Σκάνδαλο μεγαλύτερο από τη Siemens > Καίει 4 υπουργούς υλικό από τα γραφεία της Novartis (στην οποία έχουν επενδυθεί τεράστια γερμανικά κεφάλαια)

Αποτέλεσμα εικόνας για novartisΓια σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων που μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και εκείνο της Siemens κάνουν λόγο κάποιοι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά” το οπτικοακουστικό υλικό από το εσωτερικό κύκλωμα της εταιρείας στην Ελλάδα “προκαλεί δέος” καθώς όπως αναφέρεται ακούγονται ονόματα πολιτικών οι οποίοι ενδιαφέρονται να ικανοποιήσουν τα αιτήματα της εταιρείας, να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ακούγονται διαβεβαιώσεις πρώην στελέχους της Novartis για πιέσεις σε υπουργούς οι οποίοι συνεργάζονται μαζί τους ενώ άλλο ανώτατο στέλεχος εμφανίζεται να “ασχολείται προσωπικά” με την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας.

Οι υπηρεσίες των ΗΠΑ, όπως το FBI είναι σε γνώση του περιεχομένου του video, γνωρίζουν ότι ακούγονται ονόματα τεσσάρων πρώην υπουργών μεγάλου βεληνεκούς τους οποίους το μεγαλοστέλεχος της Novartis επικαλείται λέγοντας πως θα παρέμβουν προκειμένου να μην προχωρήσει η δικαστική έρευνα για την εταιρεία.

Η έρευνα για αθέμιτες μεθόδους με μίζες για την προώθηση των προϊόντων της Novartis βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μετά και την έφοδο των ελληνικών αρχών στα γραφεία της Novartis στη Μεταμόρφωση όπου κατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικό υλικό.


Αποτέλεσμα εικόνας για novartis

Το σκάνδαλο της Novartis, μιας κολοσσιαίας πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας που λειτουργεί με έδρα την ελβετική Βασιλεία, είχε την αμερικανική, την κινεζική και την ιαπωνική εκδήλωσή του πριν σκάσει κι εδώ. 

Η μέθοδος πάντως, η αθέμιτη πρακτική, είναι η ίδια: δωροδοκία γιατρών, κυρίως του Δημοσίου, για να συνταγογραφούν προνομιακά τα δικά της φάρμακα ή για να χειραγωγούν κλινικές έρευνες και να παρουσιάζουν πλαστά στοιχεία που τάχα αποδεικνύουν την υπεροχή ενός φαρμάκου της εν λόγω εταιρείας απέναντι στα παραπλήσια φάρμακα άλλων βιομηχανιών. Και όσο μικρή κι αν θεωρηθεί η ελληνική αγορά, δεν είναι περιφρονητέα, με δεδομένο και το χρόνιο πάθος της πολυφαρμακίας.

Πόσοι από τους 4.000 Ελληνες γιατρούς που καταγγέλθηκε ότι δωροδοκήθηκαν από τη Novartis στα χρόνια 2006-2014 είναι όντως ένοχοι, κι αν ενέδωσαν και πολιτικοί στον χρηματισμό, θα το πιστοποιήσει η Δικαιοσύνη, όχι τα πρωτοσέλιδα. 

Ας μην κάψουμε χλωρά και ξερά μαζί, λερωμένους και καθαρούς, για να διευκολύνουμε τυχόν προκαταλήψεις μας. 

Κι ας μη χλευάσουμε σύμπασα τη βιομηχανική ή οικονομική ελίτ της Γερμανίας επειδή, μετά τη Ζίμενς και τη Φολκσβάγκεν, κατηγορείται σαν οικουμενικός σκανδαλοποιός και η Novartis, στην οποία έχουν επενδυθεί τεράστια γερμανικά κεφάλαια.

Σχόλια