αποκάλυψαν στοιχεία που δημόσια δηλώνει στο βιογραφικό της η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη».

«Κατά τ’ άλλα, σε ό,τι αφορά τον κ. Βαξεβάνη, ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες» πρόσθεσε η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, ενώ υπογράμμισε ότι «οι δηλώσεις πόθεν έσχες δεν έχουν ακόμα κατατεθεί, καθώς δίνονται παρατάσεις, για να μπορέσουν οι υπουργοί της κυβέρνησης να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τις παχυλές καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας».

Δείτε και την απάντηση του Βαξεβάνη...

Αποτέλεσμα εικόνας για βαξεβανης

Η ΝΔ, αποφάσισε για μια ακόμη φορά να απαντήσει αντί του Κυριάκου σε ένα θέμα που αφορά τον ίδιο. Όσοι κινούν σήμερα τα νήματα στη ΝΔ, γνωρίζουν πως και ο κομματικός μηχανισμός και οι άνθρωποι της ΝΔ ,είναι ενάντια στην τακτική του κρυπτόμενου Μητσοτάκη, αλλά συνεχίζουν να Αδωνοποιούν το κόμμα και να Καρατζαφεροποιούν την πολιτική με «μπροστάντζες» και offshore.

Το κύριο όμως είναι,πως ο κρυπτόμενος πίσω από το γραφείο Τύπου Μητσοτάκης, κάνει την παραδοχή πως η σύζυγός του είναι κάτοχος offshore εταιρείας του φορολογικού παραδείσου των νησιών Κευμάν, για όσο διάστημα δεν κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες.

Μπροστά σε αυτή την την παραδοχή που συνιστά παραδοχή ποινικού αδικήματος, η δικαιολογία είναι πως πρόκειται για στοιχεία « που δηλώνει δημόσια στο βιογραφικό της». Όχι, η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη δεν δήλωσε ποτέ πως έχει offshore. Απλώς την έκρυβε αφήνοντας να εννοηθεί πως η εταιρεία της είναι άλλη, με το ίδιο όνομα στην Ελβετία.Τελικώς οι πολυδιαφημισμένες μπίζνες και η επενδυτική αριστεία, δεν ήταν τίποτα άλλο από σκοτεινές διαδρομές του χρήματος. Στην πιο αθώα εκδοχή, σε καιρούς μνημονίων ,όταν φτωχοποιούσαν και έριχναν τους πολίτες στην ανέχεια με φόρους και λιτότητα, οι ίδιοι είχαν τον τρόπο τους με τις offshore πληρώνοντας φόρο 0,5%.

Ας απαντήσει λοιπόν δημοσίως (επιβάλλεται να το κάνει) γιατί επιλέγει εξωτικές εταιρείες εξωτικών νησιών και Παπασταύρους ως συνεργάτες; Ποιά κεφάλαια έχει κινήσει μέσα από εταιρικές μορφές που οι περισσότεροι επιλέγουν για να κρύψουν και να κρυφτούν; Γιατί έκρυβε την offshore εταιρεία μέσα σε μια άλλη ίδιου ονόματος, με το κόλπο της μπάμπουσκας;

Αν ο κύριος Μητσοτάκης επιμένει να περάσουμε από το Μοσχάτο, μπορούμε να κανονίσουμε ένα ραντεβού, για να του δείξουμε και τους πραγματικούς πόρους αγοράς των σπιτιών της συζύγου του. Θα είναι εκεί;

Σχόλια