Ανάκληση αυτοκινήτων Toyota στην Ελλάδα

Σχετική εικόναΗ Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς ABEE, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων Toyota και μοντέλου Hilux. Ο προληπτικός έλεγχος αφορά 416 οχήματα, παραγωγής 2016.

Τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι εφοδιασμένα με αποσβεστήρα απορρόφησης ενέργειας του εμπρός προφυλακτήρα. Κατά τη διάρκεια συναρμολόγησης, λόγω λανθασμένης διαδικασίας, σε ορισμένα οχήματα δεν τοποθετήθηκε ο συγκεκριμένος αποσβεστήρας. Εξαιτίας αυτού, τα οχήματα αυτά πιθανόν δεν θα πληρούν την Ευρωπαϊκή οδηγία ECC78/2009, σχετικά με την προστασία των πεζών.  

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος ύπαρξης του αποσβεστήρα.   

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές-κάτοχοι των εν λόγω οχημάτων παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς-Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 28 08 222 -ώρες λειτουργίας από 09:00 έως 17:00.

Σχόλια