Τουρκικά ΜΜΕ > Τουρκική τορπιλάκατος σε απόσταση 20 μέτρων από τα Ίμια. Το ελληνικό σκάφος που παρακολουθούσε από την Κάλυμνο δεν κινήθηκε ούτε καν ένα μέτρο.

Τουρκικά ΜΜΕ: Τουρκική τορπιλάκατος έπλευσε σε απόσταση 20 μέτρων από τα Ίμια
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Μιλλιέτ”, χθες τουρκική τορπιλάκατος έπλευσε σε απόσταση 20 μέτρων από τα Ίμια.

Σε απόσταση 20 μέτρων από τα Ίμια πέρασε χθες στις 16.00 ώρα Τουρκίας (15.00) τουρκική τορπιλάκατος μεταφέροντας 60 αξιωματικούς και στρατιώτες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα “Μιλλιέτ” η οποία ωστόσο αναφέρει ότι το ελληνικό σκάφος του λιμενικού που παρακολουθούσε από την Κάλυμνο δεν κινήθηκε ούτε καν ένα μέτρο.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι πρόκειται για την τουρκική πυραυλάκατο με την ονομασία “Kılıç” που θα πει “Ξίφος”.

Η «Χουριέτ» κάνει λόγο για μικρή ένταση προκλήθηκε και πάλι σήμερα στο Αιγαίο όταν ελληνικό σκάφος άρχισε να κινείται από την Κάλυμνο προς τα Ίμια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ελληνικό σκάφος που βρισκόταν σε αναμονή στην Κάλυμνο, 1,5 ναυτικά μίλια από τα Ίμια, κατευθύνθηκε αρκετές φορές προς τις βραχονησίδες. Τουρκικά σκάφη που ανέμεναν στις ακτές της Αλικαρνασσού, 3,8 ναυτικά μίλια από τα Ίμια, το εμπόδισαν, αναφέρει η «Χουριέτ».

Ακόμα Τούρκοι ψαράδες πλησίασαν σήμερα για πρώτη μέρα τα Ίμια ψαρεύοντας στην περιοχή υπό την επίβλεψη του τουρκικού λιμενικού, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας αναμένουν στην περιοχή με στόχο να εμποδίσουν πιθανή παραβίαση ελληνικών δυνάμεων στα τουρκικά χωρικά ύδατα. 

Ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο αναμένει στα ανοιχτά του Τουργκούτρεϊς της Αλικαρνασού ενώ σκάφη του τουρκικού λιμενικού κάνουν βρίσκονται κοντά στην περιοχή των Ιμίων και πότε πότε κάνουν περιπολίες.


Σχόλια