Ψέματα λένε, όταν θέλουν οι τούρκοι σφραγίζουν τα σύνορα > Τουρκική εφημερίδα: Στην Ελλάδα πέρασε ο τρελάρας του Reina

Αποτέλεσμα εικόνας για reina




Άφαντος παραμένει ο τρομοκράτης του Βοσπόρου την ώρα που τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο δράστης μπορεί να βρίσκεται στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, άλλη εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο αρχικός στόχος του μακελάρη της Κωνσταντινούπολης ήταν η Πλατεία Ταξίμ.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας "Akşam" αναφέρει ότι ο δράστης διέφυγε στα ελληνικά νησιά την ίδια ημέρα που έκανε την επίθεση.

Όπως περιγράφει η εφημερίδα, ο δράστης πήρε το πρωί της 1ης Ιανουαρίου το φέρυ μποτ από την αποβάθρα Γενίκαπί της Πόλης και συνοδευόμενος από άλλα δύο άτομα, πέρασε απέναντι από τη θάλασσα του Μαρμαρά, στην περιοχή Μπαντίρμα. 

Από εκεί μεταφέρθηκε στο Μπαλίκεσίρ όπου έφτασε στις ακτές του Αιγαίου και από εκεί πέρασε στα ελληνικά νησιά.

Το δημοσίευμα, επίσης,  αναφέρει πως ο μακελάρης του Reina πρέπει να είχε ως δίκτυο υποστήριξης τρεις οικογένειες στο Ικόνιο και τη Σμύρνη.

Οι τουρκικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους. 

Ουϊγούρος ο ένοπλος;

Ο ένοπλος είναι πιθανόν Ουιγούρος και η Τουρκία έχει εντοπίσει πού μπορεί να βρισκόταν και τις διασυνδέσεις του, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο A Haber, ο Καϊνάκ ανέφερε πως δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ο δράστης να έχει διαφύγει στο εξωτερικό, πρόσθεσε όμως ότι οι επιχειρήσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι πιο πιθανό να έχουν αποτέλεσμα.

Ο ίδιος δήλωσε πως ο ένοπλος έδρασε μόνος, αλλά μπορεί να είχε λάβει βοήθεια από άλλους.

Σχόλια