Το "λάθος" των ρωσικών μαχητικών που καθάρισαν 3 Τούρκους > Προειδοποίηση Πούτιν σε Ερντογάν;

Αποτέλεσμα εικόνας για πίθεση της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας σε θέσεις του τουρκικού στρατού, στα περίχωρα του Αλ Μμαπ



Η επίθεση της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας σε θέσεις του τουρκικού στρατού, στα περίχωρα του Αλ Μμαπ δημιουργεί πολλά αναπάντητα ερωτήματα στην Άγκυρα.

Έμπειροι αναλυτές τονίζουν ότι η επίθεση που αφήνει πίσω της 3 νεκρούς και 11 τραυματίες Τούρκους στρατιώτες δημιουργεί πολλές υποψίες. Πρώτα από όλα, ήρθε την στιγμή που ο Διοικητής της CIA Mike Pompoe πραγματοποιούσε σημαντικές επαφές στην τουρκική πρωτεύουσα. Τούρκοι αναλυτές πιστεύουν ότι με τα «φιλικά πυρά» της, η Μόσχα ενδέχεται να έστειλε νέα προειδοποίηση στον Πρόεδρο της Τουρκίας σχετικά με το μέλλον των ρωσοτουρκικών σχέσεων.

Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις στο Αλ Μπαπ είναι πολυδιάστατες και κάποιες από αυτές εντείνουν την ανησυχία στην τουρκική πλευρά. Πρώτα από όλα, στο νότιο κομμάτι της πόλης, ο στρατός της Συρίας, με την υποστήριξη της Ρωσίας, έχει εντατικοποιήσει την προσπάθεια του για την είσοδο του στο κέντρο του Αλ Μπαπ. Την ίδια στιγμή όμως, οι κουρδικές δυνάμεις προελαύνουν προς το δυτικό κομμάτι της Συρίας και πλέον βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την επίτευξη του μεγαλύτερου στόχους της, δηλαδή την ένωση του Άφριν με τα υπόλοιπα καντόνια της Συρίας. Στην Άγκυρα υπάρχουν αναλύσεις που θέλουν την Ρωσία να πραγματοποιεί παρασκηνιακές κινήσεις για να διευκολύνει το έργο της Δαμασκού και των Κούρδων και ταυτοχρόνως να στέλνει νέες προειδοποιητικές «βολές» στην Τουρκία και στις ΗΠΑ.
πηγή

Σχόλια